نورنیوز ـ گروه بینالملل: کاخ ریاست جمهوری افغانستان صبح روز عید قربان و در حالی که رئیس جمهور و کارمندان کاخ در حال اقامه نماز عید بودند با حملات راکتی مورد اصابت قرار گرفت.
پس از این حادثه، منابع خبری افغانستان اعلام کردند که گروه تروریستی ـ تکفیری داعش مسئولیت حمله به مراسم نماز عید قربان در کاخ ریاست جمهوری این کشور را برعهده گرفته است.
این اقدام داعش پیامهای مهمی دارد:
ابطال ادعای آمریکا: آمریکا در سال 2001 به بهانه مبارزه با تروریسم و برقراری امنیت افغانستان را اشغال کرد. امروز اما پس از 20 سال، آمریکا در حالی با ادعای تحقق ماموریتش از ترک پر افتخار افغانستان سخن میگوید که حمله داعش به کاخ ریاست جمهوری چیزی جز ابطال ادعای واشینگتن نیست.
زمانی که بوش پسر سرمست از قدرت توهمی با ادعای جنگ صلیبی به افغانستان لشگرکشی کرد، هیچ اثری از داعش نبود و امروز در حالی بایدن مدعی انجام موفق ماموریت آمریکا در این کشور است که داعش نیز به جمع گروههای تروریستی افغانستان و بلکه جهان افزوده شده است.
این حقیقت تلخ نشان میدهد که آمریکا نه تنها ناجی و تامین کننده امنیت کشورها نیست که زمینهساز گسترش تروریسم و ناامنی است. این درس عبرتی تلخ است برای آنانی که دلبسته آمریکا بوده و حضور این کشور را زمینهساز حل مشکلات کشورشان میدانند حال آنکه آمریکا آمریریشه بحران است و نمیتواند حلال بحران باشد.
توطئه جدید آمریکا: قدرتنمایی داعش همزمان با خروج آمریکا از افغانستان را میتوان شدت گرفتن جنگ نرم آمریکا علیه افغانستان دانست که با گسترش بحرانهای امنیتی به دنبال به شکست کشاندن بیداری ملت افغانستان در اخراج اشغالگران و تثبیت این گزاره است که نبود آمریکا معنایی جز ناامنی ندارد.
تحقیر ملتها و ناتوان نشان دادن آنها در حفظ امنیت و ثبات کشورشان سیاستی است که آمریکا با هدف تن دادن ملتها به بردگی و سلطهپذیری اجرا میکند حال آنکه ملت بزرگ افغانستان سابقه اخراج انگلیسیها و شوروی سابق را در کارنامه دارد و با تکرار بصیرت و آگاهی ملی میتواند خروج همیشگی آمریکا را رقم زده و اسیر توطئه جدید آمریکا نشود.
درسی برای سیاسیون: حمله تروریستی داعش در شرایطی روی میدهد که جریانهای سیاسی افغانستان از دولت مرکزی گرفته تا طالبان، هنوز اراده جدی برای رسیدن به توافقی پایدار به نفع ملت خود را نداشته و زمینه را برای توطئه جدید آمریکا فراهم آوردهاند.
وظیفه تمام جریانهای درگیر در افغانستان آن است که هر چه سریعتر بر اساس راهکار افغانستانی ـ افغانستانی و استفاده از ظرفیتهای دوستان واقعی خود در منطقه، برای تعامل سراسری و تحقق مطالبات مردم در دوران پس از اشغال گام بردارند، در غیر این صورت آنها نیز مانند اشغالگران از سوی ملت افغانستان به دلیل کوتاهی و انحصارطلبی به جای توجه به مشکلات کشورشان مورد بازخواست قرار خواهند گرفت.
نورنیوز