«رون بن یشای» نویسنده اسرائیلی در یک مقاله از خطر وقوع جنگ داخلی در رژیم صهیونیستی و افزایش اختلافات و کینهتوزیها میان گروههای سیاسی و حزبی هشدار داد. به نوشته وبگاه عربی۲۱، او در روزنامه یدیعوت احارانوت نوشت که رژیم صهیونیستی امروزه با دو تهدید اصلی مواجه است؛ از سویی ویروس کرونا و از سوی دیگر بحران ایجاد شده میان گروههای سیاسی و دولتی که هیچ افق روشنی پیش روی خود ندارد. او توضیح داد که با افزایش سطح دشمنی میان جبهه راستگرا و جبهه میانهرو، چپ و اعراب، شرایط در آستانه انفجار بمبهای اجتماعی قرار دارد و معنای آن این است که در آینده باید منتظر اقدامات خشونتآمیز بود.
بن یشای تأکید کرد: «کمترین حد از بحران موجب هرج و مرج خواهد شد که در سطح بالایی بر جامعه اثر خواهد گذاشت اما اگر بحران به بالاترین حد خود برسد، قطعا موجب جنگ داخلی میشود که درک اثرات آن نیاز چندانی به فکر ندارد.» به گفته وی این «سناریوی ترسناک» با تظاهرات سیاسی اردوگاه میانهرو-چپگرا علیه رفتارهای سیاسی حزب لیکود و رهبرش نتانیاهو به طور عملی آغاز خواهد شد و زمان زیادی طول نخواهد کشید تا طرفداران آنها به خیابانها بیایند و با مخالفانشان درگیر شوند و در آن صورت باید شاهد خشونت باشیم و پلیس نیز نمیتواند اوضاع را آرام کند و در نهایت به درگیری با سلاح گرم و سرد خواهد کشید.
این نویسنده اسرائیلی افزود: «مسیر پیش رو برای اینکه به جنگ داخلی میان یهود برسیم، بیش از آنچه تصور میکنیم کوتاه است و کسانی که در این فرضیه تردید دارند با وقوع آن غافلگیر خواهند شد.» او در این راستا به ترور یکی از اعضای جنبش « هم اکنون صلح» به دست یکی از راستگراهای تندرو در ۳۷ سال پیش اشاره کرد. زمانی که چپگرایان مقابل دفتر دولتی در قدس در فوریه ۱۹۸۳ تجمع کرده بودند. در آن تجمع، تظاهرات کنندگان از «مناخیم بیگن» نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی میخواستند تا در خصوص فاجعه صبرا و شتیلا و میزان دست داشتن اسرائیل در این جنایت تحقیق کند و همچنین «آریل شارون» از عاملان اساسی کشتار مذکور را برکنار کند؛ اما مقابل آنها راستگرایان اسرائیلی تجمع کرده بودند و به چپگرایان حمله ور شده و یکی از آنها یک بمب دستی پرتاب کرد و یکی از چپگرایان کشته شد.
«رون بن یشای» در پایان نوشت که جنبش صهیونیستی در تاریخ کوتاه خود بارها تا آستانه جنگ داخلی پیش رفته است؛ چه در زمان قیمومیت انگلیس و چه پس از تشکیل اسرائیل که در نهایت در سال ۱۹۹۵ به ترور «اسحاق رابین» نخستوزیر وقت این رژیم منجر شد و بنابراین نتانیاهو باید تمامی این حوادث را در نظر داشته باشد. بحران سیاسی در رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه با استعفای «یولی ادلستاین» رئیس کنست از سمت خود تشدید شد.
روزنامه هآرتص پیش از این در مطلبی نوشته بود که هدف از تأسیس حزب «آبی-سفید» فقط کنار زدن نتانیاهو از قدرت است و ساکنان سرزمین اشغالی نیز صرفا با این هدف به این حزب رأی دادهاند. (جزئیات بیشتر) در کنار اینها «اویگدور لیبرمن»رهبر حزب «اسرائیل خانه ما» روز چهارشنبه (دیروز) هشدار داد که نحوه مدیریت نتانیاهو در مقابله با ویروس کرونا، این رژیم را به سوی فروپاشی کامل هدایت میکند.
فارس