نورنیوز - گروه اجتماعی :اصلی ترین ارگان حیاتی تحت تاثیر ویروس کووید -19در بدن انسان ریه ها هستند. در حالت های شدید تر بیماری،اندام های دیگری شامل معده و روده ، قلب و عروق و کبد وکلیه ها ممکن است تحت تاثیر ویروس با نارسایی های مواجه شوند . فعال ترین دوره زندگی ویروس کرونا در گلوی افراد است از این رو ترشحات بینی، بزاق و ترشحات تنفسی، اصلی ترین نقطه حضور ویروس در بدن انسان به حساب میآید .
برای تشخیص این بیماری نیز ترشحات بزاق و بینی فرد مشکوک به کرونا مورد آزمایش قرار می گیرد. مهمترین راه انتقال این بیماری از راه قطرات تنفسی است.پرتاب این قطرات از طریق عطسه و سرفه افراد مبتلا و ورود آن به هوا و یا نشستن آنها روی سطوح میتواند باعث ابتلای دیگر افراد شود . کرونا، ویروسی است که از طریق خون منتقل نمی شود و امتناع شهروندان از اهداء خون به دلیل ترس از آلوده شدن به هیچ وجه صحیح نیست.
بر خلاف آنچه دانشمندان چینی در ابتدا تصور میکردند ، ویروس های پیدا شده در مدفوع انسان های مبتلا به کووید - 19 نشان میدهد ویروس ها توسط اسید معده و باکتری های درون روده کشته می شوند.این بدان معناست که خطر شیوع ویروس از طریق فاضلاب های شهری نیز وجود ندارد . آب های آشامیدنی نیز نمیتوانند منبع انتقال ویروس باشند. وجود کلر به عنوان ماده گندزدا در شبکه تصفیه آب شرب ، احتمال آلودگی آب شرب به کرونا را به صفر میرساند.
تجهیزات حفاظتی استفاده شده مانند دستکش و ماسک یکی از عوامل مهم انتقال ویروس هستند. در صورتی که این لوازم را در کنار سایر پسماند ها بریزیم ، آنهارا به پسماند های عفونی تبدیل میکند و می تواند موجب ازدیاد منابع انتقال ویروس شود . تفکیک زباله ها و قرار دادن زباله های مشکوک به آلودگی در کیسه های دربسته مهمترین اقدامی است که باید پس از استفاده از تجهیزات ایمن ساز چون ماسک، دستکش و... انجام شود.
نورنیوز