شناسه خبر : 30480
تاریخ انتشار : 1398/02/24 11:50
به هیچ طیف و گروهی اجازه نمی دهیم از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده کنند.

سهیل شاهین؛ سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر:

به هیچ طیف و گروهی اجازه نمی دهیم از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده کنند.

بحث اصلی همچنان خروج نظامیان ایالات متحده از افغانستان است اما به غیر از این موضوع برخی «اصطلاحات متنی» در اسناد وجود دارد که آنها هم مورد بررسی مجدد قرار گرفت.

به گزارش نور نیوز،  سهیل شاهین؛ سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در گفتگو با ایلنا اظهار داشت:به هیچ طیف و گروهی اجازه نمی دهیم از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده کنند.
                       
  در دور پنجم مذاکرات با آمریکایی ها پیش نویس موافقتنامه تهیه شده بود اما موافقت نهائی حاصل نشد. از این منظر برگزاری ادوار مختلف مذاکره به مرکزیت دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه ادامه یافت تا راهی باشد برای حل و فصل این اختلاف ها. در دور ششم مذاکره با طرف آمریکایی که اخیراً به اتمام رسید، برخی از مسائلی دور پنجم مجدداً مورد بحث و تبادل نظر قرار گفت و تا حدودی اختلاف ها کاهش پیدا کرد؛ اما تمام محورهای مورد بحث تمام نشده و قرار است در دور هفتم مورد بررسی قرار بگیرد.
  بحث اصلی همچنان خروج نظامیان ایالات متحده از افغانستان است اما به غیر از این موضوع برخی «اصطلاحات متنی» در اسناد وجود دارد که آنها هم مورد بررسی مجدد قرار گرفت.
مسئله افغانستان دارای دو بعد است؛ بُعد داخلی و بُعد خارجی. در بعد خارجی بحث اصلی از روز اول خروج اشغالگران از افغانستان بوده و ما همچنان اعلام می کنیم که آنها باید کشور ما را ترک کنند. در مقابل به صراحت اعلام کردیم که پس از خروج آمریکا، هیچ ضرری از جانب افغانستان به همسایگان وارد نخواهد شد.اما در بُعد داخلی مسائل کاملاً متفاوتی وجود دارد که می توان به حکومت سازی و مشارکت همه افغان ها در حکومت اشاره کرد. ما معتقدیم که برای حکومت سازی و اهم مسائل داخلی باید با تمام جریان های داخلی کشور وارد مذاکره شویم. اینکه مقامات آمریکا از یکطرف در قطر با طالبان مذاکره می کنند و از طرف دیگر مقامات امریکایی کمی بعد در جایی دیگر حرف دیگری را می زنند، نشانه از تضاد میان رفتار و اظهارات آنها دارد که چندین بار این موضوع اتفاق افتاده است.
 در مورد خروج آمریکایی هااز افغانستان محورهای زیادی وجود دارد که مهمترین آن ارائه جدول زمان بندی خروج آنها از افغانستان است.قرار بر آن است در دور بعدی مذاکرات (دور هفتم) بر سر این موضوع بحث و بررسی جدی صورت بگیرد.
ما همانند گذشته بر این عقیده هستیم که مدل حکومت باید اسلامی باشد؛ در همین راستا بهترین کاری که می شود انجام داد این است که علماء افغانستان کنار یکدیگر بنشینند و بر سر اینکه چگونه می توان یک حکومت بدون نقص اسلامی را پدید آورد گفت وگو کنند. لذا این موضوع یک بحث داخلی است و باید از تمام ظرفیت ها برای پدید آوردن یک حکومت اسلامی منسجم استفاده شود.
امارت اسلامی خواهان همکاری با کشورهای منطقه است. ما می خواهیم با تمام دولت های منطقه روابط حسنه و خوبی برقرار کنیم؛ چراکه اشتراک های تاریخی و فرهنگی میان ملت افغانستان و کشورهای منطقه را نمی توان نادیده گرفت. ما بر این عقیده هستیم که پس از خروج آمریکا از افغانستان باید صلح و امنیت به منطقه بازگردد و برای تحقق این موضوع با تمامی کشورهای همسایه و دولت هایی که ثبات افغانستان را خواهان هستند، همکاری می کنیم. از سوی دیگر ما خواهان پیشرفت افغانستان در تمام موارد هستیم.
  ما به هیچ طیف و گروهی اجازه نمی دهیم از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده کنند.به طور کلی به هیچ جریانی اجازه استفاده از خاک افغانستان برای ناامن کردن منطقه را نمی دهیم.
  به دنبال آن هستیم که تولید و تجارت مواد مخدر را به صفر برسانیم اما تلاش ما به تنهایی فایده ای نخواهد داشت؛ بلکه کشورهای منطقه هم باید در این مسیر بیشتر تلاش کنند. از این جهت خواهان فعال شدن سازمان ملل در این خصوص هستیم و معتقدیم که طرح های آنها برای مقابله با این معضل باید همانند گذشته ادامه داشته باشد.
  حدود ?? درصد از خاک افغانستان در دست ما قرار دارد و از راه گمرک، زراعت، آب و غیره در همین ?? درصد خاک کشور درآمدهای بالایی داریم. درآمد طالبان نه تنها از مواد مخدر نیست بلکه به دنبال ریشه کن کردن این تهدید جدی در کشور هستیم. زیرا فعلأ سه میلیون معتاد در کشور داریم و این یک معضل بزرگ به حساب می آید.
 اظهارات مقامات دولت افغانستان در مورد طالبان یکجانبه و حتی کذب است. مردم افغانستان هیچ ترسی از طالبان ندارند. اینکه ما ?? درصد خاک افغانستان را در دست داریم به خوبی نشان می دهد که در میان مردم جا داریم! در این میان طیف خاصی دارای تشویش های متعدد هستند و ما را هدف سخنان خود قرار می دهند اما امارت اسلامی برای تمامی اشخاص خواهان صلح و ثبات است و امیدواریم که این اشخاص فرآیند صلح افغانستان را با مشکل روبرو نکنند.
 از تمام کشورها درخواست می کنم مذاکرات صلح افغانستان را قربانی رقابت های خود نکنند! ما در این راه به کمک برادرهای خود (کشورهای اسلامی) نیازمندیم.در فرآیند صلح افغانستان، روسیه چندین اقدام مثبت در این مسیر انجام داد که می توان به برگزاری نشست بین الافغان در مسکو اشاره کرد. معتقدیم که باید روسیه را از اتحاد جماهیر شوروی تفکیک کرد. از این منظر حضور روسیه و نقش فعال آن در فرآیند صلح افغانستان بسیار مهم است.
                       
 هدف اصلی مذاکرات ما و آمریکا، این است که در نهایت به صلح همه جانبه در افغانستان منجر شود. فعلاً بحث اصلی، خروج نظامیان آمریکا از افغانستان و پس از آن برقراری صلح سراسری است.
 تا به امروز در مورد آتش بس موافقت نکرده ایم و حملات شبانه روزی به طالبان از سوی نیروهای آمریکا ادامه دارد و بالطبع ما هم عملیات های خود را ادامه می دهیم. تا زمانی که اشغال افغانستان به پایان نرسد و یا توافق صورت نگیرد، حملات ادامه خواهد داشت.
لویه جرگه اخیر نشان داد که بطن آن کاملاً دولتی بود و نمی توان آن را لویه جرگه ملی قلمداد کرد. به نظرم لویه جرگه ای که چند روز پیش برگزار شد نه تنها خروجی مناسب نداشت بلکه شأن ملت و کشور افغانستان را پائین آورد. دولت کابل باید به این درک برسد که صلح در افغانستان راه حل سیاسی دارد و از طریق نظامی و تاکتیک های عوام فریبانه مانند لویه جرگه دولتی نمی توان آن را حل و فصل کرد. بر این باورم که باید اشغال خارجی خاتمه یابد و جنگ متوقف شود تا راهکارهای سیاسی بتواند بدون تخریب، کشور را به سمت آرامش سوق دهد.



ایلنا
نظرات

نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

نظر شما

X
آگهی تبلیغاتی