×
اجتماعی
شناسه خبر : 342213
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/06/08 ساعت 11:10
جزئیات صدور مدارک هویتی جدید برای آسیب‌دیدگان جنگ اعلام شد

جزئیات صدور مدارک هویتی جدید برای آسیب‌دیدگان جنگ اعلام شد

رئیس سازمان ثبت احوال کشور از صدور سریع مدارک هویتی برای آسیب‌دیدگان جنگ خبر داد و گفت این مدارک با همکاری اپراتورها، بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی، حداکثر ظرف یک ساعت تا یک روز صادر و تحویل افراد شده است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: رئیس سازمان ثبت احوال کشور محمد جمالو در یک برنامه تلویزیونی ضمن ارائه گزارشی درخصوص اقدامات سازمان ثبت احوال در ایام ویژه جنگ، گفت: پس از حمله اهریمن آمریکایی- صهیونیستی به مردم ایران، تعداد زیادی از هموطنان دچار آسیب شدند و اسناد هویتی آنها در میان آوارها ماند یا از بین رفت و این موضوع مشکلات عدیده‌ای را برای آنها ایجاد کرد. در همین راستا سازمان ثبت احوال طی این روزهای سخت با همکاری همه اپراتورهای همراه، بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی، کارت و مدرک هویتی را به نام شناسه هویتی هر فرد ایجاد کردیم که حداکثر ظرف یک ساعت تا یک روز صادر می‌شد و زمان صدور آن نیز بسته به میزان ترافیک در آن شهر متفاوت بود.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه امروز همه آسیب‌دیدگان جنگ، مدارک خود را تحویل گرفته‌اند؛ مگر در موارد استثنایی که فرد حضور نداشته یا برای دریافت مدرک مراجعه نکرده است، تصریح کرد: این مدرک یک رسید و گواهی بود که مشخص می‌کرد مدرک هویتی فرد چیست و چه شناسه ملی دارد.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور در ادامه درباره آخرین وضعیت صدور کارت ملی هوشمند در کشور، ضمن عذرخواهی از مردم بابت این بدهکاری، گفت: به دلایل مختلف، از جمله تورم قوانین و تعدد دستگاه‌هایی که در این حوزه مسئولیت دارند، باعث شده این اتفاق‌ها بیفتد؛ کارت ملی یک کارت عادی نیست؛ ویژگی‌های این کارت قابلیت احراز هویت دقیق را فراهم می‌کند و تا پایان پاییز امسال بسیار امید داریم که این بدهکاری‌ها تمام شود.

وی با اشاره به وضعیت بدهی سازمان ثبت احوال برای کارت‌های ملی در ابتدای دوره مسئولیت خود، گفت: در ابتدای مسئولیت بنده، ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار کارت ملی به مردم بدهکار بودیم که امروز به ۶ میلیون رسیده است؛ یعنی یک میلیون و ۵۰۰ هزار کارت را توانستیم به مردم تحویل دهیم. البته در حمله اهریمن آمریکایی- صهیونیستی دچار آسیب شدیم و اگر آن اتفاق‌ها نمی‌افتاد، حتماً پیش تر از این انجام شده بود.

جمالو در پاسخ به این سوال که افرادی که اعتبار کارت هوشمندشان رو به پایان است، باید اقدام کنند یا خیر؟ اینطور پاسخ داد: تا پایان سال ۱۴۰۵ تمدید شده است؛ یک طراحی مجدد برای نسل جدید کارت ملی در جریان است که قابلیت احراز هویت بر خط را افزایش داده و هم سرعت صدور و هم بهره‌مندی از آن را افزایش خواهد داد.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور در ادامه در پاسخ به این پرسش که اگر فردی شخصاً به یک سیستم بانکی، اداره یا نهاد مراجعه کند و مدرک هویتی خود را همراه نداشته باشد، آیا امکان ارائه خدمت به او وجود ندارد؟ افزود: ما معتقدیم با زیرساخت‌های دقیق سازمان ثبت احوال و با استفاده از هوش مصنوعی و احراز هویت برخط، می‌توان با سطح‌بندی خدمات، بسیاری از خدمات را ارائه دهیم. به این معنا که در نسل جدید کارت ملی، حتی اگر کارت ملی فرد همراهش نباشد، با استفاده از اثر انگشت و تشخیص چهره می‌تواند سطح یک و دو خدمات را دریافت کند.

جمالو ادامه داد: در نسل جدید کارت هوشمند ملی، برای این معوقات (یعنی افرادی که دوره انقضای کارتشان گذشته و می‌خواهند دریافت کنند) درصددیم که این طرح جدید را اجرا کنیم. 

جمالو همچنین درمورد عکس افراد روی کارت ملی نیز با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های ما عکس افراد است، گفت: در کل دنیا عکس روی کارت شناسایی، با عکس‌های آتلیه‌ای متفاوت است. حتماً یک مقدار دوباره نارضایتی‌هایی هم داریم، ولی قطعاً بهبود جدی خواهیم داشت.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور همچنین درباره مباحث مطرح شده پیرامون تجمیع کارت‌های مختلف در کارت ملی، گفت: یکی از ویژگی‌های قابلیت احراز هویت برخط این است که بتوانیم تعداد زیادی از آنها را پوشش دهیم. البته لازمه آن، همکاری دستگاه‌های دیگر است. ما این زیرساخت را کاملاً فراهم خواهیم کرد؛ در همین راستا با تعداد زیادی از بانک‌ها صحبت کردیم و امیدواریم که با شروع کار خود، این موضوع حتماً صورت گیرد. علاوه بر این، موضوع کپی مدارک هم مرتفع خواهد شد.

جمالو در ادامه، به خدمات سازمان ثبت احوال در دوران جنگ تحمیلی پرداخت و اظهار کرد: پاسخگویی و انعطاف‌پذیری به هموطنان، یکی از مهم‌ترین بخش‌های مدنظر ما در تحول دیجیتال بوده است؛ وقتی حرف از تحول بزنیم ولی نتوانیم حتی سرویس‌های فعلی‌مان را به هموطنانمان به درستی ارائه دهیم، پذیرش آن کمی سخت می‌شود. امروز سامانه‌ «از من بپرس» با شماره تماس ۱۵۱۰ از ۸ صبح تا ۱۰ شب پاسخگوی سؤالات هموطنان درباره مدارک هویتی است.

به گفته وی، از ۲۰ اسفند ۱۴۰۴ این سامانه در حال فعالیت است؛ در حال حاضر ۱۰۰۰ نفر در کل کشور در این سامانه پاسخگو هستند؛ هر تماس، به موبایل همکاران بنده دایورت می‌شود و هموطنان به راحتی می‌توانند پاسخ سوالات خود را دریافت کنند. همچنین هموطنان خارج از کشور هم در کد هفت این سامانه، می‌توانند پاسخ سوالات خود را دریافت کنند. 

رئیس سازمان ثبت احوال کشور در ادامه درباره میزان ارائه خدمات غیرحضوری این سازمان، گفت: تمام تلاشمان در سازمان این است که زنجیره اقدامات را الکترونیکی و غیرحضوری کنیم. در حال حاضر بیش از ۲۵ سرویس در سامانه «سهیم» وجود دارد؛ هر کدام از افراد با ورود به این سامانه به راحتی می‌توانند آن سرویس‌ها را دریافت کنند. دفاتر پیشخوان نیز بخش بزرگی از این خدمات را در پهنه کشور ارائه می‌دهند.

وی درباره خدمات قابل ارائه در سامانه «سهیم»، گفت: این سامانه درخواست تغییر نام خانوادگی تا دریافت شناسنامه نوزاد و هر آنچه در مورد خدمات ثبت احوال وجود دارد را ارائه می‌دهد. همچنین یک سرویس جدید تحت عنوان «کیف هویت من» در سامانه «سهیم» قرار خواهد داشت. این سرویس احتمالاً در چند روز آینده برای همه فعال خواهد شد. در حال حاضر برای بخشی از ایرانیان بارگذاری شده است تا همه هموطنان بتوانند مدارک خود را ببینند و حداکثر در ۲۰ روز آینده می‌توانند به این بخش مراجعه کنند و کیف مدارک خود، از جمله کارت ملی و شناسنامه را در موبایلشان داشته باشند.

وی درباره نحوه دسترسی به این خدمت توضیح داد: پس از احراز هویت، وارد سامانه «سهیم» شده و کد ملی خود را وارد می‌کنند، احراز هویت اولیه انجام می‌شود و پس از آن سامانه «سهیم» فعال خواهد شد، ارائه خدمات بدون مدارک هویتی مهمترین بخش در این زمینه است، به طوریکه با مراجعه به یک بانک، نسخه اصلی مدرک روی موبایل رمزنگاری شده و همان نسخه تحت جی‌اس‌پی برای بانک ارسال شده است. علاوه بر این، بیومتریک فرد و استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص هم وجود دارد.


نظرات

آخرین اخبار
با تلاش مددکاران، 9 زندانی قصاص در ندامتگاه قزلحصار بخشیده شدند
سوخت معادن به چالش جدید بخش معدن تبدیل شد
برنامه آخرین بازی مسی برای تیم ملی فوتبال آرژانتین مشخص شد
هشدار انصارالله به خلبانان عربستان؛ ممکن است به پایگاه بازنگردید
نوشابه سیانوری در تالار عروسی؛ مرگ 2 نفر با یک نوشیدنی مسموم
رمزگشایی از جلسه محرمانه آلمان؛ ائتلاف برای جنگ، بازار یا انتخابات؟
جنگ ایران برای آمریکا چقدر هزینه داشت؟
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 25 شهریور 140/ افزایش 40 میلیون تومانی خودروی داخلی+ جدول قیمتها
قیمت طلای جهانی امروز چهار‌شنبه 25 شهریور 1405+ طلا در انتظار یک تصمیم مهم
مجلس نمایندگان آمریکا برای سومین بار به پایان جنگ با ایران رأی داد
کار سخت سهراب و شاگردانش؛ جدال با دو حریف نامدار در چهار روز!
شرایط جدید سرویس مدارس اعلام شد؛ خودروهای فاقد ایمنی مجوز نمی‌گیرند
شب تلخ رونالدو در لیگ نخبگان؛ النصر مقابل العین تحقیر شد
برنامه قطعی برق استان اصفهان تا شنبه 28 شهریور اعلام شد + لینک جدول زمانبندی
شهادت 11 نفر در پی ریزش یک ساختمان آسیب دیده در غزه
آیا قمار هرمز هزینه‌ای فراتر از نفت دارد؟
میدانداری 200‌شبه مردم
خلیج فارس در دوراهی تقابل یا گفت و گو؟
حالا کسری نفت چقدر است؟
دانشگاه‌ها از چه زمانی آغاز به کار می‌کنند؟ اعلام فهرست دانشگاه های حضوری و مجازی
امیر حیدری: در برابر اقتدار نیرو‌های مسلح ایران، دشمن منفعل شد
جدول خاموشی کهگیلویه و بویراحمد امروز چهارشنبه 25 شهریور؛ برنامه قطع برق یاسوج و باشت
گوشت خارجی از میادین تهران حذف شد؛ قیمت گوشت گوساله و گوسفندی اعلام شد
محدودیت‌های ترافیکی تهران برای رزمایش جانفدا در روز جمعه اعلام شد
ایران 3 - 1 امارات؛ اولین گام محکم امیدهای ایران برای طلای آسیا + فیلم گل ها و خلاصه بازی
ایران 79 - بحرین 74؛ صعود بسکتبال ایران به نیمه‌نهایی بازی‌های آسیایی ؛ حریف بعدی مشخص شد
قیمت جدید دلار توافقی امروز چهارشنبه 25 شهریور 1405 ؛ فاصله خرید و فروش چقدر است؟
تغییر محل فرود هواپیمای نتانیاهو در نیویورک؛ نگرانی امنیتی در آستانه سفر
عبرت شهریور 1401 برای 1405
جدول خاموشی چهارمحال و بختیاری امروز چهارشنبه 25 شهریور؛ زمان قطع برق کوهرنگ و اردل
جزئیات سرنگونی جنگنده اف-15 عربستان در آسمان یمن ؛ روایت ارتش یمن از عملیات
قیمت گوشت قرمز امروز چهارشنبه 25 شهریور 1405+ جدول قیمت گوشت گوسفندی و گوساله
قدرت خیابان در ملی ماندن است
قیمت خودروهای سایپا امروز چهارشنبه 25 شهریور 1405؛ اختلاف قیمت بازار و کارخانه چقدر است؟
پیام فرمانده کل سپاه در پی شهادت مولوی یوسف گرگیج
جدیدترین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 25 شهریور 1405؛ قیمت سورن، دنا، پژو 207 و تارا
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا امروز چهارشنبه 25 شهریور؛ادعاهای جدیدونس وسفرعراقچی به چین
اقتصاد نگار | دوبرابر شدن وام مسکن کسی را خوشحال کرد ؟
کوتاه‌قدی در کدام استان‌های کشور شیوع یافته است؟
خبر مهم درباره تعطیلی مدارس؛ تصمیم‌گیری دیگر سراسری نخواهد بود
ترافیک سنگین در 4 محور کشور؛ کدام جاده ها مسدود است؟
وضعیت آب و هوای امروز چهارشنبه 25 شهریور 1405/ موج جدید بارش در راه است + وضعیت استانها
راهکار ساده برای خواب بهتر سالمندان؛ نوردرمانی چه تاثیری دارد؟
برنامه مسابقات امروز چهارشنبه 25 شهریور؛ ساعت بازی فوتبال امید ایران و تیم ملی بسکتبال
پاییز در راه است؛ هشدار درباره موج ویروس‌های تنفسی و آنفلوانزا
از عجله تا پرخاشگری؛ پشت پرده رفتارهای خطرناک رانندگان چیست؟
راز گورستان‌های 2500 ساله آشکار شد؛ هوش مصنوعی پرده از یک راز برداشت
سفر ارزان به گیلان با قطار گردشگری رشت؛ ساعت حرکت و بازگشت اعلام شد
چگونه از آرتروز مچ دست پیشگیری کنیم؟ 4 تمرین کاربردی
هشدار جدید وزارت بهداشت؛ کرونا از آستانه هشدار بالا عبور کرد