×
بین الملل
شناسه خبر : 339441
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1405/05/27 ساعت 14:36
پادشاه اردن: کلید صلح خاورمیانه در حل مسئله فلسطین است

پادشاه اردن: کلید صلح خاورمیانه در حل مسئله فلسطین است

عبدالله دوم با تأکید بر تشکیل کشور مستقل فلسطین بر پایه مرزهای 1967، حل عادلانه مسئله فلسطین را کلید صلح و ثبات پایدار در خاورمیانه دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل: عبدالله دوم در گفت‌وگوی اختصاصی با این رسانه چینی، اظهار داشت که روابط عمیق میان امان و پکن، پایه‌ای مستحکم برای پیشبرد اولویت‌های مشترک، تقویت نوآوری و افزایش رفاه مردم دو کشور فراهم کرده است.

وی با اشاره به موقعیت راهبردی، منابع و نیروی انسانی جوان اردن، افزود: چین در کنار قدرت اقتصادی، ظرفیت‌های فناوری و نفوذ جهانی، فرصت‌های مناسبی برای گسترش همکاری‌های دوجانبه ایجاد می‌کند.

عبدالله دوم تاکید کرد که همکاری‌های دوجانبه پس از ایجاد مشارکت راهبردی از چارچوب روابط سنتی دیپلماتیک فراتر رفته و حوزه‌هایی همچون تجارت و سرمایه‌گذاری، زیرساخت‌ها، آموزش، بهداشت و درمان و تبادلات فرهنگی را دربر گرفته است.

عبدالله دوم به سرمایه‌گذاری‌های چین در بخش انرژی اردن اشاره کرد و گفت: این سرمایه‌گذاری‌ها به راهبرد اردن برای دستیابی به خودکفایی و تنوع‌بخشی به منابع انرژی کمک کرده است. در بخش معدن نیز، یکی از مهم‌ترین همکاری‌های سرمایه‌گذاری، خرید ۲۸ درصد از سهام شرکت عربی پتاس توسط شرکت سرمایه‌گذاری دولتی چین به ارزش ۵۰۲ میلیون دلار بوده است.

تاکید بر تشکیل کشور مستقل فلسطین

پادشاه اردن در ادامه درباره تحولات غرب آسیا، گفت: فلسطین همچنان مساله محوری خاورمیانه است و تا زمانی که این موضوع حل نشود، منطقه همچنان با چرخه خشونت مواجه خواهد بود.

وی با اشاره به حملات شهرک‌نشینان، گسترش شهرک‌های غیرقانونی، تصرف و مصادره زمین‌ها، تخریب خانه‌ها و تجاوز به اماکن مقدس اسلامی و مسیحی در قدس،افزود: این تحولات نباید نادیده گرفته شود و همه کشورها مسئول تضمین احترام به حقوق بین‌الملل، قطعنامه‌های سازمان ملل و حقوق بشر هستند.

عبدالله دوم خاطرنشان کرد که اردن تلاش‌های خود را برای کاهش تنش در منطقه، انجام مسئولیت در قبال اماکن مقدس اسلامی و مسیحی در قدس، مقابله با اقدامات یکجانبه مانع صلح و دستیابی به یک راه‌حل عادلانه و جامع برای مساله فلسطین ادامه خواهد داد.

وی بر تشکیل کشور مستقل و دارای حاکمیت فلسطین بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی قدس «و همزیستی مسالمت‌آمیز آن با اسرائیل» تاکید کرد.

پادشاه اردن با بیان اینکه امان خواهان افزایش هماهنگی با پکن است، تصریح کرد که «چین به‌عنوان یکی از قدرت‌های مهم در عرصه بین‌المللی، می‌تواند از نفوذ گسترده و جایگاه خود در نظام بین‌الملل برای پیشبرد راه‌حل دو دولتی استفاده کند.»

نقش چین و کشورهای جنوب جهانی

عبدالله دوم در ادامه به افزایش نقش کشورهای جنوب جهانی در عرصه بین‌المللی اشاره و تاکید کرد که این کشورها در حوزه‌های اقتصاد جهانی، امنیت و توسعه پایدار نقش فزاینده‌ای ایفا می‌کنند.

وی افزود: اردن از تلاش‌های چین برای ایجاد نظم بین‌المللی عادلانه‌تر استقبال می‌کند و خواستار تقویت همکاری‌های دو کشور برای افزایش همکاری‌های بین‌المللی و حفظ جایگاه حقوق بین‌الملل است.

پادشاه اردن با اشاره به جایگاه چین به‌عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل گفت پکن نقش مهمی در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی دارد و روابط رو به گسترش چین با کشورهای عربی نیز نشان‌دهنده منافع مشترک دو طرف در زمینه توسعه و همکاری متقابل است.

هفتاد سال روابط چین و جهان عرب

عبدالله دوم، منافع متقابل و برد-برد را عامل اصلی تداوم همکاری چین و کشورهای عربی دانست و گفت: این الگو موجب شده دو طرف نتایج ملموس همکاری‌ها را مشاهده کنند، اعتماد متقابل شکل گیرد و مشارکت‌های راهبردی عمیق‌تر شود.

وی در پایان تاکید کرد که ظرفیت‌های زیادی برای گسترش همکاری‌های چین و کشورهای عربی وجود دارد و کشورهای عربی می‌توانند از تجربه توسعه اقتصادی چین بهره بگیرند.


نظرات

آخرین اخبار
بعد از یک شب بی‌خوابی، با ورزش قدرت مغز بهتر تقویت می شود
قارچ روده یا ابرقهرمانِ ضد‌تشعشع؟ کشف شگفت‌انگیز دانشمندان چینی
یادآوری خاطرات قدیمی چه تاثیری بر حافظه و سلامت روان سالمندان دارد؟
غذا خوردن جلوی تلویزیون چه بلایی سر روابط خانوادگی می‌آورد؟
بیانیه ادعایی سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
بقائی: بیانیه کانادا در حمایت از جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، همدستی در قانون‌شکنی است
پیش‌بینی موج آنفلوانزا در ماه‌های آینده؛ چه کسانی واکسن بزنند؟
دستگیری فرد مرتبط با عناصر ضدانقلاب و سلطنت‌طلب در ارومیه
تماس تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل جدید سازمان همکاری اسلامی
هشدار ایران در شورای حکام: امروز ایران، فردا ممکن است کشور دیگری هدف قرار گیرد
تحلیلگر لبنانی: ادعای اشغال تپه علی الطاهر جنگ رسانه‌ای اسرائیل است
میزان ارز‌بری خودروهای داخلی اعلام شد
عارف: راهبرد دولت وفاق این است که با مردم با صراحت و صداقت صحبت کند
چرا قیمت بنزین روی نمایشگر جایگاه یک صفر کمتر نشان داده می‌شود؟
حملات عربستان به 4 استان یمن
کوبا مذاکره با آمریکا را تکذیب کرد
لاوروف: پیوستن ایران به «توافق مکه» گامی رو به جلو است
شوک نزولی به بازار طلا؛ ریزش سنگین قیمت‌ها همزمان با افت اونس جهانی
واکنش حماس به جنایات کرانه باختری: سکوت جهانیان، تبانی با رژیم صهیونیستی است
شوک بزرگ به بازار انرژی؛ قیمت گاز اروپا در آستانه مرز 900 دلار
دیدار معاون اجرایی رئیس‌جمهور و سرپرست وزارت دفاع با خانواده شهید نصیرزاده
نتایج هفته ششم لیگ برتر/ در بازی های امروز هیچ امتیازی تقسیم نشد
گفت‌وگوی ترامپ و برنهام درباره تنگه هرمز
استعفای ویسی از هدایت ذوب آهن؛ لمپن نیستم و کنار می‌کشم
تنگه هرمز در کانون توجه مجلس؛ شروط ایران برای بازگشایی این گذرگاه حیاتی
شکست سنگین نیروهای وابسته به عربستان در استان البیضاء یمن
توافق تهران و بغداد؛ پایان دوران حمل‌ونقل سنتی و آغاز عصر ترانزیت مدرن
حمله به عروسی در سیریک ایران، شکست آمریکا را روشن‌تر کرد
لایحه خزر در بهارستان؛ دولت «رژیم حقوقی دریای خزر» را به مجلس فرستاد
پرسپولیس 2 ذوب‌آهن 0 ؛ شاگردان تارتار در خانه نمی‌بازند!
اولتیماتوم مجلس به دولت: 100 همت مطالبات گندم‌کاران تا هفته آینده پرداخت شود
پایان حباب قیمتی سیب‌زمینی؛ 800 کامیون بار روانه پایتخت شد
واکنش ایران به اظهارات گروسی در شورای حکام درباره بازرسی از سایت های هسته ای
زلزله سیاسی در آلمان؛ شکست تاریخی حزب فریدریش مرتس
امباپه در آستانه تقابل با اینتر: «اینتر حریفی قدرتمند است اما آث میلان را ترجیح می‌دادم!»
تبرئه استقلال و پرسپولیس از تخلفات داربی 107
تلاطم در پنتاگون؛ پیت هگست متهم به ایجاد «فرهنگ ترس» در ارتش آمریکا
رئیس سازمان برنامه و بودجه: تدوین برنامه مقابله فعالانه با تحریم‌ها پیش از آغاز سال 1404
اعزام تجهیزات نظامی ترکیه به کردستان عراق
تغییرات جدید کنکور ابلاغ شد
آنچه در 24 ساعت گذشته تکذیب شد؛ از رفع فیلتر اینستاگرام تا استعفای وزیر نفت
پایان توقف 5 ماهه واردات موبایل
تضاد قانون و حکم دادگاه؛ مصوبه تمدید خودکار اجاره‌بها در برابر حکم تخلیه
جنگ دیپلماتیک میان روسیه و آلمان؛ لغو مجوز فعالیت کنسولگری آلمان در سن‌پترزبورگ
تشدید حملات سعودی در یمن؛ هشدار صریح صنعا به متجاوزان
هشدار هواشناسی تهران؛ رگبار، رعد و برق و تگرگ در راه است
نورنما | جمعه سیاه 17 شهریور
آکسیوس: جنگ علیه ایران، 100 میلیارد دلار هزینه اضافی انرژی روی دست آمریکایی‌ها
گزارش تصویری | مراسم تشییع جنازه 100 شهید فلسطینی در غزه
مصر و انگلیس خواستار اقدام بین‌المللی برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی