×
بین الملل
شناسه خبر : 336628
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/05/15 ساعت 09:12
هشدار ایران به کشورهای منطقه درباره پاسخ به حمله جدید آمریکا چه بود؟

هشدار ایران به کشورهای منطقه درباره پاسخ به حمله جدید آمریکا چه بود؟

خبرگزاری رویترز به نقل از پنج منبع مدعی شد ایران پس از تهدیدهای آمریکا، به کشورهای منطقه هشدار داده هرگونه حمله جدید با پاسخ متقابل علیه زیرساخت‌های انرژی همراه خواهد بود؛ موضوعی که به گفته این منابع، به تلاش‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از تشدید تنش انجامید.

نورنیوز-گروه بین الملل: این منابع مدعی شدند که این هشدار از طریق مجموعه‌ای از تماس‌های دیپلماتیک سطح بالا پس از تهدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ۲۸ ژوئیه مبنی بر حمله به شبکه و زیرساخت‌های انرژی ایران، صورت گرفته است.

دو مقام ارشد ایرانی، دو منبع در حوزه خلیج فارس و یک دیپلمات ارشد منطقه‌ای آگاه از این بحث‌ها گفتند که عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، با همتایان خود در عربستان سعودی، ترکیه و قطر و همچنین عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، صحبت کرده است.

این در حالی است که «این پنج منبع» همه به دلیل حساسیت موضوع نخواستند نامشان فاش شود.

یک دیپلمات ارشد گفت که عراقچی از متحدان واشنگتن در خلیج فارس خواسته است تا از نفوذ خود بر ترامپ برای منصرف کردن او از انجام حملات جدید استفاده کنند و هشدار داد که هرگونه حمله به ایران منجر به حملات تلافی‌جویانه علیه دارایی‌ها و تأسیسات انرژی ایالات متحده در سراسر خلیج فارس خواهد شد.

این دیپلمات اظهار داشت که پیام او در هر مکالمه ثابت بوده است و گفت: «ما آماده پاسخگویی هستیم، اما یک راه حل دیپلماتیک بهترین راه برای جلوگیری از تشدید گسترده‌تر تنش و ویرانی در سراسر منطقه است.»

یک منبع آگاه دیگر در خلیج فارس گفت: «هشدار ایران صریح بود؛ اگر ایالات متحده زیرساخت‌های ایران را هدف قرار دهد، تهران با حمله به تأسیسات انرژی در خلیج فارس و سایر اهداف در منطقه تلافی خواهد کرد.»

دیپلمات ارشد و منابع خلیج فارس گفتند که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، بعداً با ترامپ صحبت کرد و از او خواست که اقدام نظامی را به تعویق بیندازد، به مذاکرات بازگردد، به آتش‌بس برسد و به دنبال یک توافق دیپلماتیک باشد.

یک مقام ایرانی دیگر گفت که قطر، عمان و عربستان سعودی از واشنگتن خواستند که مذاکرات با تهران را از سر بگیرد و از جنگ مجدد اجتناب کند، در حالی که ایران هشدار داده بود که دور دیگری از حملات ایالات متحده می‌تواند «منطقه را به گلوله‌ای از آتش تبدیل کند.»

ترامپ در ۲ اوت بار دیگر به لفاظی‌های جنگ‌طلبانه خود بازگشت و گفت که با لغو حمله به ایران موافقت کرده است، به شرطی که بتوانند به سرعت به توافق برسند.

اولین منبع مطلع در خلیج فارس گفت: «عربستان سعودی معتقد است که هرگونه تشدید بیشتر تنش فقط ویرانی بیشتری به همراه خواهد داشت. به همین دلیل از ترامپ خواست که به دیپلماسی فرصتی بدهد.»

در حالی که ریاض از واشنگتن خواست که مسیر دیپلماتیک را دنبال کند، به گفته این منبع، در صورت تهدید از خود دفاع خواهد کرد.
منبع دوم خلیج فارس اظهار داشت که عربستان سعودی هشدار داده است که هرگونه حمله به خاک آن با پاسخ نظامی مواجه خواهد شد.
علی شهابی، تحلیلگر سعودی نزدیک به دربار سلطنتی، به رویترز گفت که ارزیابی پادشاهی این است که بعید است تشدید بیشتر تنش به نتیجه مطلوب برسد.


اخبار مرتبط
هشدار بغداد درباره استفاده از خاک عراق برای اقدامات نظامی
پنج‌شنبه 1405/05/15 ساعت 13:04
هشدار بغداد درباره استفاده از خاک عراق برای اقدامات نظامی
ائتلاف دولت عراق با تأکید بر ممنوعیت استفاده از خاک این کشور برای حمله به کشورهای دیگر، خواستار انحصار سلاح در دست دولت شد. این ائتلاف همچنین اقدامات تهدیدکننده امنیت عراق و حملات علیه نیروهای مسلح این کشور را محکوم کرد.
تشویق به مذاکره درباره تنگه هرمز از سوی سازمان ملل
چهارشنبه 1405/05/14 ساعت 22:30
تشویق به مذاکره درباره تنگه هرمز از سوی سازمان ملل
معاون سخنگوی سازمان ملل متحد تاکید کرد که این نهاد بین المللی همه طرف‌ها را به یافتن راه حلی از طریق مذاکره درباره تنگه هرمز تشویق می‌کند.
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
چهارشنبه 1405/05/14 ساعت 20:39
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
یک منبع آگاه و نزدیک به تیم مذاکره‌کننده با رد گمانه‌زنی‌ها درباره ارتباط لغو اخیر برخی تحریم‌های آمریکا با تفاهم تهران و واشنگتن، تأکید کرد که بازگشایی تنگه هرمز منوط به اجرای عملی و عینی تعهدات آمریکا است و هرگونه تصمیم در این زمینه، حتی در صورت نهایی‌شدن تفاهم ایران با عمان، در چارچوب ترتیباتی جداگانه اتخاذ خواهد شد.
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
چهارشنبه 1405/05/14 ساعت 19:54
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
سخنگوی وزارت امور خارجه از پیشرفت مذاکرات ایران و عمان درباره تعیین مسیر تردد ایمن کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز خبر داد و اعلام کرد بیانیه مشترک دو کشور در مرحله تدوین نهایی قرار دارد.
نظرات

آخرین اخبار
نقش مکمل‌های باکتریایی در بهبود باروری زنان بالای 35 سال
صربستان و اسرائیل کارخانه تولید پهپاد راه‌اندازی می‌کنند
چین 82 درصد سفارش بازار کشتی‌سازی جهان را گرفت
حمله پهپادی اوکراین به مسیر حیاتی گاز روسیه به اروپا
اسپانیا در واکنش به ایتالیا محدودیت مرزی اعمال کرد
آتش ارتفاعات سروآباد پس از 24 ساعت مهار شد
داوران بخش نمایشنامه‌نویسی نهمین اشکواره حسینی مشخص شدند
دستگیری عضو شورای شهر رضوانشهر در پرونده فساد مالی
یورش بزرگ به مهاجران در جورجیا؛ بیش از 1200 نفر بازداشت شدند
امیرحسین طاهری پرسپولیسی شد
روایت ملی، روایت ایران است
200 گیگ اینترنت رایگان خبرنگاران فعال شد
فرسایش قابل‌توجه قدرت آتش آمریکا
ثبت‌نام ارشد علوم پزشکی 1405 آغاز شد+لینک ثبت‌نام
انباشت خودرو در کارخانه‌ها؛ بازار از تولید عقب ماند
سامانه دفاعی جدید آمریکا زیر سایه یک هشدار امنیتی جدی
پایان بلاتکلیفی 10 هزار کانتینر ایرانی در بندر کراچی
سربازگیری اجباری «بی بی»، صدای صهیونیست‌ها را درآورد!
یمن: تشکیل ائتلاف هرگز مانع مجازات عربستان به خاطر جنایاتش نمی‌شود
فرمانده تروریست آمریکا در خانه جنایتکاران جنگی
زخمی شدن 2 زن و 2 کودک در حمله به تعز یمن
نام دو خبرنگار فقید روی جایزه ملی محیط زیست ماندگار شد
راز مرگ مادر باردار چابهاری؛ بررسی ویژه آغاز شد
سایه دخالت آمریکا بر کوبا؛ روایت تازه از برنامه دولت ترامپ
ششمین هفته نبرد مذهبی صهیونیست‌ها در قدس
اشتیاق ترکیه برای بازیگری در غرب آسیا؛ از سوریه تا عربستان
وکیل پیشین ترامپ، وزیر دادگستری آمریکا شد!
نقش بارز خبرنگاران در ناکامی دشمن طی جنگ تحمیلی اخیر
از سپاهان و پرسپولیس تا پیکان؛ فصل تازه رضا شکاری آغاز شد
مسمومیت مرگبار با مشروبات الکلی در نیشابور
علیرضا قربانی با «گل‌های باران‌خورده» برگشت؛ آهنگی با طعم دلتنگی و بغض+ صوت
نورنما | ایستگاه های مترو چین در تابستان
حضرتی: دشمن با جنگ رسانه‌ای آمد، اما ایران رکورد تازه‌ای از تاب‌آوری ثبت کرد
عارف: هوش مصنوعی مسیر جهش ایران است
رویای پیدا کردن گنج به حبس ختم شد؛ دستگیری 4 حفار غیرمجاز در سمنان
هزاران کامیون پشت مرز دوغارون؛ ترافیک سنگین در مسیر تجارت ایران و افغانستان
بلاروس وب‌سایت یورونیوز را «افراطی» خواند
هشدار به قولنامه‌ای‌ها؛ فقط 2 سال برای ثبت ادعا فرصت دارید
ادعای جنجالی ونس درباره تنگه هرمز؛ ایران چه تصمیمی گرفته است؟
سفر رئیس اطلاعات عربستان به بغداد؛ پیام ریاض چیست؟
وزیر علوم:خبرنگاران اجازه ندادند، حقیقت در هیاهوی جنگ گم شود
پرفروش‌های گیشه هفته دوم مرداد معرفی شدند؛ کدام فیلم‌ها صدرنشین سینماها شدند؟
توافق جدید کی‌یف و واشنگتن؛ اوکراین منتظر موشک‌های ماهانه
استاندار تهران: قطعی برق تولیدی‌ها بدون اطلاع قبلی ممنوع
جزئیات 6 شرط شورای امنیت ملی برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
زمان اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری مشخص شد
عراقچی درگذشت رئیس دفتر نمایندگی وزارت خارجه در همدان را تسلیت گفت
هشدار درباره طرح‌های آمریکا برای ایجاد شکاف در نیروهای مسلح عراق
سخنگوی ارتش درباره تنگه هرمز؛ آمریکا چاره‌ای جز پذیرش ندارد
هشدار 4 قدرت اروپایی به مسکو درباره اوستیای جنوبی