×
اقتصادی
شناسه خبر : 326913
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/04/07 ساعت 12:47
توافق ایران و آمریکا چه اثری بر دلار، خودرو و مسکن دارد؟

توافق ایران و آمریکا چه اثری بر دلار، خودرو و مسکن دارد؟

کارشناس اقتصادی اعلام کرد اجرای تفاهم‌نامه ایران و آمریکا می‌تواند با کاهش انتظارات تورمی، بر بازارهای ارز، خودرو و مسکن اثر گذاشته و به ایجاد ثبات اقتصادی کمک کند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مرتضی دلخوش کارشناس اقتصادی اظهار کرد: تفاهم‌نامه‌ای که بین ایران و آمریکا امضا شده یک توافق نسبتا خوب و جامع است. از این پس باید مسئولان تمام توان خود را برای اجرایی شدن آنچه آمریکایی‌ها روی کاغذ نوشته‌اند به کار گیرند. این تفاهم‌نامه به نظر من یک برد بزرگ برای کشور محسوب می‌شود که اولین نتایج آن هم رفع تحریم‌های نفتی به مدت دو ماه بود.

وی افزود: در این ۶۰ روز می‌توانیم به هر کشوری که بخواهیم نفت خام، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی صادر کنیم اما مهم است که سریعا ارز حاصل از صادرات را وصول کنیم.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به ۲۴ میلیارد دلار اموال بلوکه شده ایران در کشورهای ژاپن، هند، قطر و لوکزامبورگ گفت: صورت آزادسازی این اموال مهم است اما با ارزش‌تر از این دلارها اثر ذهنی و روانی است که آزادسازی آن ایجاد می‌کند. اگر دولت بتواند در یک فرآیند میان مدت و بلندمدت این پیام را به جهان مخابره کند که اقتصاد ایران در یک وضعیت نرمال و باثبات قرار گرفته به تدریج حجم سرمایه ها وارد کشور خواهد شد.

ثبات اقتصادی می‌تواند به ثبات قیمت خودرو و مسکن منجر شود

دلخوش تاکید کرد: ایجاد یک اقتصاد باثبات می‌تواند اثرات بسیار خوبی بر بازارها بگذارد. به طور مثال در بازارهای ارز، خودرو، مسکن و اجاره‌بها آرامش ایجاد می‌شود. قیمت کالاهای اساسی نیز کاهش می‌یابد. کاری که دولت در کوتاه مدت باید انجام دهد این است که ذخایر استراتژیک و کالاهایی که عموم مردم استفاده می‌کنند را افزایش دهد و بدین ترتیب تورم این کالاها را کنترل کند.

 وی حجم دارایی‌هایی که تراستی‌ها را بین ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار دانست و گفت: علاوه بر ارز دولتی، برخی تراستی ها می گویند نمی‌توانیم به خاطر تحریم پول‌های خود را به کشور برگردانیم. اگر این تحریم‌ها برداشته شود منابع قابل توجه ارزی وارد کشور خواهد شد که در کنترل قیمت ارز بسیار اثرگذار است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به صندوق ۳۰۰ میلیارد دلاری که ذیل تفاهم‌نامه ایران و ایالات متحده ایجاد خواهد شد، بیان کرد: ایجاد یک صندوق قابل وصول و قابل معامله باعث جذب سرمایه‌ها خواهد شد. باید بتوانیم سرمایه های فرامنطقه ای را جذب کنیم. این سرمایه‌ها در مقابل بحران‌ها مانع ایجاد می کنند و  یک امتیاز بزرگ برای کشور خواهد بود.

دلخوش تقویت زیرساخت‌های ایمنی بخش انرژی را ضروری دانست و گفت: تجربه جنگ رمضان نشان داد باید به مساله تامین امنیت زیرساخت‌های انرژی، آب، برق و گاز و همچنین تقویت سیستم بانکی کشور توجه جدی داشته باشیم. بانک‌های ما با اینکه می‌دانند در مقاطع مختلف مورد حمله سایبری قرار می‌گیرند اقدام چندانی برای پیشگیری صورت نداده‌اند.

جنگ نشان داد ایران اقتدار لازم برای تامین امنیت منطقه را دارد

وی تصریح کرد: جنگ رمضان با همه آسیب‌هایی که برای کشور داشت نشان داد که کشور از لحاظ نظامی چه توانمندی بالایی دارد. این ظرفیت باید در خدمت اقتصاد کشور قرار گیرد. دنیا باید بداند اگر منافع ما تامین شود نفت زیر ۷۰ دلار و اگر منافع ما تامین نشود نفت بالای ۱۵۰ دلار خواهد بود. ما ثابت کردیم منطقه در تیررس ما است. به نظرم همه جهان و به خصوص شخص ترامپ متوجه شد که ما اقتدار لازم برای تامین امنیت کشور خودمان و همچنین منطقه خلیج فارس را داریم. این یک پتانسیل پنهانی بود که به رخ کشیده شد.

سهم اقتصاد دیجیتال فقط ۶ درصد!

این کارشناس اقتصادی درباره اقدامات اولویت‌دار برای ثبات بخشی به اقتصاد کشور گفت: اولویت‌دارترین موضوع این است که انتظارات تورمی را در جامعه به حداقل برسانیم. مردم حس کنند با توجه به این روند و تعقلی که در حاکمیت وجود دارد قرار نیست کالاها مرتبا گران شود. ثبات نرخ ارز در این بین بسیار اهمیت دارد. اگر دلار در محدوده ۱۶۰ هزار تومان ثابت بماند و صادرات نفتی و غیرنفتی ما در وضعیت معمول خود باشد به تدریج می‌توانیم منابع صادراتی را در بخش‌های عمرانی سرمایه‌گذاری کنیم. اگر در بخش‌های عمرانی سرمایه‌گذاری شود بخش‌های تولید و خدمات نیز راه می‌افتد.

به گفته دلخوش، باید اقتصاد دیجیتال را توسعه دهیم که در حال حاضر با حدود شش درصد است و سهم بالایی در اقتصاد کشور ندارد. افزایش سهام آمریکا بیشتر در حوزه هوش مصنوعی است. ما هم نباید از این پروسه عقب بمانیم؛ چراکه اقتصاد آینده چندان به علوم پایه تکیه ندارد، بلکه اقتصاد دیجیتال حرف اول را می‌زند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
هشدار درباره بحران برق اروپا؛ «منحنی اردک» بازار انرژی را به هم ریخت
هشدار سخنگوی ارتش: کنترل تنگه هرمز خط قرمز ایران است
جزئیات تعویق امتحانات نهایی 25 و 27 تیر درچهار استان جنوبی
آخرین وضعیت جاده‌های کشور ؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
تجاوز آمریکا و پاسخ بی‌سابقه ایران؛نبرد چندساعته تا طلوع آفتاب ،هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا
هشدار شدید ایران به آمریکا: زیرساخت بزنید، همه زیرساخت‌های منطقه را هدف می‌گیریم
سهم باشگاه‌های لیگ برتر از پاداش فیفا در جام جهانی 2026
مسی: رسیدن به دو فینال پیاپی جام جهانی کار هر کسی نیست
مارتینز راز صعود آرژانتین را فاش کرد؛ «با چاقو بین دندان‌ها جنگیدیم»
شب کابوس‌وار جود بلینگام؛ از پس گردنی به مدافع آرژانتین تا حذف انگلیس
قراردادی 82 میلیون دلاری ارسال لوله‌های توپ انگلیسی به اوکراین
چرا دیوان کیفری لاهه به دشمن شماره یک واشنگتن تبدیل شد؟
زمان اعلام نتایج کنکور ارشد مشخص شد
چرا پشت چراغ قرمز بی‌قراریم؟ کشف ریشه‌های یک رفتار همگانی
رویای واشنگتن؛ تغییر موازنه پس از جنگ
چراغ سبزِ نهادهای امنیتی برای برگزاری «کنکور سراسری» + زمان برگزاری کنکور
آغاز ماراتن آزمون کارشناسی ارشد 1405 از صبح امروز + راهنمای کامل
کالابرگ الکترونیکی امروز برای این گروه شارژ شد + جزئیات خرید
دیدارهای رده‌بندی و فینال جام جهانی 2026+ روز و زمان مسابقات
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 25 تیر+ وضعیت استان ها
جنگ سرد در زمین فوتبال؛ بنر جنجالی آرژانتینی‌ها علیه اشغالگری انگلیس
ورود اوپن‌ای‌آی به بازار گجت‌ها؛ رونمایی از بلندگوی هوشمند قابل حمل
حکم بازداشت بین‌المللی نتانیاهو در استانبول صادر شد
هند صادرکننده رسمی «مغزها»؛ وقتی فرار از وطن، استراتژی ملی می‌شود!
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 تیر 1405+ جدول پخش
شکست پروژه آسمان امن؛ چرا پروازها در جنوب عربستان فلج شد؟
شکاف در کاخ سفید؛ ترامپ در محاصره بن‌بست ایران و تهدید کوبا
آلزایمر در مسیر انفجار آماری؛ مبتلایان تا 2050 به 152 میلیون نفر می‌رسند
تضعیف سد دفاعی روده با کاهش یک پروتئین
روسیه: نیروهای غربی در صورت ورود به خاک اوکراین اهداف مشروع نظامی محسوب می‌شوند
صندلی داغ؛ قیمت نجومی بلیت فینال جام جهانی
رابط مغز و رایانه یادگیری حرکتی را تقویت می‌کند
نیویورک تایمز: محاصره دریایی دوباره ایران به قیمت نفت آسیب بیشتری وارد می‌کند
چاقی عامل اصلی سندرم قلبی، کلیوی و متابولیک
موافقت آمریکا با فروش 2 میلیارد دلار تسلیحات موشکی به عربستان
پیش‌دیابت؛ زنگ خطر خاموشی که می‌تواند به دیابت نوع 2 ختم شود
انگلیس به‌دنبال محدودیت شبانه شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان
کامبک رؤیایی آرژانتین برابر انگلیس؛ مسی و یارانش فینالیست جام جهانی 2026 شدند
هوش مصنوعی زیر ذره‌بین؛ متا با شکایت جدید کارکنان روبه‌رو شد
شهادت 35 نفر در پی حملات تیرماه به کشورمان/ بیشترین آسیب‌ها برای 3 استان
ادعای ترامپ درباره سوریه؛ الشرع با حزب‌الله دقیق‌تر از اسرائیل برخورد می‌کند
دستور فوری وزیر ورزش برای رسیدگی به وضعیت قهرمان جوان ژیمناستیک
پارکینگ بزرگ اربعین شلمچه آماده میزبانی از زائران شد
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر تقویت همکاری‌های راهبردی با چین
ادامه تعطیلی سه فرودگاه عربستان پس از هشدارهای ارتش یمن
مدیرعامل چادرملو: AFC درخواست فدراسیون را رد کرده؛ تاج باید پاسخگو باشد
ادعای ونس: نیروی زمینی برای تغییر حکومت ایران اعزام نخواهیم کرد
نورویدئو | مرگ در گرمای اروپا ؛ حقیقتی فراتر از تغییرات اقلیمی
ترامپ ادعا کرد: دوست ندارم درباره ایران ضرب الاجل تعیین کنم
تصمیم نهایی AFC؛ سهمیه آسیایی به گل‌گهر رسید