×
اقتصادی
شناسه خبر : 320803
تاریخ انتشار : شنبه 1405/03/09 ساعت 17:21
چند درصد از پول بلیت پروازهای لغو شده به مسافران بازگردانده شد؟

چند درصد از پول بلیت پروازهای لغو شده به مسافران بازگردانده شد؟

سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد بیش از 90 درصد وجوه بلیت پروازهای لغو شده به مسافران بازگردانده شده و تنها بخش اندکی از فرآیند استرداد باقی مانده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی:  با شروع جنگ تحمیلی سوم از ۹ اسفند ۱۴۰۴، آسمان کشور مسدود و تمامی پروازها به مقاصد مختلف داخلی و خارجی لغو شد. این محدودیت پرواز تا اواخر فروردین ماه ادامه داشت تا اینکه سرانجام سازمان هواپیمایی کشوری در اطلاعیه‌ای از صدور مجوز پروازهای مسافری از ۳۱ فروردین‌ ۱۴۰۵ خبر داد.

سازمان هواپیمایی کشوری در جریان کنسلی پروازها طی بخشنامه‌های متعددی به آژانس‌های مسافرتی و شرکت‌های هواپیمایی تاکید کرد که در اسرع وقت وجوه بلیت پروازهای لغو شده را به مسافران بازگردانند.

در اواسط اردیبهشت‌ماه نیز ابوذر شیرودی - رییس سازمان هواپیمایی کشوری - از بازگشت وجوه بیش از ۷۰ درصد از مبالغ بلیت‌ پروازهای لغو شده در ایام جنگ به اشکال مختلف به مسافران خبر داد و گفت که این بازگشت به‌گونه‌ای است که برای خریداران آنلاین، اعتبار مربوطه به حساب کاربری یا کیف پول آنان افزوده یا به‌صورت نقدی مسترد شده است.

شیرودی همچنین از برخورد قضایی با متخلفان خبر داده و گفته بود که تعدادی از شرکت‌های خدمات مسافرتی که با وجود دریافت کامل وجه بلیت، اقدامی برای استرداد انجام نداده‌اند، به مراجع قضایی معرفی شده‌اند. علاوه بر این، به تمامی شرکت‌های هواپیمایی اخطار داده شده است که حداکثر ظرف دو روز کاری نسبت به بازپرداخت کامل بلیت‌های چارتری اقدام کنند؛ در غیر این صورت، پرونده آن‌ها برای رسیدگی قضایی ارجاع خواهد شد.

این اظهارات در حالی است که اخیرا رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران اعلام کرد، تاکنون متولیان ایرلاین‌های هواپیمایی و برخی مراکز اقامتی برای بازگشت هزینه‌های پرواز و هتل‌های کنسل شده به مردم اقدامی نکرده‌اند و به دلیل نبود یک مرجع واحد رسیدگی به شکایات، آمار دقیقی از مطالبات مردم در دست نیست، اما در خوش‌بینانه‌ترین حالت، حداقل ۵۰۰ میلیارد تومان از پول مردم بابت کنسل شدن پرواز و هزینه‌های اقامت در اختیار ایرلاین‌ها، مراکز اقامتی و ... مانده است که باید هرچه سریع‌تر به آنها بازگردد.

در این راستا حمیدرضا صانعی - معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی - در پاسخ به اینکه تاکنون چند درصد وجوه پروازهای لغو شده به حساب مسافران واریز شده است، اظهار کرد: طبق آمار و مستنداتی که شرکت‌های هواپیمایی ارائه می‌دهند بیش از ۹۰ درصد از بلیت‌ها تعیین و تکلیف شده است.

وی افزود:‌ ۱۰ درصد باقی‌مانده نیز کسانی هستند که به دلایل مختلف( جابه جایی بلیت به یک زمان دیگر) اقدام به آغاز فرآیند استرداد بلیت‌های خود نکرده‌اند.

معاون سازمان هواپیمایی تصریح کرد: حدود 3000 شکایت هم در بازوی پیام‌رسان بله سازمان هواپیمایی ثبت شده که برخی از آنها به سرانجام رسیده و برخی دیگر نیز در دست پیگیری است.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار یک روانشناس درباره آزارهای روانی پس از طلاق
بازگشت فرگوسن به انظار عمومی بعد از بیماری ناگهانی
راز عجیب شباهت حشرات و چت‌جی‌پی‌تی
معجزه در اورست؛ کوهنورد نپالی پس از مراسم تدفینش زنده پیدا شد
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
حمله به یک کشتی ترکیه‌ای در دریای سیاه
اوشاکوف: آمریکا تمرکز خود را از اوکراین به ایران منتقل کرده است
ترامپ: هنوز درباره ارسال بسته 14 میلیارد دلاری به تایوان تصمیم نگرفته‌ایم
جزئیات تصادف مرگبار در محور زنجان–میانه؛ 4 نفر جان باختند
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه
نوراینفو | روش های مقابله با اضطراب
چه کسی از آتش‌بس بدون توقف جنگ سود می‌برد؟
دو وزیر کابینه نتانیاهو در فهرست ممنوع‌الورودهای ایرلند قرار گرفتند
دیدار وزرای کشور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس شانگهای
عذرخواهی صداوسیما بابت حذف سهوی بخشی از پیام رهبر انقلاب
هشدار رئیس سابق پنتاگون: جنگ ایران به «ویتنام ترامپ» تبدیل می‌شود
ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌های منتهی به تهران
حمله نانسی پلوسی به ترامپ برای جنگ افروزی علیه ایران
ادعای تازه آمریکا درباره توقیف یک نفتکش ایرانی
مواضع منفعلانه رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان درباره مذاکرات با اسرائیل
ادعای جدید استارمر درباره حمله احتمالی روسیه به ناتو در 2030
چهارمین روز اعتراضات مردم آلبانی علیه پروژه مرتبط با کوشنر
پست اینستاگرامی عراقچی درباره دانش‌آموزان میناب که تاریخ‌ساز شدند
تحویل کاپ قهرمانی کشتی آزاد جهان پس از یک دهه به ایران
هشدار بارش‌های سیل‌آسا در 8 استان