×
بین الملل
شناسه خبر : 304011
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/01 ساعت 20:25
ایندیپندنت: ترامپ خود را در دامی گیر انداخته که قادر به فرار از آن نیست

ایندیپندنت: ترامپ خود را در دامی گیر انداخته که قادر به فرار از آن نیست

رسانه انگلیسی تحلیل کرد: تحولات میدانی در غرب آسیا و روند جنگ تحمیلی آمریکایی-صهیونیستی علیه ایران دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را در موقعیتی بی‌سابقه گرفتار کرده است؛ جنگی که به نظر می‌رسد او را در دامی انداخته که حتی قادر به «فرار از آن» نیست.

نورنیوز- گروه بین الملل: رسانه انگلیسی با بررسی روند جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران که از روز ۹ اسفند با به شهادت رساندن حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب و چند مقام نظامی ارشد کشورمان شروع شد، ارزیابی کرده که اکنون  وضعیت برای دشمنان متجاوز به ایران به‌تدریج به یک بن‌بست استراتژیک تبدیل ‌شده به نحوی که رویکرد همیشگی ترامپ در عقب‌نشینی از آستانه درگیری‌های بزرگ را با چالش بی‌سابقه‌ای مواجه ساخته است.

به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، در سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاران و بازیگران بین‌المللی به یک قاعده عادت کرده بودند: «ترامپ همیشه قبل از شروع دردسر بزرگ بزدلانه فرار می‌کند» (Taco). این رفتار برگرفته از تجربه‌ای بود که نشان می‌داد ترامپ همواره در لحظه آخر قبل از برخوردن به مشکلات بزرگ و هنگامی که منافع اقتصادی آمریکا یا بازارهای مالی با خطرات بزرگ روبرو باشند، از موضع خود عقب می‌نشیند. اما اکنون، او در غرب آسیا و در کازار جنگ تجاوزکارانه‌ای که علیه ایران به راه انداخته گرفتار دامی شده است که بیرون کشیدن از آن بسیار دشوار می‌نماید.

ایندیپندنت در این مطلب تاکید می‌کند ماجرا از آنجا پیچیده‌تر شد که رژیم صهیونیستی، فارغ از هماهنگی کامل با واشنگتن، به میادین گازی ایران حمله کرد. این اقدام، زنجیره واکنش‌هایی را کلید زد که به وخیم‌تر شدن وضعیت انجامید. ترامپ که خود را ناچار به واکنش می‌دید، مجبور به اعلام محدودیت برای اقدامات بعدی رژیم صهیونیستی شد، اما این پرسش اساسی باقی است: آیا او واقعاً قادر به مهار نتانیاهو است؟

به نوشته این نشریه انگلیسی تحلیل‌ها حاکی از آن است که منافع رژیم صهیونیستی و آمریکا در این بحران نه تنها همسو نیست، بلکه در تضاد کامل قرار دارد. به عقیده تحلیلگر ایندیپندنت «در حالی که نابودی زیرساخت‌های انرژی ایران در راستای به راه انداختن ناآرامی‌های داخلی ممکن است در کوتاه‌مدت به سود تل‌آویو تمام شود، چنین سناریویی برای آمریکا و متحدانش در منطقه و اروپا فاجعه‌بار خواهد بود. تخریب میادین گازی و ناآرامی در تنگه هرمز به معنای ضربه‌ای مرگبار به اقتصاد غرب و افزایش بی‌سابقه قیمت انرژی است.»

به نوشته روزنامه انگلیسی، ترامپ برای خروج از این باتلاق، برخلاف میل باطنی خود حالا به نوعی گرفتار جمهوری اسلامی ایران شده است. او برای بازگشایی تنگه هرمز و توقف تنش‌ها در منطقه، ناچار است به دنبال تفاهم با تهران باشد. این در حالی است که ترامپ که همواره خود را فردی «معامله‌گر» و پیروز معرفی می‌کرد، اکنون در موقعیتی قرار گرفته که باید برای دریافت امتیازات حیاتی، امتیازاتی را نیز به ایران اعطا کند؛ کاری که با روحیات و شعارهای همیشگی او مبنی بر تنفر از «بازندگان» در تضاد است.

آنچه امروز در عرصه عمل مشاهده می‌شود، ناکامی کامل پروژه جنگ‌افروزی علیه ایران است. نه بمباران‌ها و نه ترورها نتوانسته‌اند نظام اسلامی را به زانو درآورند. ایران با کمترین هزینه‌های نسبی، توانسته است تاب‌آوری خود را حفظ کند و صرف وارد کردن ایران به بحرانها به هیچ وجه در تعریف «پیروزی» برای آمریکا نمی‌گنجد. این دقیقاً همان دامی است که ترامپ پیشتر روسای جمهور پیشین خود را به دلیل گرفتار آمدن در آن، «احمق» خطاب می‌کرد.

ایندیپندنت در انتها به ترامپ توصیه می‌کند حتی همین الان و با توجه روند رو به وخامت فعلی اوضاع برای واشنگتن بهترین زمان است که برای خروج از مخمصه تلاش کرده و به رویکرد انعقاد معامله بزرگ رو بیاورد.

این نشریه انگلیسی به رئیس‌جمهور آمریکا توصیه می‌کند پیش از آنکه دام تنگ‌تر شود، دست از لجاجت بردارد و از فرصت باقی‌مانده استفاده کند. چرا که ادامه این مسیر می‌تواند جهان را به ورطه یک رکود بزرگ و جنگ‌های فرسایشی نامتعارف سوق دهد.


نظرات

آخرین اخبار
بیانیه آمریکا، اسرائیل و لبنان در پی آغاز آتش‌بس 10 روزه در لبنان
آتش‌بس در لبنان پس‌ از موج حملات حزب‌الله علیه رژیم اسرائیل آغاز شد
پزشکیان: آیا وجدان انسانی در برخی از رهبران جهان از میان رفته است؟
لیبرمن: آتش‌بس «خیانت» به ساکنان شمال اسرائیل است
سرپرست وزارت دفاع: ارتش آیینه‌ی تمام قد اشداء علی الکفار بوده است
واکنش محمد البرادعی به ایجاد یک پلتفرم امنیتی و منطقه ای
سازمان ملل: از برقراری آتش‌بس در لبنان استقبال می‌کنیم
جنگ با ایران سبب تاخیر در ارسال تسلیحات آمریکایی به کشورهای اروپایی شد
احمدیان: مقاومت مردم لبنان و برادران حزب‌الله دشمن را ادار به پذیرش آتش‌بس کرد
قرائت پیام سردار قاآنی برای آتش‌بس لبنان در میدان انقلاب تهران
پزشکیان: ایران به دنبال بی‌ثباتی در منطقه نبوده و خواهان توسعه روابط با کشورهای همسایه است
ایران ابرقدرت نوظهور در جهان
ارتش آمریکا به طور کامل از سوریه خارج شد
فرانسه: تنگه هرمز باید باز شود اما نه به هر قیمتی
حزب‌الله طی یک ساعت 25 موشک و سه پهپاد شلیک کرد
محسن رضایی: هر مذاکره‌ای منوط به رضایت شروط ایران و مقاومت است
کوبا: برای حمله احتمالی آمریکا آماده‌ایم
استقبال ایران از آتش‌بس در لبنان
نوای مداحی و موسیقی حماسی همپای غرش موشک‌های ایرانی، دشمن‌شکن بوده‌اند
حادثه امنیتی در کاخ سفید
سیاه‌چاله‌ای که قدرت 10000 خورشید را دارد
عبور 20 کشتی تجاری از تنگه هرمز بعد از محاصره
اصلی‌ترین مانع تحقق پروژه «اسرائیل بزرگ» ایران است
آنکارا در تکاپوی پیمان امنیتی مشترک با ریاض - اسلام‌آباد - قاهره است
هشدار نماینده حزب‌الله به نتیجه مذاکره مستقیم با اسرائیل
دیشب ضرب‌الاجل نهایی برای توقف تجاوز به لبنان تعیین کرده بودیم
پایتخت گردشگری اکو 2026 اعلام شد
یک رسانه اسرائیلی: آتش‌بس لبنان نشان دهنده تسلیم مضاعف در برابر ایران است
روسیه: جنگ در خاورمیانه، گرسنگی و فقر در کره زمین را گسترش داد
مدودف خطاب به ترامپ: هیچ کس اجازه نخواهد داد که نفت همه دنیا را ببرید
محموله مهمات نیمه‌سنگین در شهرستان هویزه کشف شد
ادعای ترامپ: در مذاکرات پیشرفت داشته ایم/احتمال برگزاری دور بعدی مذاکرات در هفته آینده
طوفانی با سرعت 101 کیلومتر، زابل را درنوردید
انتخاب محسن چاووشی به عنوان چهره هنر انقلاب
به دنبال برقراری صلح هستیم/دشمن بدعهدی می کند
تحویل محموله 58 تنی اقلام دارویی چین به هلال‌احمر
آتش بس لبنان بازنویسی خاموش معادلات قدرت منطقه‌ای
استقبال ایتالیا از آتش‌بس در لبنان
خانوارهای آسیب‌دیده از جنگ بخوانند+ جزئیات و لینک ثبت نام
تاکید پاریس بر اهمیت اجرای آتش‌بس عملی در لبنان
رقیبان سابریست‌های ایران در مسابقات ایتالیا مشخص شدند
واکنش ایران به استفاده رییس شورای اروپا از نام جعلی برای خلیج فارس
استقبال رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از آتش‌بس لبنان
روسیه چندین سال است زندگی در تحریم را یاد گرفته است
کاهش اختیارات جنگی ترامپ بار دیگر رای نیاورد
کشف هواگرد ساقط‌شده دشمن در ارتفاعات بختگان فارس
سازمان ملل: آتش‌بس میان ایران و آمریکا باید توسط همه طرف‌ها رعایت شود
تاکید روسیه بر غیرقانونی بودن محاصره تنگه هرمز
تیم مذاکراتی بی‌تجربه و بی‌تخصص ترامپ با ایران، اوضاع را بدتر می‌کنند
روسیه خطاب به کشورهای بالتیک: حق دفاع از خود را محفوظ می‌دانیم