×
اجتماعی
شناسه خبر : 272794
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 03:02
می‌دانید سپر روانی کودکان در برابر بحران‌ها چیست؟

می‌دانید سپر روانی کودکان در برابر بحران‌ها چیست؟

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر نقش مؤثر گفت‌وگوی والدین با کودکان، گفت: صحبت‌ کردن با کودکان و گوش‌ دادن به احساسات آن‌ها، یکی از مهم‌ترین راهکارها برای کاهش استرس و اضطراب در شرایط بحرانی است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: دکتر امینماهورام مشهدی، روان‌پزشک کودک و نوجوان با بیان اینکه والدین نباید احساسات کودکان را سرکوب یا انکار کنند، اظهار کرد: والدین باید به کودکان اجازه دهند درباره ترس‌ها و نگرانی‌های خود صحبت کنند و با دقت به حرف‌های آن‌ها گوش دهند.

وی با هشدار نسبت به اثرات منفی بحران ها بر سلامت روان کودکان افزود: کودکان نباید در معرض اخبار استرس زا قرار گیرند و والدین لازم است تا حد امکان از صحبت در مورد بحران و شرایط استرس زا در حضور آن‌ها پرهیز کنند، شنیدن اخبار از تلویزیون، گفت‌وگوهای روزمره یا حتی مکالمات تلفنی والدین، می‌تواند تأثیرات منفی و ماندگاری بر ذهن کودکان داشته باشد.

این عضو هیات‌ علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: اگر کودک یا نوجوان به هر دلیلی در جریان موضوعات و بحران‌های مختلف زندگی قرار گرفت و پرسشی مطرح کرد، والدین باید متناسب با سن و سطح درک او پاسخ دهند، دروغ گفتن توصیه نمی‌شود، اما لازم است توضیحات ساده، شفاف و اطمینان‌بخش ارائه شود و به کودک گفته شود که شرایط سخت است، اما قابل کنترل خواهد بود.

او با اشاره به اینکه بخش زیادی از اضطراب کودکان از طریق والدین منتقل می‌شود، گفت: پرهیز از صحبت‌های نگران‌کننده در حضور کودک، نقش مهمی در کاهش اضطراب دارد.

وی همچنین بر اهمیت داشتن برنامه منظم روزانه تأکید کرد و افزود: زمان خواب منظم و انجام فعالیت‌های روزمره‌ای که کودک پیش از این به آن عادت داشته، احساس امنیت و پیش‌بینی‌پذیری را در کودک تقویت می‌کند.

این روان‌پزشک کودک و نوجوان، علائم هشداردهنده استرس در کودکان را شامل تغییرات ناگهانی خلق‌وخو، اختلال خواب و اشتها، سردرد، دل‌درد، تحریک‌پذیری، پرخاشگری، ترس و نگرانی بیش از حد، افت تحصیلی و انزوا دانست و تأکید کرد: در صورت مشاهده این نشانه‌ها، مراجعه به متخصص روان‌پزشکی کودک ضروری است.

براساس گزارش وبدا، دکتر ماهورام مشهدی در پایان خاطرنشان کرد: برای داشتن خواب باکیفیت، لازم است کودکان پیش از خواب از دیدن یا شنیدن اخبار اضطراب‌آور دور نگه داشته شوند.


اخبار مرتبط
هشدار درباره پیامدهای روانی حوادث اخیر در جامعه
چهارشنبه 1404/11/15 ساعت 06:01
هشدار درباره پیامدهای روانی حوادث اخیر در جامعه
رئیس انجمن علمی روان‌پزشکان ایران با اشاره به تأثیر حوادث اخیر کشور بر وضعیت روانی جامعه تاکید کرد که عبور از این شرایط نیازمند مدیریت کلان، حمایت اجتماعی و تقویت خودمراقبتی روانی است.
کودکان و سایه جنگ/ آنچه والدین باید بدانند
سه‌شنبه 1404/11/14 ساعت 01:05
کودکان و سایه جنگ/ آنچه والدین باید بدانند
«حوادث 18 و 19 دی‌ماه» و «تهدیدات نظامی آمریکا علیه ایران و وقوع احتمالی جنگ» دو مساله‌ای است که این روزها به موضوع گفت و گوی همه ما تبدیل شده و مواجهه با «اخبار بد»، نگرانی‌هایی در کل جامعه به وجود آورده است؛ در این میان، نباید از تاثیرپذیری کودکان از این شرایط غافل شویم. والدین باید بدانند در چنین شرایطی چه باید کرد و چه نباید.
شیوع لوپوس در کودکان چقدر جدی است؟
شنبه 1404/11/11 ساعت 03:03
شیوع لوپوس در کودکان چقدر جدی است؟
فوق تخصص روماتولوژی بیمارستان کودکان حکیم دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه لوپوس در کودکان به‌ویژه در دختران نوجوان مشاهده می‌شود، گفت: یکی از علائم شاخص این بیماری راش پوستی به شکل بال پروانه‌ای است که در برابر نور آفتاب تشدید می‌شود و می‌تواند با درگیری ارگان‌ها همراه باشد.
نظرات

آخرین اخبار
تنها با یک گیاه جلوی ریزش مو را بگیرید
هوش مصنوعی به کمک متخصصان مغز و اعصاب می‌آید
چرا نباید در تاریکی با گوشی کار کنیم؟
چرا دهه چهارم زندگی خسته‌کننده‌تر است؟
وزیر بازرگانی آمریکا اعتراف کرد: به جزیره اپستین رفتم!
محمود عباس نسبت به تحرکات تل آویو در کرانه باختری واکنش نشان داد
حسگر خودتأمین برای دمای منفی 45 درجه
احتمال وجود یک تونل زیرزمینی در سیاره زهره!
سازمان ملل: حمله به زیرساخت‌های سودان غیرقابل قبول است
نفت ونزوئلا به اسرائیل رفت!
کاخ سفید: فردا ترامپ و نتانیاهو باهم دیدار می‌کنند
اجرای طرح ترخیص سراسری خودروها و موتورسیکلت‌های توقیفی
فرانسه هم اسرائیل را محکوم کرد
تماس تلفنی وزیران خارجه ایران و پاکستان
لاریجانی تاکید کرد: موضوع مذاکرات فقط هسته‌ای است
عکس های منتخب ایران ؛ سه شنبه 21 بهمن 1404
واکنش مسکو به تصمیم اخیر اسرائیل برای الحاق کرانه باختری
تکمیل قطعه سوم آزادراه تهران - شمال چقدر بودجه نیاز دارد؟
ادعای جدید ترامپ علیه ایران؛ «یا توافق یا جنگ!»
کنفدراسیون فوتبال آسیا: شانس استقلال از دست رفت/بدشانسی علت شکست
مقام امنیتی ترکیه: رفع تحریم‌ها علیه ایران کند و ناقص بوده است
دیپلماسی یا جنگ؟ نتانیاهو در آمریکا چه نسخه‌ای برای مذاکره ترامپ می پیچد؟
بیانیه وزارت امور خارجه در آستانه 22 بهمن
رونمایی سفیر آمریکا از رویکرد واشنگتن و تلاویو درخصوص ایران
وضع تحریم‌های جدید آمریکا علیه حزب‌الله لبنان
جنگ 12 روزه و افشای یک واقعیت پنهان
پیش‌بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 22 بهمن1404/ احتمال پایداری فشار تقاضا در بازار
عارف: هنرمندان تنور انقلاب را گرم نگه داشته‌اند
امضای توافق مشارکت راهبردی میان آمریکا و جمهوری آذربایجان
تراکتور (0)- السد (2)
ساپینتو: تیم الحسین مدام سیستم بازی را عوض کردند
مسئول امنیتی داعش خود را منفجر کرد
استارمر: استعفا بی استعفا!
تلاش تل‌آویو برای القای بدبینی نسبت به مذاکرات ایران و آمریکا
مردم ایران بانگ «الله اکبر» سر دادند
بازداشت سومین مظنون مرتبط با سوءقصد به جان فرمانده ارشد روس
با جنگ و گزینه نظامی نمی‌شود مسائل منطقه را حل و فصل کرد
مخبر: مسائل کشور همواره با تکیه بر جوانان حل شده است
یمن: ایران پس از جنگ و فتنه اخیر نیرومندتر ظاهر شد
شهدای جنگ غزه همچنان در حال افزایش
دولت بلژیک به مخالفت با اسرائیل برخاست
خانواده‌های شهدا و تشکل‌های ایثارگری به رهبر معظم انقلاب نامه نوشتند
میدری به کمیسیون اجتماعی می‌رود
هشدار سازمان هواشناسی برای خراسان رضوی
وزیر جنگ آمریکا: ترامپ به دنبال راه‌حل از طریق مذاکره با ایران است
واکنش لاریجانی به سفر نتانیاهو به آمریکا
واکنش قطر به سفر لاریجانی به دوحه
شروع تمرینات پرسپولیس در غیاب بازیکن ملی‌پوش
سید حسن خمینی: اگر مردم را در سرنوشتشان دخالت ندهید، با آنها درگیر می‌شوید
55 مسافر هواپیمای فوکر در سومالی نجات یافتند