×
بین الملل
شناسه خبر : 272257
تاریخ انتشار : شنبه 1404/11/11 ساعت 15:54
ایران توان هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا و اسرائیل را دارد

استاد دانشگاه آمریکا:

ایران توان هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا و اسرائیل را دارد

یک استاد دانشگاه مریلند تاکید کرد در صورت ماجراجویی آمریکا، ایران قادر است منافع و پایگاه‌های آمریکا، اسرائیل و هم‌پیمانانشان را با موشک و پهپاد هدف قرار دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «فرانک مسمار» استاد اقتصاد سیاسی و رئیس شورای مشورتی دانشگاه مریلند به خبرگزاری شفق نیوز گفت که پایگاه‌ها و تأسیسات ایالات متحده در امتداد خلیج فارس قرار دارند و نیروهای ایرانی قادر به انجام حملات با موشک‌های بالستیک و سلاح‌های پهپادی هستند.

این استاد دانشگاه مریلند گفت: ایران همچنین می‌تواند، در صورت تمایل، برخی از زیرساخت‌های حیاتی هر طرفی - مانند اردن و اسرائیل را- که در هرگونه حمله آمریکا همدست باشند، هدف قرار دهد.

او افزود: این امکان نیز وجود دارد که ایران اقدام به مین‌ گذاری در خلیج فارس کند؛ بویژه که تنگه باریک هرمز بین ایران و عمان یک گلوگاه حیاتی به شمار می رود.

مسمار تصریح کرد: «حدود ۲۰ درصد از صادرات گاز طبیعی مایع جهان سالانه از این تنگه عبور می‌کند و بین ۲۰ تا ۲۵ درصد از نفت و مشتقات آن نیز از این تنگه عبور می‌کند.»

او تاکید کرد که «ایران پیش از این رزمایش‌هایی را برای مین ریزی سریع دریایی انجام داده است و اگر این کار را انجام دهد، به طور حتم، تجارت جهانی و قیمت نفت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت».

به گزارش ایرنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان روز جمعه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای ترکیه ای خود تاکید کرد: در مورد تهدیدات آمریکا، ما این را بارها گفته‌ایم و من یک بار دیگر تکرار می‌کنم؛ جمهوری اسلامی ایران همان‌طور که برای مذاکره آمادگی دارد، برای جنگ نیز آمادگی دارد. ما حتی آماده‌تر از قبل از جنگ ۱۲روزه هستیم و همان‌گونه که در آن زمان با قدرت به نیروهای متجاوز پاسخ دادیم، این بار نیز به همان شکل خواهد بود.

وی افزود: این بار تصور من این است که به دلیل ورود مستقیم آمریکا، شرایط با جنگ گذشته تفاوت بسیار زیادی خواهد داشت و متأسفانه ممکن است از محدوده یک جنگ دوجانبه فراتر برود و این خاصیت شرایط موجود است. همان‌طور که قبلاً گفتم، امیدوارم عقلانیت حاکم شود و کسانی که به دنبال کشاندن منطقه به یک جنگ تمام‌عیار هستند، در اهداف خود ناموفق بمانند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره موضعی مسئولانه نسبت به بهره‌گیری از ابزار دیپلماسی برای تأمین منافع ملی ایران و صیانت از صلح و ثبات منطقه داشته است. ما به هیچ عنوان حاضر به پذیرش دیکته و تحمیل نیستیم. تجربه‌های پیشین نشان‌دهنده عدم صداقت و حسن نیت آمریکا در بحث مذاکره بوده است.

عراقچی خاطرنشان کرد: با این حال، ایران آماده مشارکت در هر روند دیپلماتیکی است که معنادار، منطقی و منصفانه باشد و منافع و نگرانی‌های مشروع و قانونی ما در آن لحاظ شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با تاکید بر اینکه مذاکره با دیکته‌کردن تفاوت دارد، گفت: نتایج مذاکره در میز مذاکره روشن می‌شود، نه قبل از مذاکره. اگر یک طرف بخواهد خواسته‌های خود را از قبل تحمیل کند، این دیگر اسمش مذاکره نیست و جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه وارد چنین مذاکراتی نمی‌شود. مذاکراتی که همراه با تهدید باشد، اسمش مذاکره نیست و ما وارد چنین مذاکراتی نمی‌شویم.


نظرات

آخرین اخبار
در مواجهه با تشنج چه باید کرد؟
ایمپلنت مغزی چین با بهره‌گیری از اوریگامی!
برچسبی که التهاب لثه را تشخیص می‌دهد!
چاپ سه بعدی با دقت و سرعت بالا ممکن شد
آلرژی غذایی افراد از چه زمانی آغاز می‌شود؟
زنگ خطر افزایش سرطان روده بزرگ در جوانان
ساخت حسگری که گازهای سمی را شناسایی می‌کند
کسر 20 درصدی از مبلغ قرارداد بازیکنان و کادر فنی پرسپولیس
برگزاری همه‌پرسی برای الحاق ایسلند به اتحادیه اروپا
سناتور آمریکایی: جزئیات اسناد اپستین جهان را تکان خواهد داد
لاریجانی: برنامه موشکی قابل مذاکره نیست
کمک 5 میلیارد دلاری هیات صلح برای بازسازی غزه
انتخاب رومانی به عنوان ناظرِ شورای صلح ترامپ
روسیه حملات گسترده پهپادی اوکراین را خنثی کرد
صعود آسان آرسنال به یک‌هشتم نهایی جام حذفی انگلیس
موزه بریتانیا نام «فلسطین» را حذف کرد
الیاس پرهیزگار در رقابت‌های جودو کاپ آفریقا طلایی شد
امضای تفاهم‌نامه تردد خودروهای منطقه آزاد در سه استان شمالی
ترامپ سناریوی عدم توافق با ایران را به نتانیاهو داده است
چند نفر بر اثر تصادفات رانندگی جان باختند؟
شورش در بنی‌باراک/ نیروهای ارتشی تل‌آویو فرار کردند
آیا واشنگتن برای عواقب جنگ با ایران آماده است؟
دسترسی به ساتنا کاهش می‌یابد
واکنش ترکیه به تصویب طرح مصادره اراضی کرانه باختری
پیام تبریک امپراطور ژاپن به پزشکیان به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
تخت‌روانچی: توپ در زمین آمریکاست و باید صداقت خود را ثابت کند
وزیر دفاع طالبان: افغانستان تهدیدی علیه هیچ کسی نیست
گزارش تصویری |جنگ ، ویرانی و آوارگی در سودان
نشان طلا انفرادی و برنز تیمی، ثمره تلاش جوانان سابر ایران در داکار
پزشکیان: تشدید فشارهای اقتصادی علیه کشور برای افزایش نارضایتی مردم است
ترامپ بار دیگر علیه حماس موضع گرفت!
حذف تیک آبی برخی از مسئولان ایرانی در شبکه ایکس
عراقچی راهی ژنو شد
هدف آمریکا نابودی هویت اسلامی است
آیا عصر ناوهای هواپیمابر رو به پایان است؟
حریدی‌ها به پلیس اسرائیل حمله کردند/نتانیاهو محکوم کرد
ترامپ‌ستایی، عامل تضعیف اتحاد ناتو
آمریکا: متحدان قوی می‌خواهیم نه وابسته!
601 شهید در غزه از زمان برقراری آتش‌بس تاکنون
خودروهای برقی مشمول معاینه فنی می‌شوند؟
زمان آخرین مهلت بخشودگی مالیاتی اعلام شد
درخواست السودانی برای گفت‌وگو میان ایران و آمریکا
واکنش‌ حماس به تصویب طرح مصادره اراضی کرانه باختری
کدام استان‌ها بیشترین بیکار را دارند؟
استارلینک روس‌ هم به میدان آمد
مشاور ترامپ: هیچ راه حل نظامی برای درگیری در سودان وجود ندارد
ارسال پیام تبریک مقامات 8 کشور به معاون اول رئیس جمهور
ماجرای کشف 3 و نیم کیلو طلا در سقف یک خانه!
دزدی دریایی آمریکا در اقیانوس هند
طالبان: رفتار دوگانه آمریکا در قبال ایران از هراس اوست