×
بین الملل
شناسه خبر : 254457
تاریخ انتشار : شنبه 1404/08/10 ساعت 18:28
عربستان اف-35 می‌خواهد نه عادی‌سازی روابط با اسرائیل

نیویورک‌تایمز:

عربستان اف-35 می‌خواهد نه عادی‌سازی روابط با اسرائیل

رسانه آمریکایی نوشته به رغم تلاش‌ها و اظهارات خوش‌بینانه رئیس‌‎جمهور آمریکا درباره عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و ریاض، مقامات رسمی می‌گویند بن‌سلمان توافق امنیتی-دفاعی مستقل با آمریکا را در اولویت سفر نوامبر به کاخ سفید قرار داده و موضوع روابط با رژیم صهیونیستی در دستورکار او قرار ندارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «محمد بن سلمان» ولی‌عهد عربستان سعودی در حال پیگیری یک پیمان امنیتی و توافق هسته‌ای با ایالات متحده است اما به رغم آنچه مطلوب «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکاست، انتظار نمی‌رود به زودی رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی در آستانه سفر بن‌سلمان به کاخ سفید برای اولین بار پس از سال ۲۰۱۸ نوشت: ترامپ به پشتوانه موفقیت خود در میانجیگری آتش‌بس در غزه ادعا کرده که به زودی می‌تواند یک پیروزی بزرگ دیگر در سیاست خارجی به دست آورد-متقاعد کردن عربستان سعودی به رسمیت شناختن اسرائیل پیش از پایان سال.

اما به احتمال زیاد ناامید خواهد شد؛ ولی‌عهد عربستان سعودی که در حال برنامه‌ریزی برای اولین سفر خود به آمریکا در هفت سال گذشته است، اولویت‌های فوری‌تری دارد.

به گفته تحلیلگران، برای ولیعهد سعودی برقراری روابط با رژیم صهیونیستی یک هدف دورافتاده است که احتمالا نه چند ماه، بلکه چند سال زمان لازم خواهد داشت.

رسانه آمریکایی در ادامه نوشت: یک مقام آمریکایی و مقام دیگری که در جریان تدابیر در نظر گرفته شده برای این سفر قرار دارند، بن سلمان که برای اواسط نوامبر برنامه‌ریزی شده است، شامل یک پیمان دفاعی دوجانبه است که انتظار می‌رود میان عربستان سعودی و ایالات متحده امضا شود.

این افراد به شرط فاش نشدن هویتشان گفتند که این پیمان مشابه توافق امنیتی اخیر آمریکا با قطر خواهد بود.

به گفت این دو مقام رسمی، عربستان سعودی همچنین به دنبال کسب جنگنده‌های پیشرفته اف-۳۵ آمریکا برای عربستان است. همچنین مقامات سعودی مشتاقانه در تلاش برای توافقی احتمالی بوده‌اند که به این کشور امکان دسترسی به فناوری آمریکا برای توسعه یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی را می‌دهد.

امضای یک توافق هسته‌ای و یک توافق دفاعی حتی اگر طبق درخواست بن سلمان یک معاهده تصویب شده توسط کنگره نباشد، برای ولی‌عهد سعودی یک پیروزی محسوب می‌شود.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در زمینه هر دو موضوع با او در حال مذاکره بود اما اصرار داشت که عربستان سعودی در ازای آن روابط خود با رژیم صهیونیستی را عادی‌سازی کند. این گفت‌وگوها پس از آغاز جنگ در غزه و خشم عمومی علیه رژیم صهیونیستی که سراسر منطقه غرب آسیا را فرا گرفت، با بن بست مواجه شد.

«محمد بن سلمان» و «دونالد ترامپ» در سفر ماه مه رئیس‌جمهور آمریکا به ریاض خوش‌خیالی ترامپ درباره روابط ریاض-تل‌آویو با این حال، رسانه آمریکایی با اشاره به این که این امر موجب دست کشیدن ترامپ از تلاش در این زمینه نخواهد شد، نوشت: ترامپ در گفت‌وگویی با مجله تایم در ۱۵ اکتبر گفت که معتقد است به توافقی برای برقراری روابط دیپلماتیک میان عربستان سعودی و اسرائیل «بسیار نزدیک» است و پیش‌بینی کرد که این امر تا پایان سال اتفاق می‌افتد.

او همچنین در مصاحبه‌ای با فاکس بیزینس در اکتبر با اشاره به جنگ غزه گفت: «آن‌ها در طول جنگ نمی‌توانستند این کار را انجام دهند». به گفته رئیس‌جمهور آمریکا، اکنون با برقراری یک آتش‌بس شکننده این اتفاق خواهد افتاد.

اما «علی شهابی» مفسر سعودی که به حاکمیت این کشور نزدیک است گفت که ایجاد روابط رسمی بین دو کشور تا پایان سال «عملا غیرممکن» به نظر می‌رسد، «مگر این‌که یک تغییر معجزه‌آسا در اسرائیل رخ دهد.»

به گفته شهابی، بن‌سلمان عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را منوط به برداشتن «گامی بزرگ و غیرقابل بازگشت» توسط رژیم صهیونیستی به سوی یک کشور فلسطینی می‌داند.

او افزود که یک توافق عربستان و رژیم صهیونیستی تنها اهرم جدی باقی‌مانده برای یک کشور عربی است که به نمایندگی از فلسطینیان می‌تواند از آن استفاده کند.

 شهابی بیان کرد: «پادشاهی عربستان سعودی می‌خواهد از این کارت برنده برای تلاش و حل‌وفصل این مشکل یک بار برای همیشه به نفع ثبات منطقه‌ای ناپایدار استفاده کند.»

حضور ترامپ در کنست(پارلمان رژیم صهیونیستی) در جریان امضای توافق صلح غزه چالش‌های داخلی در عربستان و ریاض بر سر عادی‌سازی روابط دوجانبه در ادامه این گزارش با اشاره به چالش‌های عملی شدن این ترفند از سوی ریاض مطرح شد: این امر در شرایط کنونی بسیار بعید است، چراکه نخست «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل و سیاستمداران راست افراطی در کابینه ائتلافی او گفته‌اند که از ایجاد یک کشور فلسطینی حمایت نخواهند کرد.

بسیاری از ساکنان اراضی اشغالی که از عملیات «طوفان الاقصی» توسط جنبش حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آسیب دیده‌اند نیز با این دیدگاه موافقند. رابطه با عربستان سعودی برای آن‌ها  به اندازه اطمینان از عدم تشکیل یک کشور فلسطینی مهم نیست.

«بدر السیف» استاد تاریخ در دانشگاه کویت گفت که وقتی ترامپ درباره تغییر به ظاهر قریب‌الوقوع میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی اظهارنظر کرد این موضوع او را به یاد مشاوری انداخت که سعی می‌کند آرزوها را به واقعیت تبدیل کند.

به نظر او، تنها «پرداختن به علل ریشه‌ای» درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطین می‌تواند منجر به تحقق این امر شود.

علاوه بر این، یک نظرسنجی که در اواخر سال ۲۰۲۳ انجام شد نشان داد که سعودی‌ها به قاطعانه مخالف روابط با اسرائیل هستند. تحلیلگران می‌گویند بن سلمان هنوز هم باید در هنگام تصمیم‌گیری، افکار عمومی را در نظر بگیرد.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زلزله 3.5 ریشتری اَهِل فارس را لرزاند
الشرع به دنبال سازش با رژیم اسرائیل
حماس: برای اجرای مرحله دوم آتش‌بس در غزه به رژیم صهیونیستی فشار آوردید
آمریکا در تولید پهپاد از چین عقب است
مدیرعامل ایران ایر برکنار شد
مادورو مدعی شد: آمریکا قصد بمباران ونزوئلا را دارد
نورنما | ویدیویی حیرت‌انگیز از مولکول‌های مختلف زیر میکروسکوپ
اعتراضات در مکزیک؛ 20 معترض و 100 پلیس زخمی شدند
مشخص شدن اعلام زمان نتایج نهایی انتخابات عراق
حمله ارتش رژیم صهیونیستی به حومه «صیدا الجولان» در سوریه
ناو هواپیمابر یواس‌اس جرالد فورد آمریکا به کارائیب رسید
عراقچی: از دولت، مردم و مقاومت لبنان حمایت می‌کنیم
عربستان تا نتانیاهو هست، روابطش را عادی‌سازی نمی کند
ایران: جنایات اسرائیل در کرانه باختری محکوم است
دختران و پسران ووشوکار ایران طلایی شدند
دکتر پزشکیان: اگر مصرف تولیدات داخلی بهینه نشود، خودروسازان اجازه ادامه تولید نخواهند داشت
ولی‌نژاد هم به فینال صعود کرد
آغاز ثبت‌نام انتخابات شوراهای اسلامی روستاها
تکواندو بازهم طلایی شد/ علیمرادیان پانزدهمین طلای ایران را کسب کرد
رفیع‌زاده: اضافه‌کار به کسورات بازنشستگی اضافه می‌شود
سازمان ملل: آتش زدن اموال فلسطینیان خشونت فزاینده است
اولین عملیات بارورسازی ابرها انجام شد
آتش سوزی در جنگل‌های چالوس/درخواست سومین بالگرد برای مهار آتش
واکنش مادورو به رزمایش مشترک آمریکا و ترینیدادوتوباگو
پرتغال بدون رونالدو به جام جهانی رسید
نشانه‌ای از اینکه که تحولی در دیدگاه آقای ترامپ رخ داده باشد، مشاهده نمی‌کنیم
اسرائیل خط تولید پهپاد در مراکش راه‌اندازی کرد
فردا تهران بارانی می شود؛ ارتفاعات برفی
اصلاح نظام بانکی، از «آینده» به «ملل» رسید
جزییات واریز یارانه نقدی آبان‌ماه خانوارها+دهک های مشمول
وقوع سیل در روستای هفت‌شهیدان در مسجد سلیمان استان خوزستان+فیلم
نورنما | 26 آبان سالروز آزادسازی سوسنگرد گرامی‌باد
مدارس خوزستان کی حضوری می شود؟
واکنش ارتش لبنان به تیراندازی نظامیان اسرائیلی به خودروی گشتی یونیفل
آغاز دور جدید عملیات دولتی آمریکا علیه مهاجران
چرا شیر درمدارس توزیع نشد؟
قائدی و محبی به تیم ملی فوتبال دعوت شدند
آتش در جنگل‌های گلستان/ اعزام تیم‌های امدادی
افزایش موارد آنفلوآنزا در کشور
نشست تهران؛ گامی برای نجات نظم جهانی از روایتهای یک سویه
هر دو مسیر تونل توحید امشب مسدود می‌شود
حماس: رژیم صهیونیستی برخی اسرا را در زندان‌های خود مخفی کرده است
عارف: ایران بهترین مسیر ترانزیتی برای کشورهای محصور در خشکی است
فشار اسرائیل بر آمریکا برای تعدیل پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت
تیراندازی صهیونیست‌ها به سمت نیروهای یونیفل در لبنان
غریب‌آبادی: نگرانی غرب در این برهه که ایران غنی‌سازی انجام نمی‌دهد، چیست؟
پیش‌بینی بارش برف در ارتفاعات مازندران
فحاشی تند پسر بایدن علیه ترامپ
5 کشته در تصادف دلخراش جاده حمزه ـ دزفول
مایک هاکبی: گسترش توافق‌نامه ابراهیم به زودی عملی خواهد شد
X
آگهی تبلیغاتی