×
بین الملل
شناسه خبر : 251476
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/25 ساعت 16:22
بازگشایی بانک‌های غزه پس از 2 سال

بازگشایی بانک‌های غزه پس از 2 سال

پس از دو سال نابودی کامل اقتصاد در نتیجه جنگی که زندگی را در غزه به ویرانه تبدیل کرد، بانک‌های این منطقه به‌تدریج فعالیت خود را از سر می‌گیرند.

نورنیوز-گروه بین الملل:بانک مرکزی فلسطین اعلام کرد ۹۵ درصد بانک‌های غزه در جنگ تخریب شده‌اند و بازسازی تدریجی آن‌ها برای نجات اقتصاد محلی شروع شده است.

پس از دو سال نابودی کامل اقتصاد در نتیجه جنگی که زندگی را در غزه به ویرانه تبدیل کرد، بانک‌های این منطقه به‌تدریج فعالیت خود را از سر می‌گیرند. این گام مهم، امید تازه‌ای برای مردم گرفتار بحران نقدینگی و بازار سیاه است که زندگی‌شان را به‌شدت دشوار کرده بود.در این جنگ ویرانگر، بخش بزرگی از ساختار مالی غزه که برای سال‌ها شاهرگ حیاتی اقتصاد منطقه بود، به‌خاطر بمباران، تخریب و غارت به تلی از خرابه تبدیل شد. تنها تعداد محدودی از شعب بانک‌ها باقی ماند که بسیاری نیاز به بازسازی و تعمیر دارند.بانک مرکزی فلسطین (سلطه النقد) اعلام کرده است که از دیروز پنجشنبه، بانک‌های فعال در غزه اجازه یافته‌اند خدمات مالی و بانکی خود را به‌صورت مرحله‌ای و بر اساس آمادگی فنی و عملیاتی به مردم ارائه کنند. در مرحله اول، تنها تعدادی محدود از شعب فعال خواهند شد و به تدریج سایر شعب پس از بازسازی و آماده‌سازی به چرخه باز خواهند گشت.بانک‌ها و موسسات مالی غزه در اولین روز حمله در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تعطیل شدند و حتی در زمان آتش‌بس‌ها نیز به‌دلیل نبود امنیت و شرایط سخت میدانی، بازنگشتند. در غزه ۱۱ بانک محلی و خارجی فعال بودند که دو بانک غیررسمی هم زیر نظر دولت حماس فعالیت می‌کردند.

بحران بازار سیاه و سقوط اعتماد

در طول جنگ، بانک مرکزی فلسطین نتوانست نقش نظارتی و کنترلی خود را به‌درستی ایفا کند. این خلا باعث شد بازار سیاه بر جریان پول مسلط شود و با کارمزدهای بیش از ۵۲ درصد برای برداشت و انتقال پول، بسیاری از مردم و تاجران ضررهای هنگفتی متحمل شوند و مجبور شوند با شرایط ناعادلانه‌ای کنار بیایند.در هفته‌های اخیر، بحران نقدینگی بار دیگر شدت گرفته است. چرا که پول‌های قدیمی و آسیب‌دیده توسط برخی تجار جمع‌آوری و به اسرائیل صادر می‌شود و در ازای آن پول الکترونیکی به داخل منتقل می‌شود. این موضوع باعث کاهش پول نقد در بازار شده و مشکل نقدینگی را وخیم‌تر کرده است.

نیاز به ۴۲ میلیون دلار برای احیای کامل

بر اساس گزارش مشترک بانک جهانی، سازمان ملل و اتحادیه اروپا، حمله‌های اسرائیل به غزه باعث فروپاشی تقریباً کامل بخش مالی و بانکی شده است؛ تخریب شعب بانک‌ها، دفاتر اداری، دستگاه‌های خودپرداز و مراکز داده از جمله خسارات این جنگ است.براساس این گزارش، بازسازی این بخش حیاتی اقتصاد غزه نیازمند حدود ۴۲ میلیون دلار طی پنج سال آینده است که صرف بازسازی زیرساخت‌ها، توسعه سیستم‌های پرداخت دیجیتال، رفع کمبود نقدینگی و تضمین جریان انتقال پول خواهد شد.

فاجعه مالی در غزه؛ ۹۵ درصد بانک‌ها از کار افتادند

یک منبع آگاه در بانک مرکزی فلسطین می‌گوید: «خسارات وارده به بانک‌های غزه فراتر از انتظار است.» کارشناسان تخمین می‌زنند که ۹۵ درصد از زیرساخت‌های بانکی یا کاملاً نابود شده‌اند یا به شدت آسیب دیده‌اند.بازسازی مالی غزه نیازمند اعتماد و نقدینگی استکارشناس اقتصادی عماد لبد می‌گوید: «بازسازی کامل زیرساخت‌های بانکی حدود ۱۴ میلیون دلار هزینه دارد، اما ضررهای ناشی از تعطیلی بانک‌ها و توقف فعالیت‌های مالی بیش از ۳۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود.» او تاکید دارد که بدون بازگرداندن اعتماد مردم و تأمین نقدینگی، احیای کامل بانک‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود.بازگشت بانک‌های غزه به فعالیت‌های عادی، شرط لازم برای احیای اقتصاد منطقه و بازگرداندن جریان سرمایه است. بدون وجود یک سیستم مالی سالم و پایدار، مشکلات نقدینگی و بی‌ثباتی بازار ادامه خواهد داشت و مردم غزه همچنان با دشواری‌های بزرگی روبه‌رو خواهند بود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اهدای اعضای بدن جوان گچسارانی، جان دوباره به چند بیمار بخشید
حسین‌زاده: رفع محرومیت از مناطق مرزی در اولویت دولت قرار دارد
کشف 186 بسته هروئین از معده 3 قاچاقچی در فارس
جزئیات برق گرفتگی دانش آموز لنگرودی
دولت جدید عراق در انتظار توافق بزرگ
خودسوزی و خودکشی اخیر پیام هشداردهنده برای جامعه و حاکمیت است
دستگیری دو اوباش قمه‌کش در شمال پایتخت
اقتصاد انگلیس در آستانه رکودی تازه
گفت‌وگوی سرپرست سفارت افغانستان با غریب‌آبادی درباره حقابه هیرمند
محسنی اژه‌ای: معیشت مردم اولویت بی‌چون و چراست
پشت صحنه یک باند سرقت؛ نقش «خانم تصمیم‌گیر» چه بود؟+فیلم
ایران بزرگترین صادرکننده خرما در جهان
مهندس هسته‌‌ای مصر با شلیک 13 گلوله ترور شد
زلنسکی: درهای مذاکره با روسیه باز است
دیدار رییس قوه قضاییه با آیت الله جوادی آملی
کاخ سفید: هیچ پایگاه نظامی در نزدیکی غزه در کار نیست
ماجرای ویدئوی جنجالی مترو؛ بازداشت دو نفر به اتهام سوءاستفاده از لباس ارتش + فیلم
2 کشته بر اثر برخورد کامیون با عابران در کره‌جنوبی
خط و نشان وزیر نیرو برای مشترکان پرمصرف‌ آب
سایپا: افزایش قیمت خودروها با مجوز و متناسب با تورم انجام شد
سهمیه احزاب از کرسی های پارلمان عراق مشخص شد
شکاف بی‌سابقه امنیتی در آمریکای لاتین
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 22 آبان 1404
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 22 آبان + جدول
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و قطر
روبیو اعتراف کرد: ظرفیت تحریم‌ها علیه روسیه تمام شد
یشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام در هفته سوم آبان 1404
پیش‌بینی بارش پراکنده در تهران از اوایل هفته آینده
سردار فدوی: روند قوی شدن سپاه تمامی ندارد
500 متجاوز مرزی روزانه به افغانستان بازگردانده می‌شوند
پرونده فساد در فریدونکنار؛ تعلیق 3 عضو شورای شهر
راه سوم؛ «کارآمدی محوری به جای جناح محوری»
هشدار مسکو به ناتو: «ممکن است هر سناریوی تحریک‌آمیز را بررسی کنید»
توضیح سازمان غذا و دارو درباره قیمت انسولین
خاتمی: حمایت از دولت، ضرورتی ملی است
زلزلۀ نظرسنجی‌ها
دکتر ابراهیم رزاقی درگذشت
جزئیات تازه از ساخت سریال حضرت موسی(ع)
ضرورت تسهیل تعاملات میان شرکت‌های فناورانه و وزارت صمت
خشکسالی در ایران؛ آیا ابرها مسیرشان را تغییر داده‌اند؟
واکنش جالب رونالدو به هزارمین گل در جام جهانی
تاجیکستان مسیرهای هوایی جدید با ایران را باز کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 22 آبان 1404+ جدول
هشدار کارشناسان چینی درباره پیامدهای تحریم آمریکا علیه ایران
پیام همدردی وزیر فرهنگ پس از درگذشت فواد شمس
ژنرال در میدان امارات به ترکیب نهایی می‌رسد؟
زنان والیبال ایران روی سکوی سوم ایستادند
رییس قوه قضاییه وارد قم شد
پیش‌فروش سکه از شنبه آغاز می‌شود
حمایت مردم و دفاع از حقوق شهروندی؛ دغدغه‌ مهم پزشکیان
X
آگهی تبلیغاتی