×
بین الملل
شناسه خبر : 250985
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/23 ساعت 11:29
مهم‌ترین اسرای فلسطینی که آزاد شدند، چه کسانی هستند؟

مهم‌ترین اسرای فلسطینی که آزاد شدند، چه کسانی هستند؟

در میان اسرای فلسطینی که اخیرا از زندان های رژیم صهیونیستی آزاد شدند، نام تعدادی از قدیمی ترین اسرا با محکومیت‌های بسیار بالا به چشم می خورد.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ شبکه الجزیره با اشاره به آزادی اسرای فلسطینی پس از توافق آتش بس در غزه و تبادل اسرا بین گروه‌های مقاومت و رژیم صهیونیستی به معرفی مهم‌ترین اسرای فلسطینی پرداخت که آزاد شدند.

بر اساس اعلام هیئت امور اسرا و آزادگان، باشگاه اسیر فلسطینی و دفتر اطلاع‌رسانی اسرا، یک لیست شامل ۲۵۰ اسیر است که از این تعداد، ۱۹۲ اسیر به حبس ابد محکوم بوده‌اند، ۲۵ نفر دارای احکام سنگین بودند و ۳۲ نفر احکام بازداشت اداری داشتند. همچنین ۱۷۱۸ اسیر از نوار غزه که پس از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به اسارت گرفته شده‌اند نیز آزاد شدند.

بر اساس فهرست ۲۵۰ نفره، ۱۵۷ نفر از اسرای آزاد شده به جنبش آزادی‌بخش ملی فلسطین «فتح»، ۶۵ نفر به جنبش حماس، ۱۶ نفر به جنبش جهاد اسلامی، ۱۱ نفر به جبهه مردمی برای آزادی فلسطین و یک اسیر به جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین وابسته هستند.

اسرایی که بیشترین مدت محکومیت را داشته و در روند تبادل اسرا آزاد شدند، شامل افراد زیر هستند:

  1. نصری عاید حسین عاصی از اردوگاه شعفاط در شهر قدس. وی ۲۷ ژوئیه ۲۰۰۴ بازداشت شد و به ۱۸ بار حبس ابد و ۷۰ سال محکوم شده است. او عضو جنبش حماس است.
  2. محمد جمال محمد عقل از شهر جنین در شمال کرانه باختری. وی ۲ دسامبر ۲۰۰۲ بازداشت شد و به ۱۷ بار حبس ابد محکوم شده و به جنبش فتح تعلق دارد.
  3. احمد عادل جابر سعاده از شهرک الطور در قدس که در تاریخ ۱ آوریل ۲۰۰۳ بازداشت شده و به ۱۳ بار حبس ابد محکوم شده و عضو جنبش حماس است.
  4. عماد صلاح عبدالفتاح قواسمی از شهر الخلیل، که در ۱۳ اکتبر ۲۰۰۴ بازداشت شده و به ۱۶ بار حبس ابد محکوم شده است. وی از مبارزان جنبش حماس بوده است.
  5. محمد کامل خلیل عمران از شهرک دورا در جنوب شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری که از اول دسامبر ۲۰۰۲ بازداشت شده و ۱۳ بار به حبس ابد محکوم شده و به جنبش جهاد اسلامی تعلق دارد.
  6. ریاض دخل‌الله احمد العمور از شهرک تقوع در جنوب شهر بیت لحم در جنوب کرانه باختری که در ۷ مه ۲۰۰۵ بازداشت شده و به ۱۱ بار حبس ابد محکوم شده و عضو جنبش فتح است.
  7. ماجد اسماعیل محمد مصری از اردوگاه بلاطه در شهر نابلس در شمال کرانه باختری که از ۳۰ نوامبر ۲۰۰۲ بازداشت شده و ۱۰ بار به حبس ابد محکوم شده و عضو جنبش فتح است.
  8. عزالدین خالد حسین الحمامره از شهرک حوسان در غرب شهر بیت لحم. وی ۷ مارس ۲۰۰۴ بازداشت شده و به ۹ بار حبس ابد محکوم شده و عضو جنبش فتح است.
  9. ایاد محمد احمد ابوالرب از شهرک جلبون در استان جنین که از ۲۴ نوامبر ۲۰۰۵ بازداشت شده و به ۸ بار حبس ابد محکوم شده و عضو جنبش جهاد اسلامی است.
  10. حمزه عمر عبدالفتاح المشارحه از شهرک بیت فجار در جنوب شهر بیت لحم. وی در ۱۳ آوریل ۲۰۰۲ بازداشت شده و به ۶ بار حبس ابد و ۲۰ سال زندان محکوم شده و عضو جنبش فتح است.
  11. ادیب احمد عبدالله ابوالرب از اردوگاه نور شمس در شهر طولکرم که در ۱۲ نوامبر ۲۰۰۲ بازداشت شده و به ۶ بار حبس ابد محکوم شده و عضو جنبش فتح است.
  12. نادر صالح ممدوح صدقه از شهر نابلس که از ۱۷ اوت ۲۰۰۴ بازداشت شده و به ۶ بار حبس ابد محکوم شده و عضو جبهه مردمی برای آزادی فلسطین است.
  13. منیر عبدالله مرعی مرعی از شهرک بیتا در جنوب شهر نابلس که از ۲ آوریل ۲۰۰۳ بازداشت شده و به ۵ بار حبس ابد محکوم شده و عضو جنبش حماس است.
  14. محمود باسم محمود ابوجنید از اردوگاه بلاطه در شرق شهر نابلس. وی در تاریخ ۱۱ نوامبر ۲۰۰۳ به اسارت صهیونیست‌ها در آمده و به ۵ بار حبس ابد محکوم شد. او عضو جنبش فتح است.
  15. عساف حافظ حسین زهران از استان طولکرم که در تاریخ ۱۳ ژوئیه ۲۰۰۵ بازداشت شده و به ۵ بار حبس ابد و ۲۰ سال محکوم شده و عضو جنبش فتح است.

نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ابرها به آسمان کشور بازمی‌گردند!
فایده آسپرین برای مبتلایان به دیابت نوع 2
کنترل تشنج با امواج صوتی و ژن درمانی
اجباری کردن ورزش برای سلامت روان دانش آموزان
چرا عرق‌کردن معیار مطمئنی برای سنجش میزان سختی ورزش نیست؟
وزیر نیرو اختیاراتش را به استاندار کرمان واگذار کرد
تکذیب احداث پایگاه نظامی آمریکا در غزه
فرود اضطراری پرواز تهران-ماهشهر در اهواز
نخست‌وزیر عراق از آغاز روند گفت‌وگوها برای تشکیل دولت کارآمد خبر داد
کاهش قابل توجه رضایت آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ
رئیس موساد خواستار کناره‌گیری از سمتش شد
قالیباف قانون حذف چهارصفر از پول ملی را به دولت ابلاغ کرد
آیا آب جیره‌بندی می‌شود؟+فیلم
درگیری پلیس آمریکا با حامیان فلسطین
علت توقیف لنج در آب‌های جاسک چه بود؟
جمعه اگر روی موبایل‌تان پیام هشدار گرفتید، نترسید+علت هشدار
صعود تیم ملی والیبال به فینال دربازی‌های کشورهای اسلامی
سومین طلای کاراته برای ایران
مرتضی نعمتی به مدال نقره کاراته رسید
اسماعیل سقاب اصفهانی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی شد
عکس های منتخب جهان، 12 نوامبر 2025
جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال یکطرفه و پرترافیک
محصولات فناورانه مشمول معافیت‌های گمرکی و مالیاتی می‌شود
جدول نتایج رتبه بندی تیم ملی کاراته ایران در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی
نوه جان اف. کندی، وارد عرصه سیاست در آمریکا شد
تاکید وزرای خارجه ایران و روسیه بر تداوم هماهنگی میان تهران، مسکو و پکن
در پی خشکسالی در عربستان پادشاه این کشور خواستار اقامه نماز باران شد
بومی‌سازی اینورترهای خورشیدی وارد فاز اجرایی شد
راههای جایگزین طالبان برای کاهش وابستگی تجاری به پاکستان
ادامه بحران در صنعت هوایی آمریکا؛ لغو 1200 پرواز دیگر
شهادت یکی از مجروحان حادثه تروریستی جاده خاش زاهدان
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
هند انفجار دهلی‌نو را حمله تروریستی اعلام کرد
پزشکیان: همه دستگاه‌ها در زمینه رفع ناترازی‌ها اقدام کنند
السودانی صدرنشین انتخابات بغداد شد
دستگیری کلاهبرداری با اسکناس جعلی در تهران
حماس: تخریب خانه‌ها در قدس برای یهودی‌سازی است
باشگاه استقلال به بیانیه پرسپولیس واکنش نشان داد
کانادا 13 فرد و 11 نهاد روسیه را تحریم کرد
روسیه آماده از سرگیری مذاکرات صلح با اوکراین
رسوایی بی بی سی و دروغی به نام «استقلال و آزادی بیان» در غرب
وزیر نیرو: 100 حلقه چاه شهرداری تهران برای شرب مناسب هستند
تاج: هنوز هیچ دیدار دوستانه فوتبال قطعی نشده است
بحران رهبری در حزب کارگر انگلیس؛ استارمر برکنار می‌شود؟
تجاوز گروهی سه فوتبالیست اسرائیلی به توریست آمریکایی
رأی عراق، طلوع استقلال در غروب اشغال
مناطق شمالی پایتخت باران می بارد
ادعای آژانس اتمی درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده در ایران
اعلام زمان رونمایی رسمی روادید کارگری برای اتباع خارجی
محور چالوس یک طرفه شد
X
آگهی تبلیغاتی