×
سیاسی
شناسه خبر : 219972
تاریخ انتشار :

نورنیوز گزارش می دهد

رویارویی دیپلماسی و تهدید؛ کارتهای ایران در مذاکره با آمریکا چیست؟

هم زمان با نزدیک شدن به شروع مذاکرات حساس در عمان، ترامپ با تشدید تهدیدات و لفاظی‌ها علیه ایران، تلاش دارد تهران را تحت فشار قرار دهد. در واکنش، علی شمخانی اعلام کرد که وزیر خارجه ایران با اختیارات کامل و با هدف دستیابی به توافقی واقعی و عادلانه راهی عمان شده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: در آستانه مذاکرات حساس در عمان، فضای بین‌المللی شاهد افزایش فشارهای سیاسی و تهدیدات از سوی مقامات آمریکایی است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر سیاست تهدید و تحریم را در پیش گرفته و با تأکید بر نقش اسرائیل در صورت عدم توافق، تلاش دارد ایران را به پذیرش شرایط یک‌جانبه وادار کند. این اظهارات نه‌تنها در امتداد راهبرد فشار حداکثری قرار دارد، بلکه نشان‌دهنده استمرار رویکرد تقابل‌جویانه‌ای است که طی سال‌های اخیر پیگیری شده است.

در برابر این لفاظی‌ها، مقامات جمهوری اسلامی ایران موضعی هوشمندانه، مقتدرانه و در عین حال منطقی اتخاذ کرده‌اند. علی شمخانی، مشاور سیاسی مقام معظم رهبری، در واکنش به این تهدیدات، بر حق ایران برای اتخاذ تدابیر بازدارنده تأکید کرده و هشدار داده است که هرگونه اقدام خصمانه می‌تواند به تغییر راهبردهای هسته‌ای ایران منجر شود. انتقال اورانیوم غنی‌شده به مکان‌های نامعلوم ،توقف همکاری و اخراج بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از جمله گزینه‌هایی است که می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.

 انسجام درون‌زا؛ شرط پیروزی در میدان تقابل دیپلماتیک

در مقاطع حساس و پیچیده‌ای چون شرایط کنونی، حفظ انسجام ملی و تقویت صدای واحد در مواجهه با تهدیدات و فشارهای خارجی، ضرورتی انکارناپذیر است. تجربه تاریخی ایران در عرصه مذاکرات و تعاملات بین‌المللی نشان داده است که هرگاه کشور با وحدت درونی، هم‌افزایی نهادها و پشتیبانی کامل از تیم‌های مذاکره‌کننده وارد میدان شده، طرف‌های مقابل ناگزیر به پذیرش واقعیت‌های سیاسی و میدانی شده‌اند.

در چنین شرایطی، تقویت گفتمان ملی بر پایه عزت، حکمت و مصلحت، نه‌تنها موجب افزایش قدرت چانه‌زنی در صحنه دیپلماسی می‌شود، بلکه پیام روشنی به جهان مخابره می‌کند: جمهوری اسلامی ایران با اراده‌ای جمعی و تکیه بر همبستگی داخلی، به‌دنبال تحقق منافع ملی و دفاع از حقوق ملت است.

 تهدید یا تاکتیک؟ تحلیل راهبردی از موضع آمریکا

از منظر کلان، تهدیدات مقامات آمریکایی بیش از آنکه مبنایی عملی داشته باشد، در چارچوب فشار روانی و ایجاد رعب برای امتیازگیری در مذاکرات قابل تحلیل است. تجربه ثابت کرده است که اتکای صرف به تهدید و تحریم، نه‌تنها به نتیجه مطلوب منتهی نمی‌شود، بلکه عزم جمهوری اسلامی ایران را برای ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌ها تقویت می‌کند.

در مقابل، واکنش‌های مدبرانه و حساب‌شده مقامات ایرانی، ضمن آنکه بر اصول استقلال و عزت ملی تأکید دارد، مسیرهرگونه توافق را منوط به رعایت حقوق و منافع ملی ایران می‌سازد. حفظ توازن میان اقتدار و واقع‌گرایی، همان چیزی است که آمریکا را در رسیدن به خواسته‌های یک‌جانبه ناکام خواهد گذاشت.

 دیپلماسی عزتمندانه؛ نقشه راه ایران برای توافقی واقعی

نکته قابل‌تأمل آن است که ایران نه به‌دنبال نمایش و بازی‌های رسانه‌ای، بلکه به‌دنبال توافقی واقعی و عادلانه است. در همین راستا، علی شمخانی امروز تأکید کرد که وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با اختیارات کامل و برای دستیابی به توافقی منصفانه راهی عمان شده است. وی اظهار داشت که تهران مسیر شفاف و روشنی برای توافق ترسیم کرده و در صورتی که واشنگتن با صداقت و اراده واقعی وارد مذاکرات شود، امکان دستیابی به نتیجه‌ای پایدار فراهم خواهد شد.

این موضع‌گیری جدید، حامل پیامی چندوجهی است: نخست آنکه ایران نه تحت فشار تهدیدات عقب‌نشینی خواهد کرد و نه به مذاکراتی تن خواهد داد که منافع ملی را تأمین نکند.دوم آنکه تهران، برخلاف طرف‌های غربی، در مذاکرات رویکردی مبتنی بر واقع‌گرایی دارد و به‌دنبال توافقی عملیاتی و پایدار است. سوم آنکه، هرگونه توافق تنها در صورتی امکان‌پذیر است که طرف مقابل نیز از سیاست‌های دوگانه و تاکتیک‌های فشار دست بردارد و به الزامات یک گفت‌وگوی سازنده پایبند باشد.

 


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ایران‌خودرو با دست پر برگشت/پیش‌فروش و فروش فوق‌العاده 10مدل پرطرفدار+لینک ثبت نام وجزییات
برنامه مسابقات امروز 30 فروردین + پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 30 فروردین ماه + وضعیت استانها
شکار قاتلان با دوربین طلافروشی؛ شما آن‌ها را می‌شناسید؟
شیخ نعیم قاسم: خلع سلاح حزب‌الله توهم است
پس از مسکو، پکن مقصد بعدی عراقچی
نورنما | تکامل کامیون های ماک(1915_2025)؛سفری در طول زمان
اتفاقی که سخنرانی ترامپ را متوقف کرد چه بود؟/فیلم
جدول لیگ برتر پس از پایان بازی های هفته بیست و هفتم
مهمان ویژه در پشت‌صحنه «پایتخت 7» +فیلم
سفارت عمان در رم، میزبان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا
خلاصه بازی تراکتور تبریز (3)- ملوان(0) | پرسپولیس (0) - سپاهان (2)
شکار قاتلان با دوربین طلافروشی؛ شما آن‌ها را می‌شناسید؟ +عکس
خطوط قرمز ایران در مذاکرات هسته‌ای به روایت رویترز
مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می شود؟
ترافیک رایزنی های منطقه ای؛ دیدار عراقچی و نخست‌وزیر قطر در مسکو
«چالش بدهی ارزی؛ راهکارهای خروج تولیدکنندگان از بحران»
حملات گسترده یمن به ناوهای هواپیمابر آمریکا در منطقه
نبرد سرنوشت ساز را اصفهانی ها بردند | پرسپولیس (0) - سپاهان (2) + خلاصه بازی
بزرگ‌ترین اردوگاه اسرا در جهان؛کودکان غزه پشت میله‌های سکوت غرب
نتایج اولیه آزمون دکتری سال 1404 اعلام شد
تازه ترین اظهارنظر ترامپ در مورد حمله به ایران
مهره اصلی عملیاتی گروهک جیش الظلم چگونه به دام افتاد؟
گزینه جدی دولت برای وزارت اقتصاد چه کسی است؟
چرا اظهارات ویتکاف مقامات اسراییل را ناامید کرد؟
واکنش سریع پوتین به پیام رهبرمعظم انقلاب
گشایشهای جدید در روابط ایران و روسیه به روایت لاوروف
اقدام قابل توجه عربستان هم زمان با سفر وزیر دفاع این کشور به ایران
واکنش مشترک عربستان، امارات و قطر در خصوص حمله احتمالی اسراییل به ایران
حادثه رانندگی برای خودروی حامل دانش‌آموزان در کوهدشت / ترخیص تمامی مصدومان
سازمان تأمین اجتماعی جزئیات جدیدی از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را منتشر کرد
راز کشف سکه های باارزش هخامنشی در تصادف دو خودرو فاش شد
مذاکره با واشنگتن، پیام به پوتین، دیدار با بن‌سلمان؛ تهران معادله‌ساز نوین
گزارش تصویری| مراسم رژه روز ارتش در تهران
زمان واریز یارانه فروردین 1404 برای دهک‌های چهارم تا نهم اعلام شد
وزیر خارجه آمریکا برای فشار به ایران دست به دامن اروپا شد!
استخدام در وزارت تعاون شتاب می گیرد
مهلت سنجش سلامت نوآموزان تا پایان اردیبهشت تمدید شد
نورنما | گیلان همچین جاهایی داره؟
دمای هوا افزایش می یابد / ادامه بارش در شمال‌شرق کشور تا فردا
کدام بازنشستگان مشمول افزایش 70 درصدی متناسب‌سازی حقوق شدند؟
بارگذاری فیش حقوقی فروردین بازنشستگان تأمین اجتماعی /آغاز واریز و جزییات افزایش حقوق+جدول
ضربه اطلاعات سپاه به قاچاقچیان سلاح/ انهدام باند در گیلان
اولین سخنرانی بایدن پس از ترک کاخ سفید: دولت ترامپ اول شلیک می‌کند بعد نشانه می‌گیرد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (9)«آستانه اشرفیه»
2 قاضی کهگیلویه وبویراحمدی در یک سانحه تصادف جان باختند
ضربه کاری سپاه به تروریست‌ها/ سرکرده جیش الظلم به هلاکت رسید!
امنیت منطقه‌ای در اتاق گفت‌وگو؛ ایران و عربستان در نقطه عطف تاریخی
آیا بایدن دوباره به صحنه می‌آید؟ سخنرانی رئیس‌جمهور سابق آمریکا!
برد آتشین و پر گل برای تراکتور در برابر ملوان | قهرمانی در یک قدمی تراکتور
X
آگهی تبلیغاتی