×
سیاسی
شناسه خبر : 215775
تاریخ انتشار :

وزیر دفاع: باید به سرعت نیروی دریایی خود را گسترش دهیم

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: اگر ما می‌خواهیم در برابر تهدیدات خارجی بایستیم، باید به سرعت نیروی دریایی خود را گسترش دهیم و اقتدار خود را در آب‌های بین‌المللی تثبیت کنیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده در گردهمایی معاونین ستاد و فرماندهان مناطق و پایگاه‌های نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اهمیت نیروی دریایی، خواستار توجه بیشتر به این بخش شد و اظهار داشت: نیروی دریایی باید به نیروی اول کشور تبدیل شود. اقتدار ایران در دریا به معنای اقتدار در منطقه و جهان است. ما باید با تکیه بر توانمندی‌های داخلی و استفاده از ظرفیت‌های گسترده دریایی، این اقتدار را تقویت کنیم.

وی در ادامه با اشاره به آیه ۱۴ سوره نحل، به اهمیت دریا در توسعه قدرت ملی و اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: خداوند دریا را به تسخیر انسان‌ها درآورده تا از نعمت‌های آن بهره ببرند اما ما تاکنون نتوانسته‌ایم به درستی از این موهبت الهی استفاده کنیم. دریا منبعی بیکران از قدرت و ثروت است و باید نقش استراتژیک آن در امنیت و اقتصاد کشور تقویت شود.

وزیر دفاع در ادامه با اشاره به مشکلات موجود در صنعت دریایی کشور گفت: اولین گامی که در وزارت دفاع برداشتم، تفکیک صنعت دریایی به منظور رفع مشکلات و تسریع در پیشرفت آن بود.

وی همچنین تاکید کرد: کلمه «راهبردی» به درستی برای نیروی دریایی انتخاب شده است و باید بیش از پیش به آن توجه شود.

سرتیپ نصیرزاده با انتقاد از بی‌توجهی به سواحل جنوبی کشور، به ویژه سواحل چابهار، اظهار داشت: متأسفانه، توسعه سواحل و بنادر ما همواره با تأخیر و بی‌برنامگی همراه بوده است و در حالی که کشورهای دیگر به سرعت در حال استفاده از موقعیت‌های استراتژیک دریایی خود هستند، ما هنوز نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های گسترده سواحل مکران و چابهار به درستی بهره‌برداری کنیم.

وی در ادامه به طرح‌های توسعه‌ای کشورهای استکباری برای محدود کردن توسعه چابهار اشاره کرد و افزود: دشمنان به خوبی از اهمیت استراتژیک سواحل ما آگاه هستند و تلاش می‌کنند مانع پیشرفت آن شوند.

 وزیر دفاع همچنین با اشاره به نظریات آلفرد ماهان، استراتژیست معروف دریایی، گفت: ماهان معتقد بود که «قدرت حاکم بر دریا، قدرت جهانی است» بنابراین اگر ما می‌خواهیم در برابر تهدیدات خارجی بایستیم، باید به سرعت نیروی دریایی خود را گسترش دهیم و اقتدار خود را در آب‌های بین‌المللی تثبیت کنیم.

سرتیپ نصیرزاده همچنین با اشاره به موقعیت جغرافیایی بی‌نظیر ایران، طول سواحل و دسترسی به آب‌های آزاد، بر لزوم تدوین یک راهبرد جامع دریایی تأکید کرد.

 وزیر دفاع در ادامه فرهنگ‌سازی در حوزه دریا را یک ضرورت ملی دانست و تاکید کرد: باید از سنین پایین، در مدارس و دانشگاه‌ها، اهمیت دریا و فرصت‌های اقتصادی آن به دانش‌آموزان آموزش داده شود. در بسیاری از کشورهای پیشرفته، آموزش‌های دریایی از کودکی آغاز می‌شود و ما نیز باید چنین رویه‌ای را در پیش بگیریم.

وی همچنین به اهمیت همکاری‌های بین‌المللی در حوزه دریا اشاره کرد و افزود: کریدورهای شمال-جنوب و اتصال آسیای میانه به آب‌های آزاد، فرصت‌های بی‌نظیری برای کشور ما فراهم می‌کنند. باید با دیپلماسی فعال، این مسیرها را توسعه دهیم و از فرصت‌های ژئوپلیتیکی خود نهایت استفاده را ببریم.

 وزیر دفاع در پایان سخنان خود با اشاره به اهمیت نیروی دریایی به عنوان یک نیروی راهبردی و اثرگذار، تصریح کرد: نیروی دریایی باید به نیروی اول کشور تبدیل شود. اقتدار ایران در دریا به معنای اقتدار در منطقه و جهان است. ما باید با تکیه بر توانمندی‌های داخلی و استفاده از ظرفیت‌های گسترده دریایی، این اقتدار را تقویت کنیم.


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جاده کندوان دوطرفه شد
رئیس جمهور سابق برزیل محاکمه می شود
سردار تنگسیری: یمن از هیچ کس فرمان نمی گیرد
شلیک دو موشک یمنی به مرکز اراضی اشغالی+فیلم
واکنش عراقچی به انتشار مکالمات مقامات ایالات متحده در خصوص حملات این کشور به یمن
واریز سود طرح کوله بری به حساب 6300 مرزنشین سیستانی
مذاکره ایران با آمریکا: تردید یا آمادگی؟
سریال‌های تلویزیونی نوروز 1404؛ روایت امید یا تکرار کلیشه؟
پیروزی ایران برابر بحرین با 11 گل
روایت گل محمدی از جادوگری در فوتبال
طالبان: دشمنی ما با آمریکا تمام شده است
لوگو فدراسیون فوتبال در آستانه تغییر
جان باختن 469نفر در تصادفات جاده‌ای نوروز / فارس و کرمان رتبه نخست فوتی‌ها
لیست جدید قیمت محصولات ایران خودرو برای فروردین
جزییات اجرای مرحله دوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان در سال آینده اعلام شد
پیش‌بینی افزایش نسبی دما طی 3 روز آینده در کشور
اعضای دولت برای اجرایی کردن شعار سال تلاش کنند/ دعوت از مردم برای حضور در راهپیمایی
گامهای لرزان پایتخت 7 در مسیر احیای اعتماد تماشاگران
طلا در آستانه انفجار قیمتی؛ رکوردها یکی پس از دیگری فرو می‌ریزند؟
اعلام اسامی داوران هفته بیست و چهارم لیگ برتر فوتبال
عراقچی: روز قدس علیه اشغالگری، آپارتاید و کوچ اجباری فلسطینیان است
مشاهده خرس قهوه‌ای در ارتفاعات مازندران+ فیلم
کاهش 20 درصدی مرگ و میر در تصادفات جاده‌ای + فیلم
خرازی: ایران همه راه‌ها را نبسته است
نورنما |ایرانگردی در کمتر از 60 ثانیه
افزایش انتشار اوراق مرابحه ارزی در دستور کار بانک مرکزی
شگفتی های مرد درختی؛ راز عجیب‌ترین بیماری جهان در ایران!
جاده چالوس یک طرفه شد
کلید کاهش سرعت پیری عضلات پیدا شد
سوریه در محاصره بحران؛ آیا سناریوی تجزیه در حال اجراست؟
برد دختران بسکتبال ایران در کاپ آسیا
گام‌های بزرگ در توسعه نظام استانداردسازی صنعت هسته‌ای ایران
طلای جهانی صعودی شد
واکنش ایران به ادعاهای مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
نورویدیو | رهبر شجاع
حمله آمریکا به صعده یمن
چالش‌های جدید بغداد؛ چرا برخی مقامات عراقی در زمین آمریکا بازی می‌کنند؟
دستگیری دانشجوی ایرانی دانشگاه آلاباما
امید به تحرک و میدان‌داری جریان دانشجویی
تعرفه 25 درصدی ترامپ بر خودروهای خارجی
وزیر ارشاد: آتش‌بیار معرکه شوم دوقطبی سازی ایران و اسلام نباشیم
پشت پرده جدید ترین گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره ایران
شهادت سخنگوی حماس در حمله اسرائیل
هارون برادر و جانشین موسی که سخن‌ور بود
تیم ملی کشتی فرنگی بر بام آسیا ایستاد
سردار قاآنی: مقاومت فلسطین قوی‌تر از دوران طوفان الاقصی است
استعفای یکی از فرماندهان ارشد ارتش رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب ایران ؛ 6 فروردین 1404
چهار سرباز آمریکا در لیتوانی کشته شدند
نورنما | آهنگ نوستالژی نوکیا با سازهای بومی 12 کشور
X
آگهی تبلیغاتی