×
سیاسی
شناسه خبر : 215363
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/15 ساعت 12:23
تاکید عارف بر تربیت و جذب نخبگان در حوزه امنیت سایبری

تاکید عارف بر تربیت و جذب نخبگان در حوزه امنیت سایبری

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به نیروی انسانی متخصص و نخبه ایرانی در حوزه امنیت فضای مجازی و سایبر، گفت: تربیت، جذب و نگهداشت نیروی انسانی نخبه در حوزه امنیت سایبری یکی از وظایف مهم و اساسی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های امر است.

 نورنیوز-گروه سیاسی: «محمدرضا عارف» امروز چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ در دیدار با مدیران «مرکز مدیریت راهبردی افتا» نهاد ریاست جمهوری با اشاره به فعالیت‌های فنی و علمی شایسته و ارزنده دستگاه‌های مرتبط با فضای مجازی در طول دهه‌های گذشته، تصریح کرد: دانشجویان و جوانان نخبه همواره با رغبت برای همکاری با دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط با امنیت فضای مجازی و سایبر، فعالیت‌ کرده‌اند که این نشانگر اعتماد و جایگاه ویژه و بالای این نهادها در بین آحاد جامعه و به ویژه نخبگان برای حفظ و ارتقای امنیت کشور است که خوشبختانه پایه‌گذاری‌های بسیار خوب و مناسبی در بخش‌های فنی امور مرتبط با تضمین امنیت سایبری در کشور در طول سالیان گذشته به عمل آمده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها و مراکز علمی و همچنین دانشجویان نخبه همکاری‌های بسیار کلیدی و محوری در تاسیس و ادامه کار نهادهای مرتبط با امنیت فضای سایبری همانند انجمن رمز داشته‌اند، گفت: همکاری‌های علمی نهادهای مرتبط با امنیت فضای سایبر با دانشگاهیان همواره سازنده و بسیار تاثیرگذار در حفظ و ارتقای امنیت فضای سایبری کشور بوده است.

عارف با اشاره به مراحل اولیه تدوین و تصویب «سند افتا» در دولت هشتم، افزود: سند افتا به عنوان سند راهبردی ملی بود که وظایفی را برای وزارتخانه‌ها و نهادهای حاکمیتی کشور در زمینه‌ امن‌سازی «فضای تولید و تبادل اطلاعات» تعیین می‌کرد. به همین دلیل هماهنگی‌های بین دستگاهی و اجماع ملی در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب مراحل قانونی خود را کرد تا جایی که تمام سیاست‌های کلی نظام نیز در این سند راهبردی به خوبی دیده شد.

وی خاطرنشان کرد: تصویب و ابلاغ این سند در مدت زمان کوتاه نشانگر یک کار فنی، علمی گسترده و ممتاز بین نهادهای مرتبط و اعتماد نظام بود که البته مسئولیت اجرای دقیق این سند را سنگین‌تر می‌کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به دلیل ماهیت ارزشی خود همواره در تیررس هدف‌ حملات دشمنان و نظام استکباری قرار گرفته است، به برخی از حملات سایبری به کشور در سال‌های اخیر اشاره و تصریح کرد: اهمیت سند افتا برای ارائه و تبیین راهکارهای حفظ و ارتقای امنیت فضای مجازی و سایبری به عنوان مسئله حیاتی در دفاع از کشور بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

عارف با اشاره به نیروی انسانی متخصص و نخبه ایرانی در حوزه امنیت فضای مجازی و سایبر، گفت: تربیت، جذب و نگهداشت نیروی انسانی نخبه در حوزه امنیت سایبری یکی از وظایف مهم و اساسی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های امر است.

وی با اشاره به منویات و تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص توسعه علم و فناوری به ویژه فناوری‌های نوظهور و پیشرفته، ادامه داد: پیشتازی در علم و فناوری و دانش در بیانیه گام دوم انقلاب، نشانگر اهمیت و اولویت فناوری و دانش برای تمام ارکان کشور و نظام است که باید با اجماع، همکاری و هماهنگی بین دستگاهی، توسعه علم و فناوری در دستور کار کشور قرار گیرد.

عارف با تاکید بر اینکه توسعه علم و فناوری نباید تنها مختص داخل کشور باشد، بلکه رویکرد همکاری‌های منطقه‌ای به ویژه در پیمان‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای و همچنین قاره آفریقا در زمینه دیپلماسی علمی و فناوری سیاست خارجی جمهوری اسلامی حائز اهمیت اساسی است، تصریح کرد: بسیاری از کشورهای منطقه به دلیل اشتراکات فراوان فرهنگی و تاریخی آماده همکاری و بهره‌گیری از تجارب جمهوری اسلامی ایران در زمینه امنیت سایبری هستند.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: امروز کشورهای منطقه احساس می‌کنند که می‌توانند بهتر و گسترده‌تر با یک قدرت سوم همانند جمهوری اسلامی ایران در کنار قدرت‌های شرق و غرب در زمینه امنیت فضای سایبری همکاری کنند.

وی همچنین با اشاره به پیشنهاد تشکیل شورایی در زمینه‌ سند افتا و امن‌سازی «فضای تولید و تبادل اطلاعات» ادامه داد: نیازمند هماهنگی بالای دستگاه‌ها به ویژه با صنعت و بخش خصوصی هستیم تا در یک تقسیم کار و اجماع ملی و با همکاری شورای فضای مجازی و انجمن‌های مرتبط با امنیت سایبری بتوان این شورا را هرچه زودتر تشکیل داد.


نظرات

آخرین اخبار
شورای دفاع: تا آخرین قطره خون مطیع فرمانده کل قوا هستیم
دستخط رهبر شهید انقلاب برای آیت الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای
پیام تبریک مصطفی پورمحمدی به رهبر انقلاب
واکنش ترامپ به انتخاب آیت الله سید مجتبی خامنه ای به عنوان رهبر جدید انقلاب اسلامی
ترامپ برای خروج از بحران به مکرون متوسل شد
بیانیه جبهه پایداری در بیعت با رهبر انقلاب
پیام بیعت وزارت اطلاعات با ولی امر مسلمین، حضرت آیت الله سید مجتبی حسینی خامنه‌ای
حملات جدید آمریکایی-صهیونیستی به مناطق مختلف تهران
بازتاب انتخاب آیت الله سید مجتبی خامنه‌ای به عنوان رهبر جدید ایران در رسانه‌های منطقه
پیام تبریک پزشکیان در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب اسلامی
پیام تبریک خانواده سرداران شهید اقتدار جنگ 12 روزه به مناسبت انتخاب سومین رهبر انقلاب
انصارالله انتخاب رهبر جدید ایران را تبریک گفت
بیعت نایب رییس اول مجلس با آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای
آغاز موج سی‌ام عملیات وعده صادق 4 همزمان با انتخاب رهبری معظم انقلاب
ارتش: قوی‌تر از گذشته، گوش به فرمان فرمانده معظم کل قوا خواهیم بود
عارف: با آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای بیعت و اعلام وفاداری می‌کنیم
حزب‌الله لبنان بالگرد رژیم صهیونیستی را سرنگون کرد
پیام تشکر وزارت ورزش و جوانان از مجلس خبرگان رهبری
مخبر: انتخاب رهبر جدید یک نشانه الهی، نیاز تاریخی و یک وعدهٔ آسمانی است
تبریک دبیرکل کتائب حزب‌الله عراق برای انتخاب رهبر جدید ایران
تبریک سید حسن خمینی به سومین رهبر جمهوری اسلامی ایران
اژه‌ای: انتخاب آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای به عنوان رهبر انقلاب مایه خرسندی ایران شد
بیانیه سازمان بسیج مستضعفین در بیعت با ولایت
بیعت فرمانده نیروی هوافضای سپاه با رهبر جدید انقلاب
گفت و گوی تلفنی رئیس امارات و ترامپ
تغییر ساعت کاری کارکنان واحدهای قضایی در روزهای پس از شب‌های قدر
پیام تبریک رییس دادگستری تهران در پی انتخاب سومین رهبر جمهوری اسلامی ایران
تا آخرین قطره خون تحت فرماندهی رهبر عزیزمان مقابل توطئه‌های دشمنان مقاومت خواهیم‌کرد
گزارش‌ها از انفجار در پایگاه‌های نظامی آمریکا در بحرین، عربستان و اردن
هشدار پزشکیان نسبت به هرگونه اقدام فرانسه، در همراهی با متجاوزین به ایران
قالیباف: تصمیم مجلس خبرگان در انتخاب آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای مرهمی آرامش‌بخش بود
بیعت فرماندهی کل انتظامی کشور با رهبر جمهوری اسلامی ایران
لاریجانی: وجود رهبری جدید برای آینده انقلاب اسلامی منشأ خیر و برکت است
سپاه: آماده اطاعت کامل و جانفشانی اوامر الهی حضرت آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای هستیم
غرش موشکها و پهپادها، غول گرانی انرژی را بیدار کرده است؟
احترام و قاطعیت، ارکان اصلی سیاست همسایگی ایران
جنگ با ایران و تاب آوری بازارهای منطقه ای و جهانی
آیت الله سیدمجتبی خامنه‌ای با رأی مجلس خبرگان سومین رهبر انقلاب اسلامی ایران شد
بقایی: حمله آمریکا به زیرساخت‌های انرژی و انتشار مواد سمی جنایت است
معاون وزیر صمت: تولید کالاهای ضروری با حداکثر ظرفیت درحال انجام است
موج تازه حملات آمریکا و اسرائیل به ایران؛ صدای انفجارهای شدیددر تهران ، ایلام و قم
آغاز پویش ملی «سلامت‌یاران وطن»
تداوم تامین دارو و تجهیز مراکز درمانی
عراقچی: نیروهای مسلح ما انتقام تک تک شهدا را خواهند گرفت
قیمت یک بسته 6 تایی آب معدنی چند؟
با طوفان بشری مردم یمن به حمایت از ایران برخاست
تا امروز چند مدرسه آسیب دید؟
ابراز تعجب پنتاگون از پیشرفته بودن موشک‌های ایرانی
درصورت قطع برق در شرایط جنگی چه کنیم؟
امشب مداحان مشهور در این میدان‌ها حضور دارند