×
بین الملل
شناسه خبر : 209863
تاریخ انتشار :

سفر وزیر خارجه آمریکا به پاناما/گفت‌وگوی روبیو با نتانیاهو درباره ایران و غزه

پس از ادعاهای دونالد ترامپ درباره کانال پاناما و اشاره به پس گرفتن آن، وزیر خارجه دولت جدید آمریکا قصد دارد به پاناما سفر کند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده در سخنرانی تحلیف خود در روز دوشنبه بار دیگر گفت که ایالات متحده قصد دارد کنترل کانال پاناما را از دولت پاناما «پس بگیرد». ترامپ مدعی است که کنترل این کانال از سوی آمریکا به دولت پاناما واگذار شده، اما این کانال اکنون در اختیار چینی‌هاست. او همچنین پاناما را به دریافت هزینه اضافی از کشتی‌های آمریکایی متهم می‌کند، به‌ویژه کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا.

دولت پاناما پیش‌تر با ارسال نامه‌ای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به اظهارات دونالد ترامپ درباره کنترل کانال پاناما اظهار نگرانی و شکایت خود را طرح کرد. همچنین «خوزه رائول مولینو» رئیس‌جمهور پاناما روز چهارشنبه در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در «داووس» گفت که کانال پاناما به کشور پاناما تعلق داشته و امتیاز یا هدیه‌ای از سوی آمریکا نبوده است.

با این حال شبکه خبری «بلومبرگ» به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد، «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا قصد دارد طی روزهای آینده به پاناما سفر کند و این پس از اظهارات دونالد ترامپ در مورد قصدش برای بازگرداندن کنترل آمریکا بر کانال پاناماست.

بر اساس این گزارش، روبیو همچنین قصد دارد از گوآتمالا، السالوادور و کاستاریکا بازدید کند.

گفت‌وگوی وزیر خارجه ترامپ با نتانیاهو درباره ایران و غزه

وزیر خارجه جدید آمریکا در گفتگو با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بر حمایت واشنگتن از این متحدش تاکید کرد. آنها همچنین درباره ایران و اسیران صهیونیست در غزه رایزنی کردند.

این اولین تماس «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا با سران رژیم صهیونیستی از زمان روی کار آمدن دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه ایالات متحده در روز دوشنبه بود. ترامپ و سلف او، جو بایدن، هر دو از حامیان تل‌آویو در طول جنگ‌های رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان بوده‌اند که جان هزاران هزار غیرنظامی را گرفته است.

براساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، مارکو روبیو تاکید کرد که «حفظ حمایت مستمر ایالات متحده از اسرائیل اولویت اصلی ترامپ است.»

طبق گفته وزارت امور خارجه آمریکا، روبیو همچنین روز چهارشنبه با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی و «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات متحده عربی تماس‌هایی داشت و موضوعات مورد بحث شامل غزه، سوریه و لبنان و غیره بود.

وزارت امور خارجه آمریکا افزود که روبیو به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت که واشنگتن به کار «خستگی‌ناپذیر» برای کمک به آزادی اسیران باقی‌مانده در غزه ادامه خواهد داد.

حمایت واشنگتن از تل‌آویو در حالی انجام می‌شود که وزارت بهداشت غزه می‌گوید که طی حملات وحشیانه و بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی به غزه بعد از هفتم اکتبر بیش از ۴۷۰۰۰ فلسطینی به شهادت رسیده‌اند، در حالی که صهیونیست‌ها با اتهامات نسل‌کشی و جنایات جنگی روبرو هستند. این حمله تقریبا کل جمعیت غزه را آواره کرده و باعث بحران گرسنگی شده است.

در شرایطی که آتش‌بس غزه از روز یکشنبه به اجرا درآمده، منجر به آزادی برخی از اسیران صهیونیست در غزه و اسرای فلسطینی در بند رژیم صهیونیستی شده است.

گروه‌های حقوق بشر از افزایش بحران انسانی ناشی از حملات و بمباران‌های ارتش رژیم صهیونیستی انتقاد می‌کنند. با این حال واشنگتن به حمایت خود ادامه داده و گفته است که «به متحد خود در دفاع» مقابل گروه‌های مقاومت از جمله حماس در غزه، حزب‌الله لبنان و انصارالله یمن کمک می‌کند.

به گزارش رویترز، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه خود همچنین آورده است: «وزیر روبیو همچنین به نتانیاهو گفت که مشتاقانه منتظر رسیدگی به تهدیدهای ناشی از ایران و دنبال کردن فرصت‌هایی برای صلح است.»


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نامزدهای دریافت سیمرغ جشنواره فیلم فجر چهل و سوم مشخص شدند
رئیسی: سن مادران در اولین فرزند به 27 سال رسیده است
اسلامی: گسترش تعامل بخش دولتی و خصوصی منجر به توسعه اقتصاد معدن می‌شود
خدای جنگ؛ تلنگری که باید دیده شود
پلیس‌راه نسبت یخ‌زدگی معابر و انسداد محورهای مواصلاتی هشدار داد
زمان دیدارهای پرسپولیس و استقلال در جام حذفی تغییر کرد
ترامپ پرونده توییتر را مختومه اعلام کرد
ظریف درباره «خدای جنگ» چه گفت؟
واکنش سردار تنگسیری و وزیر نفت به تهدید ترامپ
ترامپ: با ایران توافق کنیم، اسرائیل آن‌ها را بمباران نخواهد کرد!
تاثیر الگوی استفاده والدین از تلفن همراه بر دسترسی بیشتری فرزندان به محتوای بزرگسالان
اسلامی: سیاه‌نمایی‌ها به روح و روان مردم آسیب می‌زند
محاکمه جراح 73 ساله به اتهام تجازو به 299 کودک
الجولانی به کویت سفر می‌کند
سکه و دلار در اوج/ گرانی‌ها ادامه‌دار شد/ سکه در مرز 80 میلیون
7 فیلم برتر آرای تماشاگران روز نهم جشنواره فیلم فجر 43
برپایی راهپیمایی22 بهمن فردا در کشور/پوشش مراسم با حضور 7200 خبرنگار و عکاس داخلی و خارجی
عنوان بهترین دروازه‌بان جوان آسیا به محمد خلیفه رسید
ورزشگاه میزبانی تیم های استقلال و پرسپولیس مشخص شد
نفوذ اطلاعاتی امنیتی ایران در درون رژیم صهیونیستی
مهاجم استقلال به شهرآورد می‌رسد؟
عنوان هشتم کیادربندسری در مارپیچ کوچک
اعلام زمان واریز عیدی بازنشستگان/ مبلغ عیدی به ازای هر فرزند چقدر است؟
آخرین وضعیت پرونده نازگل 7 ساله
در بورس طلا خالی فروشی نداریم/هشدار درباره پلتفرم های فروش طلا
شایعه استعفای رئیس‌جمهور از زبان الیاس حضرتی
آغاز پیش فروش و فروش فوق‌العاده ایران خودرو
مدارس مناطق 1 تا 5 تهران غیرحضوری شد
پرداخت 100 میلیارد دلاری امریکا به افراد «ناشناس»
حزب الله با صلابت بر خواهد گشت
تکذیب عرضه خودروهای مدل 1404
مبلغ طرح ترافیک سال 1404 اعلام شد
اجلاس فوق‌العاده سران کشورهای عربی درمورد غزه؛ 9 اسفند در قاهره
«بچه مردم»؛ سینمایی بین خیال و واقعیت
فارسینما؛ جایزه‌ای برای زبان فارسی در سینما
برگزاری نشست اضطراری وزرای سازمان همکاری اسلامی‌ برای تصمیم‌گیری درباره کوچاندن مردم غزه
چرا سیب‌زمینی در میادین نایاب شد؟مسئولان همچنان تکذیب می‌کنند!
مخالفت قاطع عربستان با اظهارات نتانیاهو درباره کوچاندن مردم غزه
مدار دیپلماسی | چرا مذاکره با آمریکا بی نتیجه است ؟
دستور دادستان کل کشور برای تشدید اقدامات نظارتی بر بازار در رمضان و عید
ترامپ و رویای تغییر نظم در منطقه و واقعیت‌های عربی
بازداشت دختر نیمه عریان در تهران/ فیلمبردارش هم دستگیر شد
دولت در شرایط جدید چگونه باید کشور را اداره کند؟
عرضه گسترده سکه از 21 بهمن
برف و باران در نیمه شمالی کشور/امدادرسانی به بیش از 15 هزار نفر
پادکست | مروری بر مطبوعات یکشنبه 21 بهمن
یک مقام آمریکایی: موج اخراج مهاجران از لس‌آنجلس آغاز می‌شود
از «شاه نقش» تا «فریاد»، سینما در هر لحظه هیجان‌انگیزتر می‌شود!
حدود 100 کیلوگرم تریاک در یک تاکسی کشف شد
ادارات و مدارس کدام استان‌ها یکشنبه تعطیل است؟ +پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوا