×
سیاسی
شناسه خبر : 209178
تاریخ انتشار :

حسین شریعتمداری*

کاش حاج قاسم بود، اگرچه هست و می‌بیند

آقای دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور محترم کشورمان در نشست با فعالان اقتصادی روسیه به نکته‌ای اشاره کردند که بی‌تردید می‌تواند یکی از مؤثرترین راه‌کارها برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه و غیر‌قانونی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران باشد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  ۱- آقای دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور محترم کشورمان در نشست با فعالان اقتصادی روسیه به نکته‌ای اشاره کردند که بی‌تردید می‌تواند یکی از مؤثرترین راه‌کارها برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه و غیر‌قانونی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران باشد. ایشان در این نشست با اشاره به اهرم‌ها و ظرفیت‌های فراوانی که ایران در اختیار دارد، تاکید کردند: «‌ایران، روسیه و چین با گسترش همکاری‌های اقتصادی می‌توانند آمریکا را تحریم کنند‌». چگونه؟

بخوانید!

۲- اواخر سال ۱۳۹۶ سفیر آلمان در تماس با کیهان خبر داد که مشاور وزیرخارجه آلمان به ایران می‌آید و ابراز تمایل کرده است که با مدیر مسئول کیهان گفت‌وگویی داشته باشد. از آنجا که همواره بر این باور بوده‌ایم که وزارت خارجه کشورمان خط مقدم سیاست خارجی است و در این‌گونه موارد از وزارت خارجه کسب تکلیف می‌کنیم، با آقای دکتر عراقچی که در آن هنگام معاون وزارت خارجه بود تماس گرفتیم و ایشان از این گفت‌و‌گو استقبال کرده و پیشنهادهایی را هم مطرح کردند. فردای آن روز مشاور وزیر خارجه آلمان به کیهان آمد. ضمن گفت‌و‌گو، از ایشان پرسیدیم؛ شما (آمریکا و اروپا‌) که دست به تحریم ایران و روسیه و چین زده‌اید، نگران نیستید این کشورها با توجه به امکانات و اهرم‌هایی که دارند، یک قطب قدرتمند در مقابل شما ایجاد کنند و ضمن تامین نیازهای خود، عرصه را بر شما تنگ کنند؟ آقای مشاور گفت؛ اتفاقاً این نکته یکی از موضوعات مورد بحث در وزارت خارجه آلمان نیز هست.

۳- « تنگه هرمز » یکی از اهرم‌های قدرتمند ایران اسلامی برای مقابله با تحریم‌های آمریکا و اروپاست و می‌تواند یکی از اصلی‌ترین آورده‌های جمهوری اسلامی ایران در هماهنگی مورد اشاره آقای پزشکیان با دو قدرت روسیه و چین برای مقابله با تحریم‌های آمریکا و اروپا باشد. گفتنی است طی چند سال اخیر، بارها در کیهان به این اهرم قدرتمند و ضرورت بهره‌گیری از آن اشاره کرده‌ایم و توضیح داده‌ایم که «تنگه هرمز، دومین تنگه پرترافیک دنیاست که روزانه نزدیک به 18 میلیون بشکه نفت که معادل 42 درصد نفت‌خام حمل شده جهان توسط نفتکش‌هاست، از آن عبور می‌کند. جمهوری اسلامی ایران با استناد به کنوانسیون‌های

1958 ژنو و 1982 جامائیکا که موضوع آن «نظام حقوقی آبراه‌های بین‌المللی و حق عبور کشتی‌هاست» حق دارد و می‌تواند در صورتی که منافع ملی خود را در مخاطره ببیند، تنگه ‌هرمز را به روی تمامی کشتی‌های نفتکش و حتی کشتی‌های حامل کالای تجاری و تسلیحاتی ببندد و دلیلی ندارد که کشورهای متخاصم از تنگه‌‌ای که در آب‌های سرزمینی کشورمان قرار دارد اجازه عبور داشته باشند. این حق مسلم و قانونی ایران است که به کشتی‌های نفتکش و شناورهای حامل کالای تجاری متعلق به کشورهای متخاصم اجازه عبور از تنگه هرمز را ندهد‌».

۴- نکته در خور توجه و مرموز این که، هر بار در کیهان به استفاده از این اهرم برای مقابله با تحریم‌ها و زورگوئی‌های آمریکا و اروپا پرداختیم شاهد دو واکنش همسو از داخل و خارج کشور بودیم. مقامات آمریکایی و اروپایی از این پیشنهاد به شدت عصبانی شده بودند و غربگراها و برخی از مدعیان اصلاحات که نمی‌توانستند با استدلال و استناد حقوقی کیهان مقابله کنند، پیشنهاد

یاد شده را به سخره گرفتند! حالا به نکته دیگری در این خصوص توجه کنید:

۵- در تیرماه ۱۳۹۷ آقای روحانی رئیس‌جمهور وقت خطاب به غربی‌ها گفت «‌کسی که اندکی سیاست بفهمد، نمی‌گوید جلوی صادرات نفت ایران را می‌گیریم. تنگه‌های زیادی داریم؛ تنگه هرمز فقط یکی از آنهاست‌». بعد از این اظهار نظر آقای روحانی، رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ «سخنان رئیس‌جمهور در سفر اخیر به اروپا مبنی بر اینکه «اگر نفت ایران صادر نشود، نفت هیچ کشوری در منطقه صادر نخواهد شد» سخنانی مهم و حاکی از سیاست و رویکرد نظام است. وظیفه وزارت امور خارجه پیگیری جدی این‌گونه مواضع رئیس‌جمهور است‌».

۶- در همان هنگام شهید بزرگوار سپهبد قاسم سلیمانی در نامه‌ای خطاب به آقای روحانی نوشت:‌ «آن‌چه از فرمایشات حضرتعالی در رسانه‌ها منعکس شد، مبنی بر این‌که اگر نفت جمهوری اسلامی ایران صادر نشود، تضمینی برای صدور نفت کل منطقه نمی‌باشد و بیانات بسیار ارزشمندی که در موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به رژیم صهیونیستی فرمودید، مایه مباهات و افتخار است‌... دست شما را برای ایراد این سخنان بموقع، حکیمانه و صحیح می‌بوسم و برای هر سیاستی که مصلحت نظام اسلامی باشد، در خدمت هستیم‌».

۷- اظهارات آقای پزشکیان در نشست با فعالان اقتصادی روسیه «سمت سو‌» و «‌رنگ و بوی‌» همان اظهار نظر آقای روحانی را دارد  که هرچند پیگیری ماجرا در بینش و منش آقای روحانی جایی نداشت‌(!) ولی استقبال حضرت آقا و شهید سلیمانی حاکی از آن بوده و هست که عملی کردن این دیدگاه نه فقط بلامانع، بلکه ضروری است و می‌تواند به عنوان یک اهرم قدرتمند و مؤثر در مقابل تحریم‌ها، تهدیدها و باج‌خواهی‌های آمریکا و اروپا به کار گرفته شود. استفاده از این اهرم حق قانونی ایران اسلامی است. توضیح آن که مواد ۱۴ تا ۲۳ از کنوانسیون ۱۹۵۸ ژنو و مواد ۱۷ تا ۳۷ از کنوانسیون ۱۹۸۲ جامائیکا به موضوع دریای ساحلی و حق عبور کشتی‌ها اختصاص دارد. ماده ۱۴ کنوانسیون

۱۹۵۸ ژنو، ضمن آن که عبور و مرور کشتی‌های تمامی کشورها اعم از کشورهای ساحلی یا غیر آن را در دریای ساحلی مجاز شمرده، تاکید صریح دارد که عبور و مرور شناورها نباید برای کشور ساحلی (در اینجا، ایران اسلامی‌) ضرر و زیانی درپی داشته باشد و در بند ۴ از همان ماده آمده است «عبور و مرور تا جایی بی‌ضرر خواهد بود که به آرامش، نظم یا امنیت کشور ساحلی آسیب نرساند» و ماده ۱۶ کنوانسیون «‌تشخیص بی‌ضرر بودن و یا خسارت‌بار بودن عبور کشتی‌ها‌» را بر عهده کشور ساحلی آبراه گذاشته است.

۸- و بالاخره، ضمن تشکر از موضع انقلابی و ضداستکباری رئیس جمهور محترم کشورمان، باید گفت که اگر شهید سلیمانی عزیز در میان ما بود -که شهیدان زنده‌اند و حاج قاسم هست و می‌بیند- در دفاع از موضع انقلابی دکتر پزشکیان نیز خطاب به ایشان می‌نوشت «‌مواضع شما مایه افتخار و مباهات است و...‌».

*مدیرمسئول روزنامه کیهان 


اخبار مرتبط
راه توافق ایران و آمریکا
یکشنبه 1403/10/30 ساعت 09:55
سید محمد حسینی*
راه توافق ایران و آمریکا
در داخل ایران، پیشران‌هایی که توافق را ممکن می‌کند عبارتند از عملگرایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که در طول 45 سال گذشته در بافتار سیاست خارجی ایران نهفته بوده است و هرگاه حفظ جمهوری اسلامی ایران، اقتضا می‌کرده است، تصمیمات عملگرایانه اتخاذ می‌شده است. بنابراین خصلت عملگرایی در سیاست خارجی ایران، پیشرانی برای رسیدن به توافق است.
آمریکا فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان را تحریم کرد
سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 19:59
آمریکا فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان را تحریم کرد
وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که دولت این کشور فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان تحریم کرده است.
پاسخ شریعتمداری به ادعای یک اصلاح‌طلب
دوشنبه 1400/11/18 ساعت 13:18
پاسخ شریعتمداری به ادعای یک اصلاح‌طلب
مدیرمسئول روزنامه کیهان گفت: علاوه بر اسناد غیرقابل انکار دیدار خاتمی با «جورج سوروس»، حضور ظریف در این دیدار در اعترافات کیان تاجبخش نماینده «جورج سوروس» نیز آمده و از تلویزیون هم پخش شده چرا هیچ یک از آقایان آن را تکذیب نکردند.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شناسایی 12 قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی توران
فردا مراکز معاینه فنی شهر تهران تعطیل نیست
اعلام زمان قرعه‌کشی بسکتبال کاپ آسیا
نتانیاهو: عربستان در خاک خودش کشور فلسطین تشکیل دهد
تجربه مذاکره با آمریکا؛ وعده‌های بی‌پایه و نقض تعهدات
گردان‌های القسام: سه اسیر صهیونیست فردا آزاد می‌شوند
گزارش تصویری | عکس هایی از حاشیه های روز هشتم چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
نور ویدیو | مذاکره ، بازی تکراری ترامپ
واکنش رسانه‌های جهان به سخنان رهبر انقلاب
نور ویدیو | مصاحبه با اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در جشنواره فیلم فجر 43
حراج سکه فردا برگزار می‌شود
نور ویدیو | مصاحبه با امیر اهوراکی محقق ، نویسنده و منتقد فیلم های جشنواره فیلم فجر 43
میادین و بازارهای میوه و تره بار فرداباز است
ادارات و مدارس کدام شهرها شنبه تعطیل هستند؟
واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی/6 فوتی و 37 مصدوم /ترخیص34 مصدوم /اسامی فوتی‌ها
بازار طلا و سکه؛ گران اما راکد/ حباب سکه 10 میلیون و 300 هزار تومان شد
تساوی بدون گل استقلال مس رفسنجان/ بختیاری زاده استعفا کرد
«عظیمی» از ایران خودرو خداحافظی کرد/ آغاز به کار تیم جدید هیات مدیره
پاسخ دیوان کیفری بین‌المللی به ترامپ
توضیح درباره بررسی CFT و پالرمو/مجمع تشخیص پیوستن ایران به FATF را بررسی نمی‌کند
ترامپ آماده تشدید تحریم روسیه با هدف پایان جنگ است
نپال خواستار آزادی اسیر نپالی در غزه توسط ایران شد
چرا مذاکره با آمریکا نه عاقلانه، نه هوشمندانه و نه شرافتمندانه است؟
طلای جهانی همچنان در مسیر صعود
دستور پزشکیان برای بازبینی پرونده درمانی جانبازان
خبر بخشودگی جرایم رانندگی کذب است
لغو کنسرت محمد اصفهانی در کرمان
قدرت پدافندی ایران؛ واقعیتها و ادعاها
دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با رهبر انقلاب
دستگیری عاملان تیراندازی در بجنورد
رهبر انقلاب: نباید با آمریکا مذاکره کرد/تهدیدمان بکنند، تهدیدشان می‌کنیم
دنیامالی: رئیس جمهور به ورزش علاقه‌مند است و آن را یک فرصت می‌داند
تاثیر سلامت مادر باردار در ابتلای نوزاد به اوتیسم
نتایج نهایی آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی منتشر شد
نور ویدیو | مصاحبه با یکی از تماشاگران فیلم های جشنواره فجر
قاضی ترکیه ای فردی را به 45 هزار سال زندان محکوم کرد
چرا خرید آنلاین طلا پرریسک‌تر از همیشه شده است؟
نتانیاهو: تشکیل کشور فلسطین، شکست بزرگی برای ماست
ویدئویی دیده نشده از لحظه ترور شهید سید حسن نصرالله
بارش باران هوای تهران را قابل تنفس کرد
بارش برف و باران در محورهای 11 استان/5 محور مسدود است/هشدار تشدید بارش‌ها
نقض آتش بس؛ حملات هوایی ارتش اسرائیل به شرق و جنوب لبنان
هدیه جنجالی نتانیاهو به ترامپ
آیا تهران فردا تعطیل است؟
محکومیت شدید اقدام آمریکا در اعلام تحریم‌های جدید علیه ایران
«موسی کلیم‌الله»؛ روایتی از نور و رهایی بر پرده‌ی نقره‌ای
تورم، سقوط لیر و رکود گردشگری؛ چرا خرید ملک در ترکیه دیگر جذاب نیست؟
اطلاعیه باشگاه استقلال درباره انتخاب سرمربی خارجی
ایران آماده مذاکرات هسته‌ای بر اساس احترام متقابل
نتانیاهو آماده آغاز مرحله دوم مذاکرات با حماس است/ هیات مذاکره کننده به قطر می‌رود