شناسه خبر : 206513
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 13 دی ساعت 19:33
ترورناکام اسد درروسیه!/نشست‎سری‌«الجولانی»‌و«قسد»/ حضوروزرای خارجه آلمان‌و‌فرانسه در سوریه

اخبار و تحولات سوریه؛

ترورناکام اسد درروسیه!/نشست‎سری‌«الجولانی»‌و«قسد»/ حضوروزرای خارجه آلمان‌و‌فرانسه در سوریه

وزیران خارجه کشورهای آلمان و فرانسه برای دیدار و گفت‌وگو با الجولانی وارد به دمشق شدند.

نورنیوز-گروه بین الملل: ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه و آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان تأکید کردند: از مردم سوریه با تمام تنوعات و گروه‌های مختلفشان حمایت می‌کنند و تمایل دارند که امکان آغاز روابط سیاسی جدید با دمشق فراهم شود.

وزیر امور خارجه فرانسه افزود: فرانسه و آلمان در کنار مردم سوریه با تمامی طیف‌ها و تنوعات و گروه‌های مختلف آن ایستاده‌اند.

وی افزود: ما می‌خواهیم فرآیند انتقالی مسالمت‌آمیز در سوریه را تقویت کنیم به طوریکه این مساله به نفع مردم سوریه و ثبات منطقه باشد.

در همین حال، وزیر امور خارجه آلمان نیز گفت: سفر ما به دمشق به مثابه ارسال سیگنال و نشانه‌ای از سوی اتحادیه اروپا است که امکان آغاز یک رابطه سیاسی جدید با سوریه وجود دارد.

وی افزود: سوری‌ها پس از پایان فصلی دردناک از حکومت اسد، اکنون فرصت دارند تا بار دیگر سرنوشت کشورشان را در دستان خود بگیرند.

وزارت خارجه فرانسه در این باره اعلام کرد: «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه و «آنالنا بربوک» وزیر خارجه آلمان امروز جمعه(۱۴ دی ماه) در دمشق با «احمد الشرع» (محمد الجولانی)، فرمانده هیئت تحریر الشام دیدار می‌کنند.

وزارت خارجه فرانسه افزود: مذاکرات در دمشق بر کمک به دستیابی به انتقال مسالمت آمیز قدرت که حقوق همه مردم سوریه را تضمین می‌کند، متمرکز خواهد بود.

وزارت خارجه فرانسه ادامه داد: مذاکرات آنها در سوریه همچنین پیرامون مبارزه با تروریسم و ​​تضمین ثبات در شمال شرق این کشور خواهد بود.

انفجار در فرودگاه نظامی خلخله

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی مناطقی در اطراف شهر حلب را بمباران کرده‌اند.

برخی رسانه‌ها نیز از بمباران کارخانجات وزارت دفاع سوریه در اطراف حلب خبر دادند.

منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند که انفجار شدید فرودگاه نظامی خلخله در استان السویداء سوریه را لرزانده است.

به گزارش رسانه‌های سوریه، تاکنون علت این انفجار مشخص نشده است.

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی پیشتر ۱۸ و ۲۴ آذرماه نیز این فرودگاه نظامی را بمباران کرده بودند.

منابع خبری گزارش دادند که فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی با اسعد حسن الشیبانی وزیرخارجه دولت موقت سوریه در ریاض دیدار و گفت وگو کرده است.
 

به گزارش بامداد جمعه ایرنا از خبرگزاری عربستان سعودی (واس)، در این دیدار آخرین تحولات سوریه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

وزیر خارجه عربستان سعودی در این دیدار بر موضع این کشور در حمایت از هر تلاشی به منظور برقراری امنیت و ثبات در سوریه به گونه‌ای که استقلال و تمامیت ارضی آن محترم شمرده شود، تاکید کرده است.

این نخستین سفر خارجی الشیبانی پس از روی کار آمدن مخالفان سوری و سقوط دولت بشار اسد است.

از سرگیری پروازهای قطر به سوریه

شرکت هواپیمایی قطر در بیانیه‌ای اعلام کرد که پروازهای خود به سوریه را از هفتم ماه میلادی جاری (۱۸دی‌ ماه) با میانگین سه پرواز در هفته به فرودگاه دمشق آغاز می‌کند.

این شرکت افزود: از سرگیری پروازها به دمشق تاکیدی بر پایبندی ناوگان هوایی قطر به تقویت روابط منطقه‌ای و در راستای پاسخگویی به افزایش تقاضا از سوی مسافران است.

شرکت هواپیمایی قطر بر هماهنگی با نهادهای مربوطه به منظور تضمین امنیت همه پروازها به مقصد سوریه پیش از انجام آن‌ها تاکید کرد.

به گزارش المعلومه، یک منبع امنیتی عراقی از تحرکات جدید نظامیان آمریکایی در گذرگاه «الولید» در مرز با سوریه خبر داد.

این منبع اعلام کرد: ستونی متشکل از ۵۰ کامیون ارتش آمریکا به گذرگاه مرزی الولید میان عراق و سوریه وارده شده و در راه پایگاه های نظامی غیرقانونی خود در حسکه هستند.

منبع مذکور از تدابیر شدید امنیتی اتخاذ شده در گذرگاه الولید از سوی نظامیان آمریکایی و نیز مناطق نزدیک به آن به منظور عبور امن این کاروان نظامی که چهارمین از نوع خود طی سه هفته اخیر محسوب می شود، خبر داد و به تقویت حضور نظامی مستقیم آمریکا در سوریه نیز اشاره کرد.

این منبع بیان کرد: این کاروان شامل تجهیزات سنگین و خودروهای هامر است و بالگردها و پهپادهای آمریکایی امنیت این کاروان را از هوا تامین می کنند.

این در شرایطی است که آمریکا حضور نظامی خود را در سوریه طی هفته های گذشته با چراغ سبز احمد الشرع (الجولانی) رئیس اداره جدید سوریه افزایش داده است.

انفجار فرودگاه خلخله سوریه

منابع محلی از وقوع یک انفجار مهیب در فرودگاه خلخله در جنوب سوریه خبر دادند.

به گزارش الجزیره، منابع سوری از وقوع انفجار در اطراف فرودگاه «خلخله» واقع در شمال استان «سویداء» خبر دادند.

با آنکه هنوز مشخص نیست دلیل انفجار رخ داده در این فرودگاه چه چیزی بوده است، برخی گمانه زنی‌ها از احتمال حملات هوایی رژیم صهیونیستی به این فرودگاه حکایت دارد.

اکنون این فرودگاه در حال سوختن در آتش است و نیروهای محلی می‌کوشند آتش سوزی رخ داده را مهار کنند.

تاکنون مقامات صهیونیست به این مسئله واکنشی نشان نداده‌اند..

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از مرز سوریه بازدید کرد

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در حین بازدید از مرز سوریه گفت: «اسرائیل از نزدیک تحولات در سوریه را دنبال می‌کند. اجازه نخواهیم داد از هیچ جبهه‌ای یک هفتم اکتبر دیگر رخ دهد.»

 «گیدعون سعر» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی عصر امروز از مرز سرزمین‌های اشغالی و سوریه و فرماندهی حافظان صلح سازمان ملل در منطقه بازدید کرد.

طبق گزارش نشریه تایمز اسرائیل، سعر در پایگاه نیروهای ناظر سازمان ملل در پایگاه «زیوانت»، با سرلشکر «پاتریک گوچات»، فرمانده نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد و سازمان ناظر بر آتش‌بس سازمان ملل و با دیگر افسران ارشد نیروهای ناظر بر مرز بین رژیم صهیونیستی و سوریه دیدار کرد.

او پس از دیدار خود در شبکه اجتماعی «ایکس» مدعی شد: «در آنجا از همکاری با اسرائیل به‌طور عام و با ارتش اسرائیل به‌طور خاص تمجید شد.»

صهیونیست‌ها کنترل بزرگ‌ترین سد جنوب سوریه را به دست گرفتند

منابع رسانه‌ای از سیطره ارتش رژیم صهیونیستی بر سد «المنطره» واقع در حومه «القنیطره» در جنوب سوریه خبر دادند.

به گزارش شبکه تلویزیونی العربی، ارتش رژیم صهیونیستی بخش‌های جدیدی از خاک سوریه را به اشغال خود درآورده است.

شبکه تلویزیونی العربی به نقل از برخی منابع اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی کنترل سد «المنطره» واقع در حومه «القنیطره» در جنوب سوریه را به دست گرفته است.

سد «المنطره» بزرگ‌ترین سد جنوب سوریه است. کنترل ارتش رژیم صهیونیستی بر سد «المنطره» در حالی رخ می‌دهد که پیش از این نیز هشدارهایی نسبت به طرح شوم صهیونیست‌ها برای سیطره بر منابع آبی جنوب سوریه مطرح شده بود

نشست سری «الجولانی» و «قسد» در حومه دمشق

اسپوتنیک از نشست محرمانه سرکرده گروه تروریستی «هیئت تحریر الشام» و شبه نظامیان تحت حمایت آمریکا موسوم به «قسد» در حومه دمشق خبر داد.

به گزارش اسپوتنیک، «احمد الشرع» ملقب به «ابو محمد الجولانی» سرکرده گروه تروریستی «هیئت تحریر الشام» و شبه نظامیان تحت حمایت آمریکا موسوم به «قسد» نشستی محرمانه را در یکی از فرودگاه‌های حومه دمشق برگزار کرده‌اند.

اسپوتنیک به نقل از منابع اختصاصی خود اعلام کرد که برای برگزاری این نشست، یک هواپیمای آمریکایی بوئینگ شینوک که حامل نمایندگان قسد بوده همزمان با ورود الجولانی به فرودگاه نظامی «الضمیر» در ۳۵ کیلومتری دمشق پایتخت سوریه در این فرودگاه به زمین نشسته است.

این منابع تاکید کردند که این دیدار تحت نظارت عناصر سرویس جاسوسی آمریکا انجام شده و طی آن مسائل متعددی از جمله پیوستن شبه نظامیان قسد به ارتش جدید سوریه، کنترل چاه‌های نفت و گاز و چگونگی توزیع درآمد فروش نفت و گاز این چاه‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

بر اساس گزارش منابع اختصاصی اسپوتنیک، در پی عدم همگرایی دیدگاه‌ها و راه‌حل‌های پیشنهادی ۲ طرف در خصوص موضوعات مختلف امنیتی، سیاسی و اقتصادی، این دیدار نتیجه‌ای را در بر نداشته است.

فیدان: کنترل بازداشتگاه‌های عناصر داعش به دست دولت جدید سوریه باشد

وزیر امور خارجه ترکیه خواستار به دست‌گرفتن کنترل بازداشتگاه‌های عناصر گروه تروریستی داعش توسط رژیم جولانی شد.

به گزارش  الجزیره، «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه در اظهاراتی به موضوع گروه‌های تروریستی حاضر در سوریه پرداخت.

وزیر امور خارجه ترکیه گفت: باید دولت جدید سوریه مدیریت اردوگاه‌های بازداشت عناصر داعش در این کشور را به دست بگیرد.

فیدان ادامه داد: عناصر گروه داعش که در اردوگاه‌های سوریه حضور دارند باید به کشورهایی که تبعه آن‌ها هستند تحویل داده شوند.

وزیر امور خارجه ترکیه افزود: جنگجویان خارجی حزب کارگران کردستان امنیت سوریه و کشورهای همسایه آن را تهدید می‌کنند و باید فوراً این منطقه را ترک کنند.

همچنین فیدان گفت: آن کار از اقلیت‌ها در سوریه پشتیبانی و حمایت خواهد کرد.

ادعای عجیب روزنامه انگلیسی سان درباره ترور ناکام اسد در روسیه

یک روزنامه انگلیسی در گزارشی مدعی ترور ناکام رئیس جمهور سابق سوریه در روسیه شد.

 روزنامه انگلیسی سان مدعی تلاش برای ترور بشار اسد رئیس جمهور پیشین سوریه با ماده سمی در روسیه شد.

در این گزارش به نقل از صفحه اجتماعی یک کاربر روس، ادعا شده است که طرح ترور اسد در روسیه با استفاده از ماده سمی ناکام مانده است.

در ادامه این گزارش ادعا شده است که بشار اسد در پی مسمومیت، دچار خفگی و سرفه‌های شدید شده و خواستار کمک پزشکی فوری شده است.

روزنامه سان در ادامه به نقل از این صفحه کاربری که چندان هم معتبر به نظر نمی‌رسد مدعی شده است که انجام این سوءقصد علیه اسد قطعی است!

روزنامه زرد سان که در گذشته اخبار فیکی در زمینه ترور پوتین یا کیم جونگ اون سران روسیه و کره شمالی هم منتشر کرده، در ادامه مدعی شده است که اسد در آپارتمان خود تحت درمان قرار گرفته و وضعیت جسمانی وی هم اکنون مناسب است!

حملات رژیم صهیونیستی به غرب دمشق

رژیم صهیونیستی بار دیگر با تجاوز به خاک سوریه، حومه غربی دمشق را بمباران کرد.

 ارتش رژیم صهیونیستی پس از سرنگونی دولت بشار اسد به شدت حملات خود علیه زیرساخت ها و مراکز نظامی سوریه افزوده است و طی این مدت همچنان مشغول بمباران مراکز نظامی است و حملات جدیدی را به شرق و غرب این کشور انجام داده است.

در همین راستا، جنگنده‌های اسراییلی عصر امروز (پنجشنبه) غرب دمشق را هدف حملات خود قرار داده‌اند.

منابع سوری هم از شنیده‌شدن صدای چند انفجار قوی در حومه غربی دمشق در پی حمله موشکی جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به این منطقه خبر می‌دهند.

تلویزیون سوریه با اعلام این موضوع بیان کرد که خبرهایی درباره حمله هوایی رژیم صهیونیستی به منطقه نظامی «تل الشحم» منتشر شده است.

اسپوتنیک نیز به نقل از برخی منابع اعلام کرد که انفجارهای شنیده‌شده در حومه غربی دمشق ناشی از حمله موشکی جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به موضع نظامی تل الشحم بوده است.

اسپوتنیک بیان کرد که این موضع، انبار مهمات تسلیحات ارتش سوریه است و صدای انفجارها همچنان به وضوح در منطقه شنیده می‌شود.

زلنسکی: کی‌یف برای از سرگیری روابط با سوریه آماده می‌شود

رئیس جمهور اوکراین در سخنانی از آماده‌ شدن کی‌یف برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک با دمشق خبر داد.

به گزارش الجزیره، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در اظهاراتی به موضوع روابط آتی «کی‌یف» و «دمشق» پرداخت.

رئیس جمهور اوکراین در این سخنان اعلام کرد: کی‌یف برای از سرگیری روابط دیپلماتیک با سوریه آماده می‌شود. ما روی راه‌اندازی برنامه صادرات حبوبات از اوکراین جهت همکاری با دولت جدید سوریه کار خواهیم کرد.

زلنسکی ادامه داد: کی‌یف از تمامی تلاش‌هایی که با هدف تحقق ثبات در سوریه انجام می‌شود حمایت خواهد کرد. تقویت ثبات در خاورمیانه به معنای صلح بیش‌تر و مبادلات تجاری برای تمامی شرکاست.

پرواز گسترده جنگنده‌ها و هواپیماهای شناسایی صهیونیستی در جنوب سوریه

منابع رسانه‌ای از تحرکات زمینی و هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در حومه غربی «درعا» و حومه جنوبی «قنیطره» در جنوب سوریه خبر می‌دهند.

به گزارش  اسپوتنیک، ارتش رژیم صهیونیستی تحرکات زمینی و هوایی جدیدی را در جنوب سوریه صورت داده است.

اسپوتنیک به نقل از برخی منابع اعلام کرد که جنگنده‌ها و هواپیماهای شناسایی ارتش رژیم صهیونیستی پروازهای پرشماری را بر فراز چندین منطقه در حومه غربی «درعا» و حومه جنوبی «قنیطره» در جنوب سوریه به انجام رسانده‌اند.

همچنین این منابع تاکید کردند که همزمان با این پروازهای گسترده، نیروی زمینی ارتش رژیم صهیونیستی نیز تحرکاتی را در این مناطق صورت داده است.

حمله ترکیه به مناطق شمالی سوریه

یگان توپخانه‌ای ترکیه امروز (چهارشنبه) مناطق «عین عیسی»، «تل تمر» و شهر «عین العرب» (کوبانی) واقع در شمال سوریه را گلوله باران کرد.

منابع محلی می‌گویند حملات ترکیه علیه مواضع نیروهای کرد سوری تحت حمایت آمریکا موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) در عین العرب و عین عیسی صورت گرفته است.

تاکنون از میزان تلفات و خسارت های احتمالی این حملات هیچ گزارش ارایه نشده است.

پاکستان: هیچ تماس مستقیمی با جریان حاکم در سوریه نداریم

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان با اشاره به فعال بودن سفارت این کشور در دمشق گفت که اسلام‌آباد هیچ ارتباط مستقیمی با جریان حاکم در سوریه برقرار نکرده است.

ممتاز زهرا طی نشست خبری هفتگی خود در اسلام‌آباد درباره تحولات سوریه افزود: ما از حل مسالمت آمیز مسائل سوریه حمایت کرده و بر لزوم حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی آن تاکید داریم.

وی ادامه داد: آینده سوریه باید مطابق آرمان‌های مردم این کشور باشد و در وضعیت فعلی هیچ ارتباط مستقیمی میان پاکستان با جریان حاکم در آن کشور وجود ندارد.

رایزنی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و فرانسه درباره سوریه و لبنان

وزرای خارجه آمریکا و فرانسه به صورت تلفنی درباره تحولات سوریه و لبنان گفتگو و رایزنی کردند.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور و «ژان-نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه شامگاه چهارشنبه در تماسی تلفنی درباره تحولات سوریه و لبنان رایزنی و گفتگو کردند.

آن گونه که در این بیانیه آمده بلینکن در این گفتگو تأکید کرد که «همه گروه‌ها (در سوریه) نیاز دارند به حقوق بشر و قوانین بشردوستانه بین‌المللی احترام بگذارند و اجرای تمام اقدامات احتیاطی لازم برای حفاظت از غیرنظامیان از جمله اقلیت‌ها لازم است.»

«کاهش خطراتی از جمله داعش که بی‌ثباتی را بیشتر می‌کنند و همچنین نیاز به یک فرآیند تشکیل دولتی فراگیر» از دیگر موضوعات مورد بحث وزیر خارجه آمریکا و فرانسه بود.

نماینده پارلمان عراق: مرز با سوریه کاملا امن است

عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در تشریح آخرین وضعیت مرزهای این کشور با سوریه، آن را کاملا امن دانست.

«علی البنداوی» اخبار مربوط به خنثی سازی طرح تروریستی علیه مرقد امامین عسکریین(ع) را تکذیب کرد و انتشار این قبیل اخبار را در راستای بی ثباتی و ناامنی در عراق دانست که در برهه اخیر شاهد ثبات و آرامش است.

وی افزود: شایعاتی که از خنثی سازی طرح تروریستی علیه مرقد امام عسکریین(ع) منتشر شده، نادرست و هدف آن بر هم زدن اوضاع سیاسی و امنیتی عراق است که به برکت تلاش های نیروهای امنیتی و الحشدالشعبی شاهد ثبات است.

عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق اضافه کرد که اوضاع امنیتی در این کشور کاملا امن است، به ویژه در مناطقی که در سال ۲۰۱۴ تحت کنترل داعش بود.

البنداوی درباره مرزهای سوریه و عراق نیز تصریح کرد: مرزهای ما با سوریه صد در صد امن و استانهای غربی و شمالی شاهد ثبات امنیتی بی سابقه ای است و دولت و نیروهای امنیتی به هیچ وجه اجازه بازگشت عناصر تروریستی به کشور را نمی دهند، به ویژه پس از آنکه ملت عراق از تبعات اقدامات تروریستی در سالهای گذشته بسیار رنج بردند.

رسانه های اماراتی به نقل از برخی منابع دفتر نخست وزیر عراق مدعی شده بودند که طرح داعش برای هدف قرار دادن بارگاه امامین عسکریین(ع) در سامرا همزمان با سقوط بشار اسد و فروپاشی ارتش سوریه، خنثی شده است.

الشیبانی: به گشایش صفحه جدید در روابط سوریه و عربستان امیدواریم

وزیر خارجه دولت موقت سوریه در سفر خود به ریاض، نسبت به « باز شدن صفحه جدید و روشن در روابط سوریه-عربستان» ابراز امیدواری کرد.

«اسعد الشیبانی» وزیر خارجه دولت موقت سوریه که به دعوت «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان به ریاض سفر کرده، بامداد پنجشنبه و پس از ورودش به عربستان گفت: آرزوی ما این است که صفحه جدید و روشنی را در روابط سوریه-عربستان که شایسته تاریخ مشترک کهن ۲ کشور باشد، باز کنیم.

به گزارش سایت النشره، هیاتی رسمی از سوریه به ریاست الشیبانی همراه با «مرهف ابو قصره» وزیر دفاع سوریه و «انس خطاب» رئیس سازمان اطلاعات این کشور عصر چهارشنبه وارد ریاض، پایتخت عربستان شد.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) در این رابطه اعلام کرد: این اولین سفر رسمی وزیر خارجه پس از دعوت بن فرحان است.

یک هیأت از دولت انتقالی سوریه در اولین سفر خارجی وارد ریاض شد

نخستین سفر رسمی خارجی هیأتی از دولت انتقالی سوریه چهارشنبه شب وارد عربستان شد.

یک مسؤول وزارت امورخارجه دولت انتقالی سوریه چهارشنبه شب با اعلام این خبر افزود که این هیأت به ریاست اسعد الشیبانی وزیر امورخارجه و همراهی «مرهف ابوقصره» وزیر دفاع و «انس خطاب» رئیس دستگاه اطلاعات جدید سوریه به عربستان رفت.

این مقام جدید وزارت امورخارجه سوریه افزود که این سفر پس از دعوت فیصل بن فرحان وزیر امورخارجه سعودی به ریاض صورت گرفته است.

عربستان اولین مقصد سفر خارجی هیأت دولت انتقالی سوریه است.

این سفر پس از آن انجام می شود که احمد الشرع (الجولانی) رئیس اداره جدید سوریه ۹ دی ماه دیدگاهش نسبت به عربستان را اعلام کرد و گفت که ریاض به دنبال ثبات سوریه است.

وی افزود: عربستان فرصت سرمایه گذاری بزرگی در سوریه دارد و در آینده کشور نقش بزرگی ایفا خواهد کرد.

الشرع اعلام کرد که مایه افتخار است که در ریاض متولد شده است.

وی با اشاره به اینکه تا هفت سالگی در ریاض پایتخت عربستان زندگی کرده است از آرزوی خود برای سفر دوباره به این کشور خبر داد.

هشدار رئیس پارلمان عراق درباره خطر تجزیه سوریه

محمود المشهدانی، رئیس پارلمان عراق در گفتگویی تفصیلی با روزنامه الشرق الاوسط نسبت به خطر تجزیه سوریه هشدار داد.

«محمود المشهدانی»، رئیس پارلمان عراق در گفتگویی تفصیلی با روزنامه «الشرق الاوسط» نسبت به خطرتجزیه سوریه هشدار داد. رئیس پارلمان عراق در بخش‌های دیگری از این مصاحبه، درخصوص آینده عراق مطالبی را بیان کرده است.

المشهدانی در پاسخ به سوال مجری این نشریه سعودی در  مورد آینده سوریه با طرح سه سناریو اظهار داشت: «استقرار؛ هرج و مرج؛ تجزیه. تنها اسرائیل موافق تجزیه سوریه است. البته در سمت دیگر کشورهای مهمی در منطقه با تجزیه و تقسیم سوریه مخالفت دارند. ایران، ترکیه، مصر، عربستان، عراق و اردن از جمله مخالفان تجزیه سوریه هستند. چه بسا این کشورها میان خودشان بر سر عدم تجزیه سوریه هماهنگی‌هایی را ایجاد کنند. لازم است این کشورها از اختلافات میان خودشان در جهت حفظ استقرار سوریه عبور کنند.»

المشهدانی درخصوص نقش عراق در بحران کنونی گفت: «در حال حاضر از طریق روابط با کشورهایی که نام بردم بر سر هماهنگی میان آن‌ها تلاش می‌کنیم. همه ما نگرانی‌های امنیتی درخصوص فعالیت‌های حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) و داعش داریم. عراق قادر است نقش هماهنگ کننده را در این مسائل ایفا کند. در رابطه با آینده سوریه نیز بغداد قادر است میان کشورهای حاشیه خلیج فارس نقش سازنده‌ای ایفا کند، چون این نگرانی وجود دارد که گروه‌هایی مانند اخوان‌المسلمین یا سایر گروه‌های اسلامگرا بر سوریه سیطره یابند.»

ورود نخستین محموله کمک‌های بشردوستانه عربستان به دمشق

نخستین هواپیمای عربستان سعودی حامل کمک‌های بشردوستانه امروز (چهارشنبه) وارد دمشق شد.

 نخستین هواپیمای سعودی حامل کمک‌های بشردوستانه امروز (چهارشنبه) وارد فرودگاه بین‌المللی دمشق شد.

این هواپیما یکی از دو هواپیمایی است که امروز کمک‌های بشردوستانه را وارد سوریه می‌کنند. دو هواپیما بیش از ۵۶ تُن غذا، سرپناه و تجهیزات پزشکی را به دمشق منتقل می‌کنند.

مرکز امداد و کمک‌های بشردوستانه ملک سلمان، اولین پل‌های کمک‌رسانی عربستان به مردم سوریه را از فرودگاه بین‌المللی ملک خالد به راه انداخت.

«عبدالله الربیعه» مشاور دفتر پادشاهی عربستان و ناظر کل این مرکز به خبرگزاری رسمی عربستان (واس) گفت بعد از پل امدادرسانی هوایی که روز چهارشنبه راه‌اندازی شد، طی چند روز آینده یک پل زمینی راه‌اندازی خواهد شد.

روزنامه الوطن چاپ عربستان سعودی گزارش داد، در چارچوب پل بشردوستانه «هوایی-زمینی» عربستان، روزانه محموله‌های هوایی وارد فرودگاه بین‌المللی دمشق می‌شود. فردا نیز ۵۲ کامیون کمک‌رسانی از مرز سوریه و اردن می‌رسد.

رهبر دروزی‌های سوریه: هنوز زود است از تحویل سلاح در سوریه سخن گفته شود

رهبر معنوی دروزی های سوریه امروز چهارشنبه اعلام کرد که هنوز زود است که از تحویل سلاح در سوریه سخن گفته شود.

به گزارش  اسکای نیوز، شیخ حکمت الهجری رهبر معنوی دروزی های سوریه امروز چهارشنبه اعلام کرد که هنوز زود است که از تحویل سلاح در سوریه سخن گفته شود.

وی افزود: تحویل سلاح تا زمان تشکیل دولت وتدوین قانون اساسی که تضمین کننده حقوق ما باشد، مردود است.

شیخ حکمت الهجری تاکید کرد: هنوز زود است که از تحویل سلاح سخن گفته شود. باید دولت مدنی حاکم شود. ما دغدغه هایی درباره اوضاع کنونی در صورتی که مشارکت همگانی نباشد، داریم.

وی افزود: ما به همراه همه بر دولتی که به مردم احترام بگذارد، پایبند هستیم. ما به دنبال دولت باثبات هستیم نه دولت موقت. ما به نظارت بین المللی نیاز داریم. باید با هر اقدامی که ما را به عقب بازگرداند، ممانعت به عمل آورد.

مقابله گروههای مسلح السویداء با تروریستهای هیئت تحریر الشام

خبرنگار اسکای نیوز در سوریه امروز چهارشنبه گزارش داد که گروه‌های مسلح در السویداء که کنترل این استان را در فاصله دو روز مانده به سقوط نظام بشار اسد در دست گرفتند، به یک کاروان نظامی وابسته به حاکمان جدید سوریه اجازه ورود به این شهر را ندادند.

اسکای نیوز در گزارش خود آورده است: این ستون و کاروان نظامی شامل ده‌ها خودرو متعلق به هیئت تحریر الشام و دستگاه امنیت عمومی وابسته به آن بود، که باعث شد گروه‌های اتاق عملیات مشترک در السویداء به حالت آماده‌باش درآیند.گروه‌های مسلح از این کاروان نظامی ستون خواستند به دمشق بازگردد و مسئول این کاروان نیز به این درخواست پاسخ مثبت داد و آن را به پایتخت بازگرداند.

طبق این گزارش، پیش از این، گزارش‌هایی به اتاق عملیات مشترک السویداء رسیده بود مبنی بر اینکه یک کاروان نظامی بزرگ در اواخر شب گذشته وارد این استان شده است، بدون اینکه وابستگی آن مشخص باشد یا هیچ‌گونه هماهنگی قبلی با گروه‌های محلی در استان صورت داده باشد که همین موضوع باعث شد گروه‌های محلی به حالت آماده باش درآیند و موانعی را در مسیر دمشق-السویداء ایجاد کنند.

زمانی که این کاروان نظامی به یکی از موانع گروه‌های محلی در السویداء رسید، مشخص شد که این کاروان متعلق به دستگاه امنیت عمومی هیئت تحریر الشام است و فرماندهی این کاروان اعلام کرد مقصد آن‌ها ساختمان فرماندهی پلیس السویداء بوده است.

بر اساس گفته یکی از منابع اتاق عملیات مشترک، گروه‌های مسلح در استان السویداء با توجه به وجود تماس‌های دائمی میان فعالان السویداء و مدیریت عملیات نظامی در دمشق برای هماهنگی مسائل امنیتی این استان، از مسئولان این کاروان نظامی خواستند به دمشق بازگردد.

دیدار هیات کُردهای سوریه با الجولانی

خبرگزاری فرانسه در این باره گزارش داد که هیاتی از شبه‌نظامیان موسوم به «نیروهای سوریه دموکراتیک» (قسد) با «احمد الشرع» معروف به «ابو محمد الجولانی» رهبر گروه هیات تحریرالشام در دمشق دیدار و رایزنی کرد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع مطلع گزارش داد این دیدار روز دوشنبه و میان رهبری قسد و الجولانی انجام شد و فضای مثبتی بر آن حاکم بود.

این منبع گفت: این یک دیدار مقدماتی برای وضع اصول گفت‌وگوهای آینده بود.

وی همچنین از دستیابی به توافقاتی در جهت گفت‌وگوهای بیشتر به منظور دستیابی به تفاهم درباره مسائل مختلف در آینده خبر داد.

این دیدار درحال انجام شده است که درگیری‌هایی میان نیروهای قسد و گروه‌های مسلح وابسته به ترکیه در شمال سوریه در جریان است.

شبه‌نظامیان کرد فعال در سوریه، علیرغم اینکه از سوی آنکارا به عنوان تروریست تلقی می‌شوند، سال‌ها است که از کمک آمریکا برخوردار هستند.

پیشتر روزنامه «حریت» گزارش داده بود که ترکیه و رهبری جدید در دمشق می‌توانند حمله‌ای را علیه نیروهای کرد مورد حمایت آمریکا آغاز کنند، مگر اینکه این نیروها با میل خود با ارتش سوریه ادغام شوند.

رئیس اطلاعات ارتش اوکراین همدستی کی‌یف در سقوط اسد را تایید کرد

رئیس سازمان اطلاعات ارتش اوکراین احتمال دست داشتن سازمان تحت امر او در سقوط حکومت بشار اسد در سوریه را به نوعی تایید کرد.

«کریل بودانوف»، رئیس سازمان اطلاعات ارتش اوکراین در اظهار نظرهایی درباره موضوع سرنگونی حکومت «بشار اسد»، رئیس جمهور سابق سوریه تلویحا دست داشتن احتمالی اطلاعات اوکراین در این رخداد را مطرح ساخت.

بعد از آنکه بشار اسد، رئیس جمهور سابق سوریه خاک کشورش را در واکنش به تصرف دمشق از سوی شبه‌نظامیان هیات تحریرالشام ترک کرده و به روسیه رفت، این گروه شبه‌نظامی به اعلام تشکیل دولتی تحت رهبری «احمد الشرع»، رهبر خود در دمشق پرداخت.

رئیس سازمان اطلاعات ارتش اوکراین در سخنرانی تصویری مدعی شد: «هر زمان که حکومت‌ها و دیکتاتورهایی سقوط کنند که با حکومت‌های در جنگ با ما پیوند خورده باشند، این همیشه به نفع ما است. چطور این اتفاق افتاد؟ به طریقی اتفاق افتاد. روسیه در همان روزهای نخست از محل کرسی خود در سازمان ملل و از طریق (واسلی) نبنزیا، نماینده دائم خود سازمان ما را رسما متهم به دست داشتن در آن کرد. این دیدگاه آنها است اما طرفهای زیادی روی رخ دادن این اتفاق سرمایه‌گذاری کردند. ترکیه‌ای‌ها روی آن کار کرده‌اند. شاید ما هم جایی در طول مسیر کاری کرده‌ایم. کسان زیاد تلاش کردند تا این حکومت سرنگون شود.»

بودانوف همچنین ادعا کرد روسیه در حالی که نظامیان خودش در سوریه حضور دارند افراد محلی را در آنجا برای جنگ علیه اوکراین استخدام کرد. او همچنین گفت: «امیدوارم حالا دیگر کل این موضوع از بین رفته باشد.»

ضرورت حفظ وحدت سوریه با مشارکت همه اقشار

وزیر خارجه عمان در گفت وگو با وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه بر ضرورت حفظ وحدت این کشور با مشارکت همه اقشار آن تاکید کرد.

به گزارش روزنامه الوطن، بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان در گفت وگوی تلفنی با اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه از حمایت کشورش از سوریه برای بازسازی آن خبر داد.

البوسعیدی همچنین بر ضرورت حفظ وحدت و یکپارچگی کشور سوریه با شرکت گروهها و اقشار مختلف و همچنین حفظ ثبات و امنیت این کشور بر تلاش برای گسترش همکاری میان عمان و سوریه تاکید کرد.

از سوی دیگر، اسعد الشیبانی، وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه نیز ضمن استقبال از تماس همتای عمانی خود بر ضرورت گسترش روابط بین دو کشور و افزایش همکاری ها در راستای تقویت صلح و امنیت در منطقه تاکید کرد.

گفتگوی تلفنی وزیران خارجه مصر و سوریه

وزیر خارجه رژیم تروریستی سوریه از گفتگوی تلفنی خود با وزیر خارجه مصر خبر داد.

به گزارش  الجزیره، اسعد حسن الشیبانی وزیر خارجه گماشته شده توسط ابو محمد الجولانی سرکرده تروریست‌های تحریر الشام در سوریه دیشب از گفتگوی تلفنی خود با بدر عبد العاطی همتای مصری خود خبر داد.

الشیبانی در مطلبی در شبکه ایکس نوشت که در این دیدار بر اهمیت دو کشور در تحقق ثبات و شکوفایی منطقه تاکید کرده و گفته است که مصر و سوریه تاریخ واحد و آینده روشنی دارد.

در همین رابطه روزنامه الوطن سوریه نیز دیروز گزارش داد که بدر عبد العاطی وزیر خارجه مصر خود را برای سفر به دمشق و دیدار با ابومحمد الجولانی سرکرده تروریست‌های تحریر الشام در سوریه آماده می‌کند.

اتاق عملیات وابسته به تروریست‌های حاکم بر سوریه نیز اعلام کرد که این سفر در سایه میانجگری ترکیه صورت می‌گیرد.پیش از این وزیر خارجه مصر بر ضرورت تحقق روند سیاسی فراگیر در سوریه و ممانعت از به حاشیه راندن هیچ گروه و طایفه‌ای تاکید کرده بود.

دوشنبه نیز وزیر خارجه سوریه از تماس‌های تلفنی خود با وزرای خارجه سودان، عراق و مراکش خبر داده بود.


نظرات

انتشار تصویری جدید از ساعد سهیلی در «خدای جنگ»

ورود ترامپ به کاخ سفید +فیلم

پیش‌بینی بارش برف در مناطق کوهستانی/ هوا سردتر می‌شود

گزارش تصویری | نشست هفتگی سخنگوی وزارت امور خارجه با خبرنگاران

یک خواننده در کرمانشاه به قتل رسید

پادکست | چرا احساس خستگی داریم

سیاست نامه | مذاکره با آمریکا

سکه ضرب 1403 چهارشنبه عرضه می‌شود

موسیمانه: توقع نداریم هواداران استقلال شعار ندهند/ تا فردا هم نمی‌تواستیم گل بزنیم

ایران و پاکستان؛ مشارکت راهبردی در برابر تروریسم و ناامنی منطقه‌ای

امیر حاتمی: رژیم‌صهیونیستی برای اجتناب از تلفات بیشتر به آتش‌بس خفت‌بار تن داد

کمالوندی: صنعت هسته‌ای قدرت و بازدارندگی در سطح بین‌المللی ایجاد می‌کند

فرصت‌های میلیاردی از دل آفتاب و باد برای ایران!

تصویربرداری سریال «شب روشن» در شمال کشور آغاز شد

سرلشکر باقری: رایزنی‌های ایران و پاکستان رشد فوق العاده‌ای داشته است

رهبر انصارالله: ایران نقش مهمی در تحقق پیروزی مقاومت داشت

قائم‌پناه: برای مقابله با آلودگی هوا باید عزم ملی شکل بگیرد

نور ویدیو | ساعت کاری کوتاه تر الگویی برای آینده

امیر حیدری: در برابر هر اقدام دشمنان آمادگی همه‌جانبه داریم

اوباش تیرانداز در پیشوا بازداشت شدند

استقلال 0 - 1 شمس‌آذر /روزهای کابوس‌آور استقلالی‌ها هنوز ادامه دارد+فیلم

دام زنده ارزان شد/ دلیل کاهش توزیع گوشت وارداتی

سرمربی تیم ملی والیبال ایران قراردادش را امضا کرد

«کارتال» برای امضای قرارداد با پرسپولیس شرط گذاشت

بورس 42 هزار واحد دیگر افت کرد

دوشنبه و جمعه هر هفته ایرتور به پاریس پرواز دارد

پزشکیان : در تنگنا افتادیم و مازوت سوزاندیم

دیدار ذوب‌آهن - پرسپولیس فردا بدون تماشاگران زن

ترامپ در تدارک تماس تلفنی با پوتین بعد از تحلیف

ارتباط بین بیماری لثه و عملکرد مغز چیست؟

سکه چند؟

انتقاد روزنامه ایتالیایی از مهدی طارمی

دختر6 ساله قربانی تجاوز شده بود/ جزئیات ماجرا از زبان پلیس

صرف آخرین چای «بایدن» با «ترامپ» در کاخ سفید

آزادی 90 فلسطینی در مرحله اول/حرکت هوشمندانه «قسام» حین تبادل اسرای زن صهیونیست+فیلم

مشاور امنیت ملی ترامپ: تصمیمات مهمی درباره تهران می‌گیریم

نشریه تایم: او بازگشته است

تقدیر کمیته‌های مقاومت فلسطین از پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران از ملت فلسطین

آغاز به کار نخستین نمایشگاه «اهواز پترواکس» با حضور همراه اول

ترامپ می‌آید، جهان برای بدترین‌ها آماده نیست

ثبت سفارش آیفون هنوز مجاز نیست/ هرگونه معامله رسمی تخلف است

از جشن پیروزی در غزه تا زوال کابینه نتانیاهو

فروش یک میلیارد دلاری «موآنا» در یک هفته

حادثه برای هواپیمای فوکر100 کارون در مهرآباد+فیلم

نمایندگان وزارت فرهنگ در ساترا معرفی شدند

فرهاد فخرالدینی از بیمارستان مرخص شد

عارف: دولت باید نقش تسهیل‌گر ایفا کند

کسب 8 مدال در مسابقات بین‌المللی کاراته اوپن مارسی

تورم تولید 5 درصد بیشتر شد

نیمار بازیکن قرضی شد

پایان نیما/انجام 80 درصد معاملات ارزی در بازار ارز تجاری

استقلال به دنبال بازگشت به روزهای خوش/ترکیب احتمالی استقلال تهران برابر شمس‌آذر

صالحی‌امیری: در حوزه میراث فرهنگی دچار فرسودگی هستیم

نقطه‌زنی دقیق پهپادهای نزاجا

پزشکیان: قدرت ملی ما ابتدا با همراهی مردم تضمین می‌شود

عوارض 5 آزادراه گران شد

درگیری عناصر جولانی با نیروهای کُرد/مقاومت نیروهای کُرد سوری در تحویل اسلحه

انقلاب را به عموم مردم بازگردانیم

نورنما | مراحل ساخت چوب کبریت از یه تنه درخت تا کارخانه +فیلم

دو فوریتی | گزینش های سختگیرانه و هزینه هایی که می آفریند

دلیل گرانی دارو چیست؟

بقایی: آتش‌بس غزه ننگی تمام‌عیار برای اسرائیل و حامیانش بود

هوا تا 7 درجه سردتر می‌شود

بازار مسکن در پایان سال؛ جهش یا تثبیت قیمتها؟

اکنون ما و آتش بس در غزه

هوای تهران قابل قبول شد

پالرمو و CFT را بدون امتیاز، مصوب و اجرا نکنید

برگزاری دومین جلسه کمیته مزد

این همه تغییر مقابل روسیه برازنده شما نیست!

انتقام مرگبار پسر مقتول/ شلیک گلوله به سر برادر قاتل

نورنما | 1 بهمن ، زادروز حکیم ابوالقاسم فردوسی طوسی گرامی باد +فیلم

اختتامیه ششمین جشنواره ملی موسیقی و سرود بسیج (آوای عشق) برگزار شد

کادوپیچ کردن مرگ

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های دوشنبه 1 بهمن

علائم این 2 بیماری مُسری را جدی بگیرید

فعالیت تیک تاک در آمریکا از سر گرفته شد

پشت پرده دیدار مقامات ایران و ترکیه چیست؟

نظر سنجی جنجالی در آمریکا؛ مردم از هزینه‌های گزاف برای رژیم اسرائیل خسته شده‌اند!

جاعل کارت‌های سوخت کارمند اخراجی شرکت گاز از آب درآمد

عقب‌نشینی اروپا از اتهام‌زنی به روسیه

یک نظامی صهیونیست در اسپانیا تحت پیگرد قرار گرفت

تصرف یک منطقه دیگر در دونتسک توسط روسیه/احتمال توافق ترامپ و پوتین درباره بی‌طرفی اوکراین

بانک وی‌تی‌بی روسیه در تهران شعبه افتتاح می‌کند

روابط طالبان با دهلی بهبود می‌یابد

نورنما | رژه سگ های ربات در ارتش هند +فیلم

گزارش تصویری| تبادل اسرا و بازگشت آوارگان فلسطینی به غزه پس از اعلام رسمی آتش بس

سیارتو: بهره‌برداری ایمن از «جریان ترک» برای مجارستان و صربستان منفعت دارد

صدور حکم اعدام برای «تتلو» تکذیب شد

نور ویدیو | اسلاپ ، تهدید جدید اکوسیستم اطلاعاتی

رکورد‌شکن گیشه این هفته؛ کمدی‌ها در اوج هستند!

قیمت جهانی گازوئیل پس‌ از تحریم‌‌های جدید علیه روسیه افزایش یافت

یک نفر در کشور 1000 ملک دارد

پزشکیان: نیروهای مسلح که ماموریت دریایی دارند پادگان‌ها را به جنوب منتقل کنند

بمب‌های هسته‌ای نسل جدید آمریکا در اروپا مستقر شد

گروگان 3 ساله از دست آدم‌ربایان رهایی یافت +فیلم

آغاز رزمایش امنیتی تهاجمی ارتش از امشب

سازمان اداری و استخدامی به دستگاه‌های اجرایی برای اصلاح حقوق کارکنان اولتیماتوم داد

باشگاه پرسپولیس همزمان با سه گزینه احتمالی مربیگری این تیم در حال مذاکره است

تردد در مسیرهای منتهی به شمال کشور در 2 روز آینده خطرناک است

ابلاغ آئین نامه پرداخت کمک هزینه تحصیلی دانشجویان مستعد و ممتاز توسط عارف

X
آگهی تبلیغاتی