×
بین الملل
شناسه خبر : 205975
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/09 ساعت 10:37
هیات حزب نزدیک به کردهای ترکیه با عبدالله اوجالان دیدار کرد

هیات حزب نزدیک به کردهای ترکیه با عبدالله اوجالان دیدار کرد

برخی از اعضای حزب طرفدار کردهای «برابری و دموکراسی خلق‌ها» در پارلمان ترکیه با عبدالله اوجالان، رهبر زندانی پ.ک.ک دیدار کردند.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گفته مقامات حزب طرفدار کردهای «برابری و دموکراسی خلق‌ها» در پارلمان ترکیه، هیاتی از این حزب که با اختصار DEM نامیده می‌شود، روز شنبه با عبدالله اوجالان، رهبر زندانی پ.ک.ک که در حال گذراندن حبس ابد در جزیره‌ای در حومه استانبول است، دیدار کرد.

 این اولین بار در تقریباً ۱۰ سال گذشته است که دولت ترکیه اجازه چنین دیداری را با عبدالله اوجالان که در جزیره امرالی زندانی است، داده است. آخرین بار نمایندگانی از حزب «دموکراتیک خلق‌ها» که حزب DEM جایگزین آن شده است، در آوریل ۲۰۱۵ با اوجالان ملاقات کردند.

یک منبع حزب DEM بدون اینکه جزئیاتی از این دیدار ارائه دهد به خبرگزاری فرانسه فقط گفت این دیدار در صبح روز شنبه برگزار شد.

روز جمعه، دولت با درخواست DEM برای ملاقات با اوجالان، که نزدیک به نیم قرن پیش حزب کارگران کردستان (PKK) را تأسیس کرد و از سال ۱۹۹۹ در سلول انفرادی به سر می‌برد، موافقت کرد.

ترکیه و اکثر متحدان غربی آن از جمله ایالات متحده و اتحادیه اروپا، پ‌ک‌ک را یک سازمان تروریستی می‌دانند.

هیات حزب DEM در این دیدار از دو قانونگذار تشکیل شده بود «سری ثریا اوندر»، نائب رئیس پارلمان ترکیه و «پروین بولدان». همان منبع به خبرگزاری فرانسه گفت که انتظار نمی‌رود آنها پس از این دیدار بیانیه‌ای بدهند.

تونسر باکرهان، رئیس مشترک حزب گفته که امیدوار است گفت‌وگو با اوجالان «دوران جدیدی» را برای حل و فصل دموکراتیک مشکل کُردها در ترکیه باز کند. او به خبرنگاران در منطقه اولودره در نزدیکی مرز عراق گفت: «هنگامی که من اینجا صحبت می‌کنم، هیات ما در حال حاضر با آقای عبدالله اوجالان در امرالی ملاقات می‌کند. ما معتقدیم که این مهم است.» او که در مراسم بزرگداشت سالگرد کشته شدن ۳۴ غیرنظامی در سال ۲۰۱۱ در حمله هوایی ترکیه شرکت می‌کرد، گفت: «درب امرالی باید باز شود. من امیدوارم که گفت‌وگوها در آنجا باعث شود که مسئله کردستان از طریق ابزارهای دموکراتیک و بر مبنای دموکراتیک حل شود.»

اوجالان که ۲۵ سال پیش در کنیا پس از سال‌ها فرار دستگیر شد، ابتدا به اعدام محکوم شد اما زمانی که ترکیه مجازات اعدام را در سال ۲۰۰۴ لغو کرد، از چوبه دار فرار کرد و سال‌های باقی مانده خود را در یک سلول انفرادی در جزیره امرالی در جنوب استانبول می‌گذراند.

سفر نادر روز شنبه پس از آن امکان پذیر شد که «دولت باغچلی»، متحد راست افراطی رئیس جمهور رجب طیب اردوغان، از اوجالان دعوت کرد تا برای دست کشیدن از «ترور» به پارلمان بیاید و این گروه شبه نظامی را منحل کند. باغچلی، که ریاست حزب ملی‌گرای افراطی MHP را بر عهده دارد، به شدت با پ.ک.ک دشمنی دارد. اردوغان بعدا از این درخواست بی‌سابقه به عنوان «پنجره تاریخی فرصت» حمایت کرد. او در ماه اکتبر گفت: «برادران عزیز کُرد من، ما از شما انتظار داریم که صمیمانه دست دراز شده را محکم بگیرید.»

بلافاصله پس از تماس باغچلی، به اوجالان اجازه داده شد که اولین ملاقات خانوادگی خود از مارس ۲۰۲۰ را داشته باشد و این باعث شد که DEM درخواست خود را از وزارت دادگستری برای ملاقات با اوجالان ۷۵ ساله ارائه کند.

برای چندین سال تا سال ۲۰۱۵، اوجالان درگیر گفت‌وگو با مقامات بود، زمانی که اردوغان، نخست وزیر وقت، خواستار راه حلی برای آنچه اغلب «مشکل کردها»ی ترکیه خوانده می‌شود، بود. روند صلح و آتش بس در سال ۲۰۱۵ از هم پاشید و جرقه از سرگیری خشونت‌ها، به ویژه در جنوب شرقی ترکیه با اکثریت کردها شد.

به گزارش ایسنا، حالا موافقت دولت با سفر حزب DEM پس از آن صورت گرفته که شورشیان در سوریه، بشار اسد را در ۸ دسامبر سرنگون کردند و ترکیه در انتظار مقابله و رهایی از کردهای سوریه است.


نظرات

آخرین اخبار
بانوان ژیمناست به مدال تاریخی رسیدند
محکومیت حمله تروریستی در شهر کویته پاکستان
جزئیات تفاهم احتمالی ایران وآمریکا؛ حفظ حق حاکمیت درتنگه هرمز و آزادی دارایی‌های بلوکه‌شده
شرط دریافت اضافه‌کاری چیست؟
خیانت برادرزن؛ سرقت میلیاردها تومان طلا در سفر ترکیه
زمان بازگشایی زاینده‌رود اعلام شد/ دعوت از گردشگران
نورنما | 4 خرداد؛ روز دزفول، روز مقاومت و پایداری گرامی باد
بقائی: آزادسازی خرمشهر، تجلی شکست‌ناپذیری ملت ایران است
نگرانی‌ها از ایران قدرتمند بعد از جنگ
بقاع لبنان هدف حمله هوایی رژیم صهیونیستی قرار گرفت
ادعای نماینده حزب‌الله درباره شرط ایران برای توافق با آمریکا
امیر سیاری: برای هر سناریویی آماده‌ایم
بازداشت 13 متهم پرونده‌های تراستی توسط دادسرای تهران
نتانیاهو: پاسخ به تهدیدات لبنان بدون محدودیت خواهد بود!
ترامپ: اگر درباره توافق با ایران خبری باشد، فقط خبر خوب است
غریب آبادی: غزه آزمون پایبندی دولت‌ها به حقوق بین‌الملل و انسانی است
اعتراض مستقیم مسی به اسکولاری؛ «چرا همیشه رونالدو؟»
وضعیت بلیت‌ پروازهای لغو شده دوران جنگ/ بازگشت وجه بلیت‌ها یا شکایت قضایی؟
نمره پزشکیان به کارنامه رسانه ملی در روزهای جنگ
درگیری شدید در ترکیه؛ احضار پلیس به دفتر حزب اپوزیسیون و پرتاب اشیاء
سرلشکر رضایی: ما افول آمریکا را در خاورمیانه رقم زدیم
هفت قهرمان برای دفاع از پرچم ایران؛ لیست تیم ملی کاراته نهایی شد
بلیت رایگان دیدار تیم ملی مصر و روسیه/جشن هواداری پیش از جام جهانی
دیپلماسی پیروز شد؛ آتش‌بس منطقه‌ای و بازگشت کشتی‌ها به تنگه هرمز
کشف لاشه پهپاد جاسوسی دشمن در هرمزگان
چرا مدام احساس خستگی می‌کنید؟
تأیید حکم قصاص در دیوان عالی؛ پرونده قتل خبرنگار ایرنا به اجرای احکام رسید
پیش‌بینی متلاطم شدن دریای خزر/ ممنوعیت فعالیت‌های دریایی در مازندران
واکنش 15 کشور به افتتاح سفارت سومالی‌لند در قدس
چند کشتی‌ با حفاظت نیروی دریایی سپاه از تنگه هرمز عبور کردند؟
امیر جهانشاهی: اقتدار نیروهای مسلح و پشتیبانی ملت، دشمن را به زانو درآورد
آمار هشداردهنده آنفلوانزا؛ 46 درصد مبتلایان کودک هستند
فناوری جدید شناسایی افراد با امواج وای‌فای
واکنش نماینده گواردیولا به شایعات حضور در النصر
بهره‌وری نیروگاه‌های حرارتی 4 درصد افزایش می‌یابد
قیمت نقره امروز یکشنبه 3 خرداد 1405 + جدول
جان‌باختن سرکنسولگری جمهوری آذربایجان در تبریز
واکنش نخست‌وزیر انگلیس به مذاکرات ایران و آمریکا
پیامدهای ژئوپلیتیکی تنش‌های منطقه بر اقتصاد اروپا
قیمت گوشی امروز یکشنبه 3 خرداد 1405 + جدول
پرونده کمبود دارو و تجهیزات پزشکی روی میز مجلس
نیاز گندم کشور امسال با تولید داخلی تأمین می‌شود
سرلشکر عبدالهی: اجازه تکرار تجربه‌های تلخ تاریخی را نمی‌دهیم
عارف:‌هیچ مسئولی حق اظهارنظر شخصی درباره بنزین ندارد
بازگشت شاخص بورس به قله 3.9 میلیون واحد
هیئت مشترک بغداد-اربیل برای بررسی حملات ایران به تهران می‌رود
رایزنی امیر قطر با ترامپ درباره تحولات منطقه
حمایت مالزی از مذاکرات ایران و آمریکا
پزشکیان: مردم احساس مشارکت کنند هیچ قدرتی نمی‌تواند به ایران آسیب بزند
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 3 خرداد 1405+جدول