نورنیوز-گروه اقتصادی: قطعیهای مکرر برق کشاورزان، این روزها کلید چراغ زندگی آنها را خاموش میکند. با قطع مکرر برق چاه هنوز نتوانستهام زمینم را بکارم، خرجی خانواده ۸ نفره به این زمینها بسته است». این جمله را یک کشاورز خوزستانی گفت.
قاسم پیشهور، رئیس اتاق اصناف کشاورزی، میگوید که «خاموشی برق، کشت پاییزه را ۳۰ درصد کاهش داده است». چاه منبع آب تعداد زیادی از کشاورزان است. ۹ میلیون هکتار از زمینهای کشاورزی در پاییز کشت میشود.
قطعی های برق از اول آبان شروع شد ناترازی انرژی دولت را وادار کرده برق خانگی، صنعت و کشاورزی را مرحلهای قطع کند. بازرس اتحادیه مرغداران گوشتی از خسارت ۲۰ درصدی قطعی برق به مرغداری ها گفته بود.
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن از خسارت ۴ هزار میلیارد تومان قطعی برق به بخش کشاورزی خبر داده بود. و اتحادیهها و انجمنهای کشاورزی هم گزارشهایی از مشکلات کشاورزان در کشت و کار و کاهش محصول عنوان کرده بودند.
نبود پست مستقل برای چاههای کشاورزی باعث شده علاوه بر قطعی برنامه ریزی شده برای کشاورزان، زمان قعطی برق روستا، برق چاه کشاورزان قطع شود.
کشاورزان جنوب کشور که کشت پاییزه دارند میگویند روزانه ۱۶ تا ۲۱ ساعت برق چاه کشاورزیشان قطع است، و قطع و وصلیهای مکرر به تجهیزات چاهها خسارت وارد میکند.
کشاورز امکان شیفت دادن چاه به موتور آب گازوئیلی به خاطر نیاز به سرمایهگذاری زیاد را ندارند.در هند، برقرسانی به کشاورزی بهویژه برای پمپاژ آب به مزارع، از اهمیت بالایی برخوردار است. بسیاری از ایالتها برق کشاورزی را یارانهای ارائه میدهند و در زمان قطع برق، تأمین برق کشاورزی را در اولویت قرار میدهند.
کارشناس نیرو علی رحیمی در این باره میگوید که بخش کشاورزی مانند سایر بخشها است و در زمان قطعی برق نباید مستثنی باشند، اگر مقایسه کنیم قطعی برق به صنعت آسیب بیشتری نسبت به کشاورزی دارد.
در مقابل وزیر جهاد کشاورزی غلامرضا نوری معتقد است که امروزه امنیت غذایی، امنیت ملی و سیاسی را تشکیل میدهد و دولت باید برای قطعی برق حوزه کشاورزی حساسیت بیشتری داشته باشد و در این رابطه نامهای به دولت نوشته است.
به گزارش فارس، بر اساس مطالعات اندیشکده انرژی، در سال ۲۰۲۲ نیمی از انرژی مورد استفاده در اتحادیه اروپا از انرژیهای تجدید پذیر بوده است و سرمایهگذاری در این حوزه در دو سال گذشته شتاب بیشتری یافته است.