شناسه خبر : 204629
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 29 آذر ساعت 18:24
پوتین: روسیه به اهداف خود در سوریه دست یافته است

پوتین: روسیه به اهداف خود در سوریه دست یافته است

رئیس‌جمهور روسیه، امروز، پنجشنبه، در جریان کنفرانس مطبوعاتی «نتایج سال» اعلام کرد که این کشور به طور کلی به اهداف خود در سوریه دست یافته است.

نورنیوز- گروه بین الملل: رئیس جمهور روسیه امروز درباره دو پایگاه نظامی این کشور در سوریه، آمادگی مسکو برای مذاکره با اوکراین، تغییر اساسی وضعیت جبهه نبرد به نفع روسیه، رد این ادعا که موشک «اورِشنیک» نسخه‌ای از تسلیحات دوران شوروی است و دیگر مسائل، صحبت کرد.

به گزارش خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، امروز، پنجشنبه، در جریان کنفرانس مطبوعاتی «نتایج سال» اعلام کرد که این کشور  به طور کلی به اهداف خود در سوریه دست یافته است.

وی در پاسخ به سوال یک خبرنگار آمریکایی گفت: «شما درباره سوریه صحبت کردید و به نظر می‌رسد که تلاش دارید وضعیت سوریه را به‌عنوان نوعی شکست برای روسیه جلوه دهید. من به شما اطمینان می‌دهم که این‌طور نیست. ما 10 سال پیش وارد سوریه شدیم تا از ایجاد یک منطقه تروریستی مشابه آنچه در برخی کشورهای دیگر، مانند افغانستان دیده‌ایم، جلوگیری کنیم و به طور کلی ما به هدف خود دست یافتیم.»

پوتین افزود که این موضوع حتی در تغییرات داخلی گروه‌هایی که در گذشته با دولت سوریه به رهبری بشار اسد مبارزه می‌کردند، مشهود است. وی یادآور شد که اکنون ایالات متحده و بسیاری از کشورهای اروپایی در تلاش برای برقراری روابط با این گروه‌ها هستند.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین تاکید کرد که روسیه در سوریه نیروی زمینی مستقر نکرده و حضور نظامی روسیه محدود به دو پایگاه هوایی و دریایی در این کشور است. وی افزود که بخش زمینی عملیات علیه تروریست‌ها توسط نیروهای مسلح سوریه و برخی از واحدهای نظامی طرفدار ایران انجام می‌شد.

پوتین وعده داد درباره خبرنگار مفقود آمریکایی با اسد گفتگو کند

ولادیمیر پوتین وعده داد که با بشار اسد، رئیس‌جمهور پیشین سوریه، درباره سرنوشت "آستین تایس"، خبرنگار آمریکایی که حدود 12 سال پیش در سوریه ناپدید شد، گفتگو کند. این موضوع در جریان برنامه ارتباط مستقیم با پوتین مطرح شد، زمانی که کر سیمونز، خبرنگار شبکه NBC News، اشاره کرد که خانواده و همکاران تایس همچنان از سرنوشت او بی‌خبر هستند.

رئیس‌جمهور روسیه گفت: «من هنوز پس از سفر بشار اسد به مسکو، با او دیدار نکرده‌ام، اما قصد دارم این کار را انجام دهم. قطعاً با او در این باره صحبت خواهم کرد. اما ما انسان‌های بالغی هستیم و می‌دانیم که 12 سال پیش این فرد در سوریه ناپدید شد. همچنین درک می‌کنیم که 12 سال پیش وضعیت در آنجا چگونه بود؛ درگیری‌های شدیدی در جریان بود، آن هم از هر دو طرف. آیا رئیس‌جمهور اسد خود از سرنوشت این شهروند آمریکایی که، تا جایی که می‌دانم، وظیفه خبرنگاری خود را در منطقه درگیری انجام می‌داد، اطلاع دارد یا خیر؟ با این وجود، قول می‌دهم که این موضوع را حتماً مطرح کنم.»

پوتین از آمادگی روسیه برای مذاکره با اوکراین خبر داد

ولادیمیر پوتین در پاسخ به سوال دیگری اعلام کرد که روسیه آماده مذاکره با اوکراین است. وی گفت: «سیاست در واقع هنر سازش است، و ما همیشه گفته‌ایم که برای مذاکره و دستیابی به توافق آماده هستیم. اما طرف مقابل، به معنای واقعی و مجازی، از مذاکره خودداری کرده است. ما آماده‌ایم، اما باید طرف مقابل نیز برای مذاکره و سازش آماده باشد.»

رئیس‌جمهور روسیه یادآور شد که در اواخر سال 2022، دو طرف در استانبول به توافقاتی دست یافته بودند. در آن زمان، طرف اوکراینی این سند را امضا کرده و با آن موافقت کرده بود، اما بعداً از آن صرف‌نظر کرد. پوتین درباره علت این تصمیم گفت: «دلیل این مسئله مشخص است؛ زیرا متحد شما، آقای [بوریس] جانسون، نخست‌وزیر وقت بریتانیا، آمد و گفت که باید تا آخرین فرد اوکراینی جنگید. حالا هم دارند می‌جنگند و به نظر می‌رسد دیگر اوکراینی‌هایی که بخواهند بجنگند، در حال تمام شدن هستند.»

پوتین: وضعیت در منطقه عملیاتی به طور اساسی تغییر کرده است

رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ به سوالی یادآور شد که وضعیت در خط مقدم جبهه نبرد در اوکراین به طور اساسی تغییر کرده و نیروهای مسلح روسیه در تمام جبهه‌ها در حال پیشروی هستند. ولادیمیر پوتین با اشاره به اینکه چنین سوالاتی را پیش‌بینی می‌کرده، زیرا این فرصت را فراهم می‌کنند تا اقدامات نظامیان روس در خط مقدم را نشان دهد، گفت: «باید بگویم که وضعیت به طور اساسی در حال تغییر است. شما این را به خوبی می‌دانید، اما من می‌خواهم این موضوع را تأیید کنم. پیشروی در سراسر خط مقدم هر روز در جریان است.»

رئیس‌جمهور تأکید کرد که نیروهای مسلح روسیه تنها 100 یا 200 متر پیشروی نمی‌کنند، بلکه روزانه  چندین کیلومتر مربع از این مناطق را آزاد می‌کنند. وی توضیح داد که این پیشرفت مطابق با الگوی کلاسیک جنگ‌های نظامی است: ابتدا دشمن دچار خسارات سنگین در تجهیزات می‌شود و سپس نیروهای روسیه پیشروی کرده و دشمن را مجبور به عقب‌نشینی می‌کنند.

پوتین به عملکرد قهرمانانه نظامیان روسی اشاره کرده و گفت که توانمندی‌های ارتش روسیه به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

پوتین: ترور ژنرال کیریلوف اقدامی تروریستی بود

ولادیمیر پوتین، ترور ایگور کیریلوف، فرمانده نیروهای حفاظت رادیولوژیکی، شیمیایی و بیولوژیکی نیروهای مسلح روسیه، را اقدامی تروریستی توصیف کرده و افزود «رژیم کی‌یف بارها مرتکب چنین جنایاتی شده است، جنایات تروریستی و اقدامات تروریستی علیه بسیاری از شهروندان روسیه.»

پوتین به عنوان نمونه به تیراندازی به شهروندان غیرنظامی در منطقه کورسک توسط نظامیان اوکراینی و قتل روزنامه‌نگاران در دیگر مناطق روسیه اشاره کرد.

رئیس‌جمهور روسیه یادآور شد که کشورهای غربی هرگز این اقدامات را محکوم نکرده‌اند. 

موشک‌های «اورِشنیک» بر اساس فناوری‌های پیشرفته روسی ساخته شده‌اند

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه همچنین اعلام کرد که موشک‌های بالستیک میان‌برد «اورِشنیک» نوعی تسلیحات نظامی جدید هستند که بر اساس فناوری‌های پیشرفته روسی طراحی و تولید شده‌اند.

وی توضیح داد: «این تسلیحات مدرن و بسیار جدید هستند. هر چیزی که در هر زمینه‌ای ساخته می‌شود، بر اساس فناوری‌های قبلی و دستاوردهای گذشته بنا شده و سپس یک گام رو به جلو برداشته می‌شود. در مورد «اورِشنیک» نیز همین اتفاق افتاده است. بله، پیش‌تر تحقیقاتی صورت گرفته بود، و این تحقیقات مربوط به دوره روسیه است، نه اتحاد جماهیر شوروی.» پوتین بدین ترتیب به ادعاهای غربی مبنی بر اینکه «اورِشنیک» نسخه‌ای از تسلیحات دوران شوروی است، پاسخ داده و این ادعاها را رد کرد.

وی افزود که در فرآیند توسعه این سیستم، دانشمندان، مهندسان و طراحان روی قابلیت‌های آن فکر کرده و دیدگاه خود را با وزارت دفاع، به عنوان مشتری اصلی، هماهنگ کرده‌اند. پوتین یادآور شد که در نهایت این موضوع به او ارجاع داده شد و وی در تصمیم‌گیری نهایی برای تولید سامانه‌های «اورِشنیک»، از جمله در مورد مقیاس و زمان‌بندی تولید، مشارکت داشته است.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین به نظرات برخی کارشناسان خارجی که ادعا می‌کنند سامانه‌های پدافند هوایی غربی می‌توانند این موشک‌ها را در مرحله پرتاب هدف قرار دهند، پاسخ داده و تأکید کرد که دشمن هیچ شانسی برای رهگیری موشک‌های «اورِشنیک» ندارد.  پوتین توضیح داد که برد سامانه‌های روسی تا 5.5 هزار کیلومتر است و جدایش کلاهک‌های جنگی تنها چند ثانیه پس از پرتاب آغاز می‌شود.

پوتین به کنایه پیشنهاد داد که کارشناسان خارجی یک آزمایش فناوری ترتیب دهند، چیزی شبیه به «دوئل فناوری پیشرفته قرن بیست و یکم»، که در آن یک هدف مشخص شود و سامانه‌های پدافند هوایی و موشکی غربی بر آن تمرکز کنند، در حالی که نیروهای روسیه با «اورِشنیک» به آن هدف حمله کنند تا نتیجه مشخص شود. وی افزود که روسیه برای چنین آزمایشی آماده است.

پوتین: فعالیت‌های بریکس علیه غرب نیست

رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از اظهارات خویش اعلام کرد که فعالیت‌های گروه بریکس (BRICS) علیه کشورهای غربی جهت‌گیری نشده است. وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران، گفت: «شما گفتید که بریکس به‌عنوان ابزاری برای مقابله با غرب توسعه یافته است. این درست نیست، شما اشتباه می‌کنید. ما علیه هیچ‌کس کار نمی‌کنیم، بلکه برای منافع خود و منافع کشورهای عضو تلاش می‌کنیم.»

خبرنگار همچنین از پوتین درباره امکان ایجاد مقر بریکس در شهر قازان سوال کرد. او در پاسخ گفت: «ما مقر مشخصی برای بریکس را ایجاد نکرده‌ایم. ساختارهای جداگانه‌ای وجود دارند که در راستای منافع کل سازمان فعالیت می‌کنند. اما ما قطعاً از تمام ظرفیت‌های پایتخت تاتارستان که طی دهه‌های گذشته در آنجا ایجاد شده، استفاده خواهیم کرد. قازان یکی از بهترین شهرها در قاره اروپا است.»

پوتین: روابط روسیه و چین در بهترین مرحله خود قرار دارد

ولادیمیر پوتین در پاسخ به سوال دیگری اعلام کرد که در دهه‌های اخیر، کیفیت روابط دیپلماتیک میان روسیه و چین و تعاملات کلی بین این دو کشور به سطحی رسیده که پیش‌تر هرگز چنین نبوده است.

رئیس‌جمهور روسیه در جریان برنامه ارتباط مستقیم گفت: «ما اغلب درباره تعامل میان مسکو و پکن صحبت می‌کنیم. سال آینده، هفتاد و پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور خواهد بود. در طول این سال‌ها، اتفاقات زیادی رخ داده، اما در دهه‌های اخیر، کیفیت روابط به سطحی رسیده که هرگز در گذشته وجود نداشته است.»

پوتین تأکید کرد که این روابط پیش از هر چیز بر پایه اعتماد متقابل استوار است. وی افزود: «هر آنچه که ما انجام می‌دهیم و شیوه انجام آن، بر اعتماد کامل بنا شده است. ما هیچ اقدامی انجام نمی‌دهیم که با منافع ما در تضاد باشد.»

به گزارش تسنیم، لازم به ذکر است، برنامه ارتباط مستقیم با ولادیمیر پوتین در سال 2024 با کنفرانس مطبوعاتی برای رسانه‌ها تلفیق شده است. این قالب جدید به رئیس‌جمهور روسیه این امکان را داده تا علاوه بر پاسخ به سوالات شهروندان، دیدگاه خود درباره مسائل ملی و جهانی را بیان کند که اغلب مورد توجه خبرنگاران قرار می‌گیرد. در این رویداد، نمایندگان رسانه‌های غربی و خبرنگاران خارجی معتبر در روسیه نیز دعوت شده‌اند.


نظرات

خروج20 هزار نظامی آمریکا ازاروپا/قاضی آمریکایی دستور ترامپ درباره حق شهروندی را مسدود کرد

عراقچی خواستار صیانت از حقوق اقلیت‌ها در سوریه شد

اطفای حریق در ساختمان 10 طبقه در تهران

ممنوعیت واردات خودروی کارکرده با سن بالاتر از 5 سال

چشم انداز روابط ایران و روسیه پس از توافق

نورنما | شمارش پول به شیوه دستی در چین +فیلم

انتقاد غریب آبادی از سازوکارهای ناعادلانه حقوق بشری

ترامپ مسئول دیپلماسی با ایران را معرفی کرد

صداقت، سرمربی موقت نساجی شد

از ترور قضات دیوان عالی تا حریق مرگبار هتل درترکیه

رهبر انقلاب: صبر مادران شهدا را با کارهای هنری نشان بدهید

پزشکیان : وقتی امروز چنین وضعیتی داریم یعنی به قرآن عمل نکرده‌ایم

سفر وزیر خارجه عربستان پس از 15 سال به لبنان

جولانی: کُردها سلاح را تحویل ندادند/ اسرائیل باید خاک سوریه را ترک کند

بلومبرگ خبر داد؛ زلنسکی می‌خواهد با پوتین گفتگو کند

غزه تحت کنترل حماس است

نامزدهای اسکار 2025 مشخص شدند/ یک انیمیشن ایرانی در میان نامزدها

پاریس: مذاکره با ایران تنها رویکرد منطقی است/عراق:ایران برای مذاکره اعلام آمادگی کرده است

رژیم اسرائیل خواهان به تعویق انداختن عقب‌نشینی از لبنان است

بقایی: اقدام آمریکا در اطلاق برچسب تروریستی به مردم یمن محکوم است

چین 18 ماهواره‌ جدید به فضا پرتاب کرد

نیویورک تایمز: اسرائیل می‌خواهد پس از تبادل اسرا، جنگ غزه را آغاز کند

بازیکن اهل کرواسی به تراکتور پیوست

قربانیان آتش سوزی هتل ترکیه به 79 نفر رسید

رئیس جمهور پاناما: ادعای ترامپ یادآور استعمار نو است

زن شوهرکش در ساوه دستگیر شد

سازمان ملل: اقدامات اسراییل در کرانه باختری نقض قوانین بین‌المللی است

آیا مکران می‌تواند پایتخت ایران باشد؟

انتقال 27 ایرانی محبوس در ترکیه به کشورمان

زمان آغاز بلیت فروشی جشنواره فیلم فجر اعلام شد

پالس‌های ترامپ و جنگ با ایران!

از انتشار یک قطعه موسیقی به افتخار جمشید هاشم‌پور تا «پسر دلفینی 2» در راه فجر

رسیدگی سوئیس به شکایت علیه رژیم صهیونیستی

بقایی: آمریکا بیش از پیش قوانین بین‌المللی را تضعیف می‌کند

توضیحات همتی در مورد قیمت طلا؛ ذخایر استراتژیک بانک مرکزی افزایش می‌یابد

گواردیولا: پی‌اس‌جی بهتر بود/ بازی با بروژ آخرین فرصت سیتی است

معاون وزیر دفاع: به تهدیدات زیست‌محیطی و بیوتروریستی توجه ویژه‌ای داریم

کمیسر دفاعی اروپا: در مناقشه گرینلند اتحادیه اروپا باید از دانمارک دفاع کند

ترخیص مهدی چمران از بیمارستان

نور ویدیو | گاز طبیعی ، صحنه رقابت و همکاری

عارف: ایجاد منطقه آزاد علم و فناوری ضروری است

رضایی: مناطق آزاد در خنثی‌سازی تحریم‌ها نقش مهمی دارند

اسلامی: 70 میلیارد کیلووات ساعت برق اتمی به شبکه توزیع کشور تزریق کردیم

جلوگیری آتش نشانان از خودکشی مرد جوان +فیلم

وزیر نیرو: ناترازی برق در سال آینده رفع می‌شود

دبیرکل ناتو: قدرت نیروی دریایی چین از آمریکا بیشتر شده است

ازسرگیری پروازهای مستقیم ترکیه به سوریه پس از 13 سال

اسامی محرومان هفته هفدهم لیگ برتر فوتبال

بخش خصوصی در صف مقدم جنگ اقتصادی؛ حمایت‌ها کجاست؟

دیدارهای سیاسی ظریف در اجلاس داووس

گام بلند همراه اول به سوی هوشمندسازی زیرساخت‌های کشور

پزشکیان: با کمک مردم کمبودهای مدارس خوزستان را رفع می‌کنیم

ارمنستان: احتمال حمله نظامی جمهوری آذربایجان کم است

گفت‌وگوی وزیر خارجه چین با مشاور رئیس‌جمهور برزیل

سرویس اطلاعات روسیه: قدرت‌های دولتی جدید در جهان چند قطبی در حال ظهور است

توضیح ایران‌ایر در خصوص تاخیر تعدادی از پروازهای حج عمره

هیئت بلندپایه حقوق بشری ایران به سرپرستی غریب‌آبادی وارد ژنو شد

نور ویدیو | ادامه تقابل یا اجرای تعهدات متوازن ؟

انتشار جزئیات جدید از توافق آتش‌بس توسط حماس

فراخوان بخش تئاتر و موسیقی تندیس حافظ منتشر شد

الزام نصب سامانه‌های خورشیدی برای متقاضیان انشعاب برق

امیر نصیرزاده: یکی از اولویت‌های ما توسعه فناوری هوش مصنوعی است

اظهارات نخست‌وزیر سنگاپور درباره وقوع جنگ جهانی سوم

میگرن در زنان: عوامل محرک و راه‌های کنترل آن

رسانه کویتی: پسر نتانیاهو می‌خواست او را بکشد

نورنما | 4 بهمن (23 ژانویه) روز جهانی دستخط

آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی جاده‌های کشور

سفر وزیر خارجه آمریکا به پاناما/گفت‌وگوی روبیو با نتانیاهو درباره ایران و غزه

مکزیک از همکاری ایران در آزادی اتباع خود قدردانی کرد

رئیس گروه دوستی و پارلمانی ایران و عمان به مسقط سفر کرد

سازمان ملل: شرایط در کرانه باختری نگران کننده است/واکنش عربستان

تشکیل پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندر عباس

استقبال ایران از اقدام یمن در موافقت با بازگشت خدمه کشتی صهیونیستی

ورود سامانه بارشی به کشور از فردا

مدیوم شات | معرفی فیلم موسی کلیم‌ الله (ع)

کیفیت هوای تهران قابل قبول است

گفت‌وگوی ولیعهد عربستان و ترامپ

آمریکا انصارالله را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد/واکنش انصارالله

دو کشته و مجروح در تصادف اتوبان شهید یاسینی

تورم دی‌ماه 1403؛ سخت تر شدن زندگی روزمره مردم+ آمار تفکیکی

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های پنجشنبه 4 بهمن

صدرنشین لیگ آزادگان میزبان نماینده جم می‌شود

جمعه، آخرین مهلت ارسال اثر به جشنواره صنایع دستی فجر

پاسخ عراقچی به گوترش: این موعظه به ایرانیان گستاخانه است

آتش بار دیگر در لس‌آنجلس شعله‌ور شد؛ رسیدگی دفتر حفاظت منافع به امور ایرانیان

غور اردن؛ زمین بازی جدید اسرائیل برای جبران شکست در غزه

کالاس: روسیه برای اروپا یک تهدید موجودیتی است/ سرنگونی 8 پهپاد اوکراینی توسط روسیه

خدمات فراجا به سرویس استعلام اقامتگاه اصلی سامانه ملی املاک و اسکان متصل می‌شود

سردار سلیمانی: تمام بسیجیان باید به عرصه جهاد تبیین ورود کنند

نماینده حزب‌الله: اسرائیل خواستار تبدیل مرزهای لبنان به زمین سوخته است/نقض مجدد آتش‌بس

بازداشت یک شهروند افغانستانی به اتهام قتل با سلاح سرد توسط پلیس آلمان

اسلواکی: عوامل خارجی می‌خواهند دولت را سرنگون کنند

نورنما | برف بازی پاندا +فیلم

جسد مردی جوان در دریاچه شورابیل اردبیل کشف شد

«ساکت الهامی» از سرمربیگری نساجی استعفا داد

اعتراض خبرنگار صداوسیما سبب قطع سخنرانی رئیس‌جمهور شد +فیلم

سیدحسن خمینی: اگر با مفسدین برخورد نشود، سایرین هم فاسد می‌شوند

نور ویدیو | افزایش قیمت دلار ، رونق گوشی های دست دوم موبایل

پیک‌موتوری قاتل دستگیر شد

وزیر اطلاعات: آمریکا با افزایش فشار می‌خواهد مذاکره را تحمیل کند

X
آگهی تبلیغاتی