نورنیوز-گروه سیاسی: بی تردید، قدم اول برای ایجاد زیان مشترک و وحدت کلمه ، شکل دهی ذهنیت واحد و یا قریب به هم است که به بروز ” فهم مشترک ” منتهی می شود؛ ضرورتی که به سختی می توان به آن رسید و راه دشواری را پیش روی استراتژیست های ارتباطی قرار می دهد.
یکی از سخت ترین موانع در این مسیر ، پالایش فکری و زدودن افکار قالبی و منجمدی است که افراد طی زمان طولانی و از طرق مختلف در ذهن خود نهادینه کرده اند ؛ که می تواند در حالت مخالفت با افکار و باور داشت هایی که قرار است گروه یا جامعه ای را در مسیر یک هدف ، با هم و در صورت داشتنن ویژگی های فوق الذکر مورد پذیرش قرار دهد و پیام های آن ، در ذهن این افراد ، به چالش ذهنی با اطلاعات مخالف بپردازد .
بدیهی است ایجاد ذهنیت مشترک در نزد کلیه مخاطبان یا افراد و گروه های مختلف به سادگی شکل واحد نخواهد یافت .در اینجاست که باید استراتژیست ارتباطی ابتدا نقاط مشترک و اشتراکات را دریابد و بر روی آن ها تمرکز کند و از طرح موارد اختلاف بپرهیزد .
ناگفته پیداست که چنانکه همه این ملاحظات مورد توجه ، برنامه ریزی و اقدام قرار گیرد ،آن موقع می توان به نوعی ذهنیت مشترک با ذی نفعان و در موضوعاتی خاص دست یافت و با کار مستمر، آنها را به آرمان مشترک تبدیل کرد.
بنابراین، ایجاد ذهنیت مشترک و شکل دهی آرمان های مشترک و سوگیری به سمت قبله واحد ، کار سخت ، نیازمند دقت ، استفاده از روش های علمی ، و تجربیات موجود است و به زمان خاص خود نیاز دارد . آیا ما در جاهایی که باید ذهنیت مشترک و آرمان های مشترک شکل گیرد ، افرادی را به کار می گیریم که از پس این کار های دشوار برآیند ؟
«قبله واحد» گفتمان وفاق ملی ،آرمان مشترک است که پیامد ایجاد فهم مشترک و زبان مشترک است؛ دشوارترین نتیجه ای که می تواند حاصل کارزار و پویش ۳۶۰ درجه در بستر زمانی مناسب است.
هرگونه بی دقتی در این زمینه ، می تواند تحقق وفاق و پیروزی گفتمان وفاق ملی را که دال مرکزی آن «فهم مشترک » است، دچار ناکامی سازد ، پس در این زمینه -که نوعی پیش شرط است – مراقب باشیم.