×
سیاسی
شناسه خبر : 190139
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/06/29 ساعت 10:27
پزشکیان: تفرقه میان مسلمانان، حرکت در لبه آتش است

پزشکیان: تفرقه میان مسلمانان، حرکت در لبه آتش است

رئیس جمهور با تاکید بر این که وحدت و انسجام قدرت مسلمانان را افزایش می دهد؛ تصریح کرد: تفرقه میان ما مسلمانان، حرکت در لبه آتش است واگر وحدت داشته باشیم، هیچ قدرتی نمی تواند ما ضایع کند.

مسعود پزشکیان در سی و هشتمین همایش بین المللی وحدت اسلامی با حضور اندیشمندان و علما از کشورهای مختلف اسلامی در سالن اجلاس سران گفت: باید دست به دست هم دهیم، وحدت و انسجام ما مسلمانان قدرتمان را افزایش می‌دهد.

وی افزود: هفته مقدس وحدت و ولادت امام جعفر صادق(ع) را خدمت همه میهمانان و بزرگواران عزیز تبریک عرض می‌کنم، صحبت کردن من در حضور شما زیره به کرمان بردن است، چیزهایی که از شما یاد گرفتیم را تحویل می‌دهیم.

رئیس جمهور ادامه داد: تمام شعارم در کشور این بوده که باید دست به دست هم دهیم، وحدت و انسجام ما مسلمانان، می‌تواند قدرت ما را افزایش دهد.

وی تاکید کرد: وقتی رسول خدا به مدینه هجرت کرد، اقوام آنجا با هم دشمن بودند و ۱۰۰ سال بود با یکدیگر می‌جنگیدند. رسول خدا در اولین قدم پیمان اخوت را اعلام کردند، پیامبر بین آنان الفت ایجاد کرد، بعد هشت سال که به مکه رفتند اعلام کرد که مسلمانان با مسلمان برادرند، نگفت مومنان با هم برادرند، آنها که تا دیروز انصار را از خانه بیرون کرده و شکنجه داده بودند، تسلیم شدند گفتند همه شما با هم برادرید.

دکتر پزشکیان افزود: همه مسلمانان در مقابل غیرمسلمانان یک دست هستند، آیا ما به عنوان مسلمان اینگونه هستیم؟

 جنایات اسرائیل نتیجه عدم وحدت میان مسلمانان است

رئیس جمهور با بیان این که کتاب خدا عصیان کردن و اختلاف را نهی کرده است گفت: اختلاف یعنی عدم چنگ زدن به ریسمان الهی است.

وی ادامه داد: ۲ یا ۳ میلیون اسرائیلی مسلمانان را نابود می‌کنند، زن و بچه و پیر و جوان و بیمار را می‌کشد، بیمارستان و مسجد را بمباران می‌کند و نشسته‌ایم نگاه می‌کنیم، چون با هم نیستیم اسرائیل جرات می‌کند دست به این جنایات بزند.

وی افزود: اسرائیل جنایت می‌کند چون ما نگاه و زبان مشترکی با یکدیگر نداریم، وحدت اسلامی نداریم، سر چیزهای ساده با هم دعوا می‌کنیم، نماز و روزه برای وحدت است، اگر وحدت نمی‌کنی برای چه نماز می‌خوانی و روزه می‌گیری؟

رئیس جمهور ادامه داد: اقامه نماز یعنی وحدت بین مسلمانان، یعنی داشتن زبان و نگاه مشترک، یعنی غیرمسلمانان نتوانند هر چه خواستند علیه مسلمانان انجام دهند.

اروپایی ها دعواهایشان را کنار گذاشتند و مرزهایشان را برداشتند ولی ما مسلمانان بین کشورهای هم دیوار می کشیم

دکتر پزشکیان اظهار داشت: اروپایی ها با همه دعواهایی که با یکدیگر داشتند، مرزها را برداشتند و پولهایشان را یکی کردند و راحت با هم رفت و آمد می کنند اما ما دیوار می گذاریم و جلوی هم را می گیریم و حتی گاهی همدیگر را می کشیم و به هم حرف‌های نامعلوم می زنیم، ما مسلمانیم ولی این تفرقه و اختلاف را دشمن است که بین ما ایجاد و تقویت می کند.

وی تصریح کرد: وحدت بالاتر از نماز و روزه ای است که به جا می آوریم؛ علی (ع) در وصیت خود به حسنین (ع) می فرماید: اوصیکما و جمیع ولدی و اهلی و من بلغه کتابی به تقوی الله و عزم امرکم و اصلح ذات بینکم سمعت جدکما رسوالله یقول صلاح ذات البین افضل من صلاة و الصیام، ما مسلمانان نماز می خوانیم و روزه می گیریم ولی با هم دعوا می کنیم.

وی تاکید کرد: امیرالمؤمنین (ع) در خطبه 18 نهج البلاغه می فرماید: طردو الی احدهم القضیة فی حکم من الاحکام فیحکمو برأیه ثم طردو قضیة بعینها علی غیره فیحکمو فیها بخلاف قوله، اما الان نزد یک قاضی می روید یک حکمی می دهد نزد قاضی دیگری می روید، حکم دیگری می دهد این در حالی است که پرودگار و کتاب و نبی (ص) ما یکی است.

وحدت را باید قلبا باور داشت/ چنگ زدن به ریسمان الهی و پذیرش یکدیگر یک اصل است

دکتر پزشکیان ادامه داد: ما مسلمانان مقصر هستیم، انشراح قلب، پذیرش یکدیگر و چنگ زدن به ریسمان خداست، اصل است و نه اینکه چگونه بایستی و چگونه نگاه کنی، باید قلبا به وحدت باور داشته باشیم نه اینکه در زبان بگوییم که وحدت داریم اما عمل ما چیز دیگری را نشان دهد.

وی تصریح کرد: گفتار که هزینه ندارد. همه از وحدت حرف می‌زنیم اما تحمل یکدیگر را نداریم، اجازه رشد به یکدیگر نمی‌دهیم و هم را حذف می‌کنیم، وحدت یعنی اینکه در عمل نشان دهیم با هم، به یه قبله، با یه امام و با وحدت و انسجام نماز را اقامه کنیم.

وی گفت: چرا نباید کشورهای اسلامی با هم ارتباطی داشته باشند که یک مسلمان از افغانستان و پاکستان با یک قطار به استانبول یا سایر شهرها برود؟

تفرقه میان ما مسلمانان، حرکت در لبه آتش است/ اگر وحدت داشته باشیم، هیچ قدرتی نمی تواند ما ضایع کند

رئیس جمهور افزود: بیایید در عمل با هم برادر باشیم؛ اگر با هم چنگ به ریسمان الهی بزنیم، هیچ قدرتی نمی تواند ما را زمین بزند؛ هیچ قدرتی نمی تواند ما را ضایع کند

وی گفت: اگر ایمان بیاوریم و باور کنیم که ما برتریم، یعنی خدای ما بالاتر و راه ما برتر است یعنی عزت برای مسلمانان است که باید در عمل خود را نشان دهد.

رئیس جمهور ادامه داد: امیدوارم این جمع شما بتواند با همدیگر برای جوامع اسلامی یک نسخه و دستورالعمل و پیام را تهیه کند نه اینکه تفرقه و اختلاف و مسائل دیگر را در جوامع خود پخش کنید و با هم دعوا کنیم، جنگ با یکدیگر، لبه آتش است کنتم علی شفا حفرة من النار فانقذکم منها؛ خدا ما را نجات داد و باید از این لبه آتش کنار بکشیم.

وی اضافه کرد: خدا کمک کند دست به دست هم دهیم هم در جوامع خودمان انسان هایی که زندگی می کنند را به زندگی‌شان برسیم و به عزت برسانیم و هم آنهایی که به سرزمین های اسلامی طمع کرده اند را با قدرت بیرون کنیم.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
ایران سپاس، وعده پزشکیان برای فردای روشن در سایه همدلی
شروع طوفانی عارف در فضای مجازی، از مأموریت پزشکیان تا نقد ضرغامی
دعوت ترامپ از «شی» برای سفر به واشنگتن
غول‌کشی در نیمه‌نهایی/ عبور از سد سامورایی‌ها، هدف جدید بهروز عطایی
رایزنی عراقچی و لاوروف در حاشیه نشست بریکس
مقام ارشد حزب‌الله: مذاکرات فعلی «احضاریه آمریکایی» است، نه گفتگو
وزیر بهداشت انگلیس استعفا داد
عراقچی در بریکس: جهان نیازمند عبور از ساختارهای فرسوده به سوی واقعیتی عدالت‌محور است
حمایت‌های اجباری مشروعیت نمی‌آورد
بیت‌کوین در سراشیبی ریزش
حق حضور ایران ابزار فشار سیاسی نیست
ایران در سفر ترامپ به چین!
انهدام تسلیحات اهدایی ترامپ در قلب اقلیم کردستان
پایان 6 سال گریز، قاتل فراری در مشهد دستگیر شد
عارف: حکمرانی مبتنی بر علم و فناوری راهبرد جدید کشور است
تسهیلات ویژه برای بازگشت گلوگاه‌های تولید به چرخه اقتصاد
شبیخون نظامی ترامپ به گرینلند در سایه هرج‌ومرج سیاسی در دانمارک
ادعای روبیو درباره توافق ترامپ و شی درخصوص ایران
کرملین: سفر پوتین به چین به‌زودی انجام می‌شود
شرط صهیونیست‌ها برای آغاز روند سیاسی گسترده‌تر با لبنان
نمایندگی ایران: حمایت اجباری کشورها مشروعیت نمی‌آورد
وضعیت بحرانی منابع آب تهران ادامه دارد
ضیافت رهبران چین و آمریکا با چاشنی لزوم همکاری به جای تقابل
هشدار پاپ به ادامه حملات نظامی و استفاده از هوش مصنوعی در جنگ ها
عراقچی در دهلی‌نو با وزیر خارجه مالزی دیدار کرد
ایتالیا خواستار پایان جنگ دائمی در خاورمیانه شد
افشای عملیات نفوذ مخفیانه تل‌آویو در کانادا
درخواست نایب‌رئیس مجلس از دولت برای تشکیل قرارگاه اقتصادی
راهکار شرکت ملی پخش برای صرفه جویی 20 میلیون لیتری بنزین
ثبت رکورد جدید بازار شمش طلا در بورس کالا
نورویدئو | اروپا پشت درِ نظم جدید؛ وقتی تهران قواعد بازی را عوض کرد
باقری: حمله به ایران، حمله به همگرایی آسیایی بود
ادامه نقض آتش‌بس؛ حملات اسرائیل به چند شهرک لبنان
ادعای انگلیس درباره توقیف یک کشتی در نزدیکی بندر فجیره
تحلیل زبان بدن دیدار ترامپ و شی ؛ تلاش دو رهبر برای القای حس برتری
سی‌ان‌ان: تنگه هرمز و ایران محور مذاکرات ترامپ و شی بود
پاکستان: به تداوم آتش‌بس ایران و آمریکا امیدواریم
فعالیت قایقرانی و صیادی در خزر ممنوع شد
نرخ سود بین بانکی از سوی بانک مرکزی اعلام شد
مهدی تاج: استقلال مجوز حرفه‌ای گرفت
طلای بوکس آسیا برای ایران با یاد کودکان میناب
پاسخ تند عراقچی به نماینده امارات ؛ شما شریک فعال تجاوز به ایران بودید
دکتر مخبر: همبستگی ملی محصول روحیه جهادی است
تعرض صهیونیست‌ها به مسجد الاقصی با همراهی عضو کنست
طرح جدید یکپارچه‌سازی سیستم بلیت در اروپا آغاز شد
تنش تازه میان آمریکا و گزارشگر ویژه سازمان ملل
کولیوند: 149 هزار واحد غیرنظامی در جنگ آسیب دیدند
شرایط ثبت‌نام در دبیرستان پلیس اعلام شد
چارلز سوم خواستار صلح پایدار در خاورمیانه شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 24 اردیبهشت + جدول