نور نیوز- گروه ورزشی: نگاهی به عملکرد کاروان پارالمپیکی ایران در پاریس نشان می دهد که اگر چه از لحاظ تعداد مدال نسبت به دوره قبل این بازی ها رشد داشتیم اما از لحاظ اهمیت مدال دچار افت شدیم.
کاروان کشورمان که با 65 ورزشکار در 10رشته، راهی پاریس شده بود، توانست به هشت مدال طلا، ۱۰ نقره و هفت برنز دست پیدا کند که این ۲۵ مدال، بیشترین مدال کسب شده توسط ورزشکاران ایران در ۱۰ دوره حضورشان در پارالمپیک(از ۱۹۸۸ سئول تاکنون) محسوب می شود.
با این حال، کاروان ایران عملکردی ضعیفتر از دوره قبل داشت. چرا که در پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو، ایران صاحب ۱۲ مدال طلا و ۱۱ مدال نقره شده بود ولی طلا و نقره پارالمپیکی های ایران در این دوره کاهش یافت که از دست رفتن مدالهای طلا در بعضی از رشتهها نگرانکننده است.
یکی از رشتههای موفق دوره قبل تیم دو نفره پاراجودو بود که دو مدال طلا را به دست آورد اما در پاریس فقط یک مدال نقره توسط سید میثم بنی طبا گرفت. این در حالی است که وحید نوری و محمدرضا خیراللهزاده زاده، دو طلایی دوره گذشته در ترکیب تیم نبودند!
همچنین، پاراتکواندو هم از رشتههایی بود که با وجود کسب سه مدال از بین طلایی ها خارج شد و نقره زهرا رحیمی و دو برنز علیرضا بخت و حامد حق شناس در این دوره زیر سایه یک طلای اصغر عزیزی در دوره قبل قرار گرفت.
پاراتیروکمان هم رشتهای بود که با درخشش زهرا نعمتی در پارالمپیکهای ۲۰۱۲، ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ سه مدال طلا کسب کرد اما این دوره با نبود نعمتی که خداحافظی کرده، بدون طلا ماند و به نقره فاطمه همتی و برنز محمدرضا عرب عامری و نقره میکس تیمی فاطمه همتی و هادی نوری اکتفا کرد. البته پاراتیروکمان نسبت به دوره قبل تعداد مدال بیشتری گرفت اما تکمدال طلا را از دست داد.
اتفاق مهم دیگر این بود که طلاییهای دوره قبل در این دوره نتوانستند بدرخشند. از ۱۲ طلایی دوره قبل فقط چهار ورزشکار، ساره جوانمردی (تیراندازی)، روح الله رستمی(وزنه برداری)، سعید افروز (پرتاب نیزه) و تیم ملی والیبال نشسته طلای مدال خود را تکرار کردند و هشت مدال بنا به دلایل از دست رفت. در این دوره وحید نوری، محمدرضا خیراللهزاده، اصغر عزیزی، زهرا نعمتی و امیر خسروانی (دوومیدانی) هر کدام به دلیلی غایب بودند اما بقیه مدال طلای شان را تکرار نکردند و مهدی اولاد در پرتاب وزنه نقره گرفت و حامد امیری در پرتاب نیزه و هاشمیه متقیان در دوومیدانی، بدون مدال ماندند!
در پاراوزنهبرداری هم که یک طلا در دوره قبل با رستمی کسب و در این دوره هم آن را تکرار کرد، احمد امین زاده و علی اکبر غریب شاهی، دو طلای دیگر به این رشته اضافه کردند و محسن بختیار هم به مدال برنز دست یافت ولی امیر جعفری و حامد صلحیپور که در دوره قبل نقره گرفتند، در این دوره چهارم شدند.
در این دوره، امیرحسین علیپور و یاسین خسروی در پرتاب وزنه، طلایی های جدید ما بودند. ضمن اینکه صادق بیت سیاح هم در این رشته طلا گرفت اما به دلیل آنچه رعایت نکردن قوانین عنوان شد، در کمال ناباوری طلایش را از دست داد و دیسکالیفه شد!
پرستو حبیبی و ظفر ذاکر در دوومیدانی، هاجر صفرزاده در دوی ۴۰۰ متر، حسن باجلوند در پرتاب دیسک و علی پیروج در پرتاب نیزه، دیگر نقره ای های کاروان ایران بودند و علیرضا مختاری و علی اصغر جوانمردی در پرتاب وزنه و الهام صالحی در پرتاب نیزه، دیگر برنزی های کاروان ایران بودند.
در بررسی عملکرد رشتهها، پاراوزنهبرداری نسبت به دوره قبل بهتر کار کرده و والیبال نشسته و پاراتیراندازی هم نتیجه دوره قبل را تکرار کردند اما بقیه رشتهها عملکرد راضی کننده ای نداشتند. پاراوزنهبرداری در دوره قبل یک طلا، سه نقره و یک برنز گرفت، اما در این دوره سه طلا و یک برنز به دست آورد که به لحاظ تعداد مدال یک مدال کمتر بود اما به لحاظ کیفیت رشد بسیار خوبی را داشت و نقش مهمی را هم در بالا آمدن کاروان ایران در جدول توزیع مدال ایفا کرد.
والیبال نشسته مثل دوره قبل مدال طلا را تکرار کرد و در پاراتیراندازی هم، جوانمردی همان مدال طلایش در توکیو را اینجا هم تکرار کرد و مشخص نیست با خداحافظی او از دنیای قهرمانی چه سرنوشتی در انتظار این رشته است!
نورنیوز