شناسه خبر : 188102
تاریخ انتشار : چهارشنبه 21 شهریور ساعت 14:09
نایاک: تعمیق روابط نظامی ایران و روسیه نتیجه سیاست‌های آمریکاست

تحلیل نیوزویک از روابط نظامی ایران و روسیه

نایاک: تعمیق روابط نظامی ایران و روسیه نتیجه سیاست‌های آمریکاست

تحریم‌های بیشتر برای تعمیق روابط نظامی روسیه و ایران، هیچ یک از کشورها را به طور جدی مجازات نخواهد کرد، زیرا هر کشوری در حال حاضر عمیقاً تحریم شده است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: برندال کول در تارنمای نیوزویک نوشت: شورای ملی ایرانیان آمریکا (نایاک)، یک گروه مدافع و طرفدار ایران اعلام کرد، تعمیق روابط نظامی بین ایران و روسیه نتیجه سیاست شکست خورده واشنگتن در قبال تهران در دو دولت اخیر ایالات متحده (ترامپ و بایدن) است. روز جمعه، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات اروپایی و آمریکایی ناشناس مدعی شد که تهران صدها موشک بالستیک کوتاه برد نامشخص را با محموله های آینده به مسکو ارسال کرده است.

ایران ارائه تسلیحات به هر یک از طرفین درگیری که توسط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه آغاز شده را رد کرده است. با این حال، در طول جنگ، هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی، مانند پهپادهای شاهد-131/ 136، در سراسر اوکراین ویرانی به بار آورده اند.

در واکنش به این گزارش، شورای ملی ایرانیان آمریکا، یک سازمان غیرانتفاعی که روابط بین ایالات متحده و ایران را ترویج می‌کند و به عنوان حامی‌طرفدار ایران نیز توصیف شده است، ارائه ادعایی موشک‌های بالستیک توسط تهران برای حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرد و آن را «گامی مستقیم علیه منافع صلح و ثبات» خواند.

رایان کاستلو، مدیر سیاست شورای ملی ایرانیان آمریکایی (نایاک  (NIAC، در بیانیه‌ای به نیوزویک گفت که روابط نظامی نزدیک‌تر بین روسیه و ایران « یک پیامد ناگوار و قابل پیش‌بینی برگرفته از تصمیم دولت ترامپ برای بازگشت پذیری و اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران و خنثی کردن اقدامات و تلاش‌های سخت برای بهبود روابط غرب با جمهوری اسلامی ایران است.» او همچنین از «شکست دولت بایدن در بازگرداندن و احیای توافق» انتقاد کرد.

نیوزویک برای اظهار نظر با کاخ سفید، تیم ترامپ و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و روسیه تماس گرفته است. دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، ایالات متحده را از برنامه جامع اقدام مشترک، توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ که واشنگتن با ایران و قدرت‌های جهانی امضا کرده بود، خارج کرد. زمانی که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ روی کار آمد، قصد خود را برای پیوستن مجدد به توافق با ایران اعلام کرد، اما این امر محقق نشده است.

کاستلو گفت: «تحریم‌های بیشتر برای تعمیق روابط نظامی روسیه و ایران، هیچ یک از کشورها را به طور جدی مجازات نخواهد کرد، زیرا هر کشوری در حال حاضر عمیقاً تحریم شده است.» آمریکا و اروپا باید از سیاست‌های بی ثمر تشدید تنش و انزوا فاصله بگیرند و راهی برای کاهش تنش در سراسر جهان با ایران بیابند.

دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد پیشتر به نیوزویک گفته بود که تهران به هیچ یک از طرفین درگیری در اوکراین سلاح ارائه نکرده است و "کمک نظامی به طرف‌های درگیر در درگیری" "غیرانسانی" خواهد بود. رویترز در ماه ژوئیه مدعی شد که جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته حداقل دو سایت صنعتی دفاعی خود را در زمینه تولید پهپاد و موشک در خارج از تهران گسترش داده است که برخی از آن موشک‌ها و پهپادها عازم روسیه هستند.

مؤسسه مطالعات جنگ (ISW) نیز ادعا کرد که روسیه احتمالاً از موشک‌های بالستیک ارائه شده توسط جمهوری اسلامی ایران برای هدف قرار دادن زیرساخت‌های انرژی، نظامی و غیرنظامی اوکراین در پاییز و زمستان آینده استفاده خواهد کرد که بخشی از " تعمیق همکاری استراتژیک بین ایران و روسیه " است. مؤسسه مطالعات جنگ مدعی شد که طی دیدار با سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه در ماه گذشته در تهران، ایران به مسکو برای تحویل جت‌های جنگنده سوخو-35 فشار آورده است که این امر باعث افزایش قدرت هوایی جمهوری اسلامی می‌شود. این مؤسسه در ادامه بیان داشت که تهران همچنین از روسیه برای ارتقای قابلیت‌های سایبری و برنامه‌های موشکی و فضایی‌اش درخواست کرده است که ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای اروپایی را به آماده‌سازی پاسخ تحریم‌ها سوق داده است.


نیوزویک
نظرات
X
آگهی تبلیغاتی