شناسه خبر : 187195
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 13 شهریور ساعت 12:51
وزیر فرهنگ: «جلیل تجلیل» نقش مهمی در مانایی زبان و فرهنگ فارسی داشت

وزیر فرهنگ: «جلیل تجلیل» نقش مهمی در مانایی زبان و فرهنگ فارسی داشت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت جلیل تجلیل استاد و چهره ماندگار ادب فارسی را تسلیت گفت و نوشت: این استاد نقش به‌سزایی در ترویج و مانایی زبان و فرهنگ فارسی داشته و ثمره آن پس از سال‌ها تلاش، تربیت شاگردان بسیاری در این حوزه بوده است.

نورنیوز-گروه فرهنگی:  در متن پیام سیدعباس صالحی به مناسبت درگذشت جلیل تجلیل استاد و چهره ماندگار ادب فارسی آمده است:

«خبر درگذشت استاد جلیل تجلیل چهره ماندگار ادب فارسی و پژوهشگر برجسته کشورمان در حوزه زبان و ادب پارسی موجب تأسف و تأثر بسیار شد.

بی‌شک خدمات علمی و پژوهشی این استاد گرانمایه که نقش به‌سزایی در ترویج و مانایی زبان و فرهنگ فارسی داشته است و ثمره آن پس از سال‌ها تلاش، تربیت شاگردان بسیاری در این حوزه بوده است، از یاد نخواهد رفت.

اینجانب فقدان این «معلم» و «ادیب» سرشناس زبان فارسی که آثار ترجمه، تصحیح و تألیف او در سپهر ادب و فرهنگ امروز ایران درخشان است را به خانواده محترم ایشان و خانواده بزرگ فرهنگ و ادب ایرانی و همچنین تمامی پارسی‌زبانان جهان تسلیت گفته و از خداوند متعال علوّ درجات را برای آن مرحوم و صبر و اجر جزیل برای بازماندگان خواستارم.»

 استاد جلیل تجلیل استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی و عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، ۱۲ شهریورماه درگذشت. وی که عمر خود را به تحقیق، تالیف، ترجمه و تربیت هزاران دانشجو و علاقه‌مند فرهنگ و زبان فارسی گذرانده بود، از نسل استادان پیشکسوت این رشته در گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران بود.

استاد تجلیل از علاقه‌مندان تحصیل به علوم دینی بود و نیروی عشق او را در جوانی راهی حوزه علمیه تبریز کرد. پس از آن نیز با شوق فراوان پا به دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز گذاشت و یادگیری را آغاز کرد. استاد تجلیل اواخر دهه ۴۰ به دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران آمد و در کنار آموختن از اساتید دانشگاه تهران، در حوزه‌های علمیه قم و تهران، فلسفه، منطق و صرف و نحو آموخت.

وی از اعضای هیات ممیزه و کمیته تخصصی دانشگاه تهران، شورای گسترش دانشگاه‌های کشور، کمیته تخصصی هنر و معماری دانشگاه تهران، مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و شورای گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور هم بود.

اسرارالبلاغه (تألیف)، معانی و بیان، جناس در پهنه ادب فارسی، نقشبند سخن، فنون و صنایع ادبی، الغدیر (ترجمه)، معیارالاشعار خواجه نصیرالدین طوسی (تصحیح) و کتاب‌داری نوین در اسلام بخشی از بی‌شمار آثار زنده یاد تجلیل است.

وی مقالات فراوانی در نشریات داخلی و بین‌المللی معتبر منتشر کرده و در همایش‌هایی همچون صورت‌گری شعر صائب تبریزی، صورت‌گری در شعر مولوی، فرهنگ همگانی مثنوی مولوی و عصر تخیل و تصویر در شعر فارسی حضور داشته‌ است.

از افتخارات زنده یاد تجلیل، دریافت مدال درجه اول رتبه اولی دانش‌نامه لیسانس از وزارت فرهنگ، لوح تقدیر وزیر فرهنگ و آموزش عالی و لوح تقدیرنامه وزارتی به مناسب عضویت در مجله بین‌المللی زبان و ادبیات فارسی است. همچنین این استاد پیشکسوت در سال ۱۳۸۵ به عنوان چهره ماندگار معرفی شد.


نورنیوز
نظرات

نام و نام خانوادگی

آدرس ایمیل

نظر شما

X
آگهی تبلیغاتی