نورنیوز https://nournews.ir/n/35908
کد خبر: 35908
25 آذر 1398

اوضاع حقوق و مالیات کارکنان در سال آینده


در پیش‌بینی دولت برای حقوق کارکنان در سال آینده خبری از رشد ??? هزار تومانی امسال نیست و افزایش متوسط ?? درصدی تعیین شده است. از سوی دیگر با مالیات پلکانی تا ?? درصد، دولت در مجموع بیش از ?? هزار میلیارد تومان از کارکنان بخش خصوصی و دولتی مالیات دریافت می‌کند که نسبت به سال جاری ??درصد افزایش دارد.


گرچه لایحه بودجه هنوز به مرحله بررسی در مجلس نرسیده و احتمالا در جریان واکاوی در کمیسیون‌های مجلس یا در صحن علنی دچار تغییرات  زیادی در برخی بخش‌ها خواهد شود، اما آنچه فعلا دولت در رابطه با حقوق یا مالیاتی که قرار است از کارکنان بگیرد پیش‌بینی کرده، نشان از این دارد که سهم مالیاتی کارکنان از مجموع درآمدهای مالیاتی افزایش یافته است.


خبری از افزایش ??? هزار تومانی نیست


 در سال آینده افزایش متوسط ?? درصدی حقوق کارکنان پیش‌بینی شده که نسبت به متوسط ?? درصدی که در سال جاری پیشنهاد شد و حدودا همین اندازه هم اعمال شد، حدود پنج درصد از رشد کمتری برخوردار است.


در سال جاری افزایش حقوق با چالش‌های زیادی همراه بود و در نهایت مجلس مصوب کرد که افزایش یکسان ??? هزار تومانی و رشد تا ?? درصد اعمال شود و از سوی دیگر دولت نظر موافقی در این رابطه نداشته و تا اواسط سال هم توافق کاملی بین دو قوه در مورد حقوق و نحوه پرداخت آن نبود، ولی در هر صورت دولت افزایش حقوق سال بعد را بر مبنای مصوبه امسال مجلس تعیین نکرده و فعلا رشد ?? درصدی در دستور کار است.


اما مجموع هزینه‌ جاری دولت در سال بعد به ??? هزار میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با سال جاری ?? هزار میلیارد تومان رشد دارد. بیش از ?? درصد هزینه‌های جاری دولت  مربوط به حقوق و دستمزدی است که از محل بودجه عمومی دولت پرداخت می‌شود. در نتیجه این رشد که با افزایش حقوق‌ها همراه است درآمدهای مالیاتی از محل حقوق‌های پرداختی به طور طبیعی افزایش پیدا می‌کند.


درآمد ?? هزار میلیاردی مالیاتی از کارکنان دولت در غیاب فرار و معافیت‌های مالیاتی


با وجود تمامی فرارها و معافیت‌های مالیاتی که در مجموع نزدیک به ??? هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود، کارکنان همواره از پایه‌های پرداخت مالیات بوده و سهم قابل توجهی در این بخش داشته‌اند. این در حالی است که بررسی وضعیت مالیاتی دولت در حقوق کارکنان نشان می‌دهد که از مجموع ??? هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی که برای سال آینده پیش بینی شده ?? هزار میلیارد آن از محل مالیات بر درآمد تامین می‌شود و از این رقم حدود ?? هزار و ??? میلیارد تومان مربوط به مالیات حقوق کارکنان است.


از بیش از ?? هزار میلیارد تومانی که از حقوق کارکنان مالیات گرفته می‌شود ???? میلیارد تومان به بخش عمومی و ???? میلیارد تومان به کارکنان بخش خصوصی اختصاص دارد که در مجموع حدود ???? میلیارد تومان معادل ?? درصد  نبست به دریافتی امسال رشد  دارد.


 در سال جاری از ??? هزار میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی ?? هزار میلیارد تومان به مالیات بر درآمد اختصاص دارد که ?? هزار و ??? میلیارد آن را از محل مالیات بر حقوق کارکنان بخش عمومی و خصوصی تامین شده است. از این رقم ???? میلیارد تومان سهم کارکنان بخش عمومی و ???? میلیارد تومان برای بخش خصوصی است.


اما نحوه دریافت مالیات در سال آینده مانند سال جاری پیش‌بینی شده است؛ به طوری که برای حقوق‌ به صورت پلکانی تا ?? درصد مالیات اعمال می‌شود، با این تفاوت که در سال جاری حقوق‌های کمتر از دو میلیون و ??? هزار تومان از مالیات معاف شدند و در سال آینده ??? هزار میلیارد تومان به این معافیت مالیاتی افزوده شده و تا سقف سه میلیون تومان در ماه رسیده است.


بر این اساس در سال ????، نرخ مالیات بر کل درآمد کارکنان دولتی و غیردولتی اعم از حقوق و مزایای فوق‌العاده و کارانه مازاد بر معافیت سه میلیونی، تا ?.? برابر مشمول مالیات سالانه ?? درصد، نسبت به مازاد ?.? برابر تا ?.? برابر آن مشمول مالیات ?? درصد و نسبت به مازاد ?.? برابر تا چهار برابر آن مشمول مالیات ?? درصد می‌شود.


همچنین مالیات برای نسبت به مازاد چهار برابر تا شش برابر مشمول مالیات ?? درصد و نسبت به مازاد شش برابر ?? درصد است.



منبع: خبرگزاری ایسنا
سرویس: سیاسی
کلید واژگان: حقوق و مالیات