نورنیوز https://nournews.ir/n/347480
کد خبر: 347480
30 شهریور 1405

بازار طلا آماده نوسان شد؛ دلار ۲۳۰ هزار تومانی سرنوشت‌ساز می‌شود؟


بازار طلا و سکه پس از افت روز دوشنبه در انتظار مسیر دلار و اونس جهانی است؛ کارشناسان برای معاملات سه‌شنبه دو سناریوی متفاوت درباره ادامه اصلاح یا بازگشت قیمت‌ها مطرح کرده‌اند.

نورنیوز- گروه اقتصادی: قیمت طلا و سکه روز دوشنبه در مسیر نزولی بازگشایی شد و در معاملات عصرگاهی نیز کاهش داشت. افت هزار تومانی قیمت دلار و عقب‌نشینی اونس جهانی طلا، رشد روز یکشنبه را تا حدی خنثی کرد و طلای ۱۸ عیار بار دیگر از کانال ۲۴ میلیون تومان فاصله گرفت.

قیمت دلار که روز یکشنبه در محدوده ۲۳۰ هزار تومان بسته شده بود، روز دوشنبه با افت هزار تومانی به ۲۲۹ هزار تومان رسید و همین کاهش باعث شد بخشی از تقاضای شکل‌گرفته در بازار طلا و سکه عقب‌نشینی کند. در همین حال، اونس جهانی طلا نیز پس از رشد روزهای پایانی هفته گذشته، در بازگشایی وارد فاز اصلاحی شد و در لحظه تنظیم گزارش در محدوده ۴۳۶۰ دلار معامله شد.

در بازار داخلی، کاهش دلار و اونس جهانی طلا باعث شد طلای ۱۸ عیار دوباره به میانه کانال ۲۳ میلیون تومان نزدیک شود و سکه‌های سنگین از سطوح بالاتر فاصله بگیرند. سکه امامی که روز یکشنبه تا محدوده ۲۳۹ میلیون تومان بالا رفته بود، در معاملات عصرگاهی روز دوشنبه در کانال ۲۳۵ میلیون تومان معامله شد و بخش قابل‌توجهی از رشد روز قبل را پس گرفت.

بر اساس معاملات عصرگاهی روز دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۵، سکه امامی ۲۳۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و سکه بهار آزادی ۲۳۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت خوردند. نیم‌سکه ۱۱۹ میلیون تومان، ربع‌سکه ۶۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۳۳ میلیون تومان معامله شدند.

همچنین هر مثقال طلا ۱۰۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار ۲۳ میلیون و ۶۷۳ هزار تومان قیمت داشت. اونس جهانی طلا نیز در محدوده ۴۳۶۰ دلار قرار گرفت.

کارشناسان اقتصادی می‌گویند اگر قیمت دلار دوباره به بالای ۲۳۰ هزار تومان برگردد و اونس جهانی از محدوده فعلی افت بیشتری نداشته باشد، طلای ۱۸ عیار می‌تواند بار دیگر به سمت نیمه بالایی کانال ۲۳ میلیون تومان حرکت کند و محدوده ۲۴ میلیون تومان را دوباره مورد آزمون قرار دهد.

در این سناریو، سکه امامی نیز می‌تواند از محدوده ۲۳۵ میلیون تومان فاصله بگیرد و به سمت ۲۳۸ تا ۲۴۰ میلیون تومان حرکت کند. مرز ۲۴۰ میلیون تومان همچنان یکی از مقاومت‌های مهم بازار سکه محسوب می‌شود و عبور از آن به هم‌زمانی رشد دلار و اونس جهانی نیاز دارد.

در مقابل، اگر دلار زیر محدوده ۲۲۹ هزار تومان باقی بماند و اونس جهانی نیز در بازگشایی و ادامه معاملات با فشار فروش مواجه شود، احتمال تداوم اصلاح بازار طلا و سکه افزایش خواهد یافت. در این شرایط، طلای ۱۸ عیار می‌تواند در محدوده میانه کانال ۲۳ میلیون تومان نوسان کند و سکه امامی نیز امکان عقب‌نشینی به محدوده ۲۳۳ تا ۲۳۵ میلیون تومان را خواهد داشت.

سکه امامی در معاملات عصرگاهی روز دوشنبه کاهش ۵۰۰ هزار تومانی داشت و سکه بهار آزادی نیز با افت یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی همراه شد. نیم‌سکه و ربع‌سکه نیز به ترتیب با قیمت ۱۱۹ میلیون و ۶۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شدند و سکه گرمی بدون تغییر در محدوده ۳۳ میلیون تومان قرار گرفت.

مثقال طلا نیز روز دوشنبه با قیمت ۱۰۲ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان معامله شد و در معاملات عصرگاهی یک میلیون و ۱۱۰ هزار تومان کاهش داشت. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با افت ۲۷ هزار تومانی در محدوده ۲۳ میلیون و ۶۷۳ هزار تومان قرار گرفت.


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: قیمت طلا / قیمت سکه / سکه امامی / اونس جهانی طلا / پیش‌بینی قیمت طلا