نورنیوز https://nournews.ir/n/345981
کد خبر: 345981
24 شهریور 1405

اختراع سیستم پشتیبانی پویا برای پا مدال طلای کانادا را بر گردن یک ایرانی انداخت


اختراع حسنعلی معینی با طراحی یک سامانه پویای حمایت ارگونومیک از پا، در یازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی اختراعات و نوآوری کانادا موفق به کسب مدال طلا شد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: حسنعلی معینی با اختراع «سامانه پویای حمایت ارگونومیک از پا با تعلیق فنری تطبیقی و فناوری فوم حافظه‌دار» موفق به کسب مدال طلای یازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی اختراعات و نوآوری کانادا (iCAN 2026) شد.

این دوره از مسابقات ۲۹ آگوست در تورنتو برگزار شد و ۷۶۳ اختراع از ۵۵ کشور و منطقه جهان در آن حضور داشتند.

مسابقات iCAN با هدف گردهم آوردن مخترعان، نوآوران، پژوهشگران، دانشجویان، استادان، طراحان و صاحبان ایده از سراسر جهان برگزار می‌شود. این رقابت بین‌المللی از سال ۲۰۱۶ آغاز شده و طی ۱۰ دوره گذشته، شرکت‌کنندگانی از ۹۸ کشور در قاره‌های مختلف در آن حضور داشته‌اند.

یازدهمین دوره این رویداد توسط انجمن بین‌المللی نوآوری و مهارت‌های پیشرفته تورنتو (TISIAS) برگزار شده و نهادهایی از جمله فدراسیون بین‌المللی انجمن‌های مخترعان (IFIA) و انجمن‌های بین‌المللی مالکیت فکری اختراعات و نوآوری (WIIPA) از آن حمایت کرده‌اند.

معینی درباره اختراع خود گفت این سامانه با عنوان انگلیسی «Dynamic Ergonomic Foot Support System with Adaptive Spring Suspension and Memory Foam Technology»، یک سیستم پشتیبانی پویا برای پا است که فناوری تعلیق فنری تطبیقی و فوم حافظه‌دار را در یک ساختار واحد ترکیب می‌کند.

وی با اشاره به اهمیت ارگونومی در طراحی محصولات امروزی اظهار کرد: توجه به نحوه تعامل انسان با ابزارها اهمیت زیادی پیدا کرده و تلاش کرده است از این منظر، راهکاری برای حمایت بهتر از پا ارائه کند.

این مخترع ایرانی با اشاره به کسب مدال طلای این اختراع در کانادا گفت برای این طرح، گواهی رسمی مدال طلا نیز صادر شده است.

معینی حضور در رقابت‌های بین‌المللی را فرصتی برای سنجش ایده‌ها در سطح جهانی و آشنایی با روندهای جدید حوزه نوآوری دانست و تأکید کرد که اختراع را جدا از فعالیت علمی و پژوهشی خود نمی‌داند.

وی افزود: پژوهش زمانی می‌تواند اثر واقعی داشته باشد که به شناخت مسائل واقعی و ارائه راه‌حل برای آنها منجر شود و این مدال را پایان مسیر نمی‌داند.

معینی همچنین بر ضرورت تقویت ارتباط میان دانشگاه، پژوهشگران و بخش‌های اجرایی و اقتصادی تأکید کرد و گفت بسیاری از ایده‌ها در مراحل اولیه به فرصت و حمایت نیاز دارند و با تقویت این ارتباط، امکان تبدیل آنها به محصولات واقعی افزایش می‌یابد.


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: iCAN 2026 / TISIAS / اختراعات و نوآوری / حسنعلی معینی / فناوری ارگونومیک / فوم حافظه‌دار / مدال طلای اختراعات / مسابقات اختراعات کانادا