نورنیوز https://nournews.ir/n/345969
کد خبر: 345969
24 شهریور 1405

وزیر میراث فرهنگی برای نجات قلعه تاریخی پاده وارد عمل شد + فیلم


وزیر میراث فرهنگی در بازدید از قلعه تاریخی پاده آرادان، دستور کاوش این اثر در سال جاری و مرمت آن در سال آینده را صادر کرد.

نورنیوز- گروه فرهنگی: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در جریان سفر به غرب استان سمنان، با بازدید از قلعه تاریخی پاده در شهرستان آرادان، دستور کاوش این اثر در سال ۱۴۰۵ و مرمت آن در سال آینده را صادر کرد.


 

سیدرضا صالحی امیری روز سه‌شنبه در سفر یک‌روزه خود به غرب استان سمنان، پس از ورود به گرمسار و آرادان، از شماری از آثار و ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری این مناطق بازدید کرد. وی در جریان بازدید از قلعه پاده، به همراه محمدجواد کولیوند، استاندار سمنان، بر اهمیت تاریخی این اثر تأکید کرد.

صالحی امیری با اشاره به مباحث مطرح‌شده درباره قدمت قلعه پاده و احتمال تعلق ریشه‌های آن به دوره ساسانی یا صفوی، گفت مشخص شدن پیشینه واقعی این قلعه از طریق کاوش‌های باستان‌شناسی می‌تواند ابعاد تازه‌ای از ارزش و اهمیت تاریخی آن را روشن کند.

بر اساس دستور وزیر میراث فرهنگی، کاوش قلعه پاده در سال جاری انجام خواهد شد و عملیات مرمت این اثر برای سال آینده در دستور کار قرار گرفته است.

روستای پاده در حدود چهار کیلومتری شمال شرقی شهر آرادان و در منطقه‌ای کویری واقع شده است. پیشینه تاریخی این روستا با مسیرهای ارتباطی قدیمی میان مرکز ایران و خراسان پیوند دارد و قرار گرفتن آن در مسیر تاریخی جاده ابریشم، در رونق و اهمیت این سکونتگاه در دوره‌های گذشته نقش داشته است.

قلعه تاریخی پاده، شاخص‌ترین اثر تاریخی این روستا، دژی خشتی در مرکز بافت روستاست که در سال ۱۳۸۱ با شماره ۵۸۱۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. این قلعه در گذشته محل استقرار بخشی از جمعیت روستا بوده و دیوارهای ضخیم و موقعیت مرتفع آن، کارکرد دفاعی و نظارتی بنا را نشان می‌دهد.

ظرفیت‌های تاریخی پاده به قلعه محدود نمی‌شود و آب‌انبارها، حمام تاریخی، یخچال خشتی، خانه‌های قدیمی و امامزاده ابوسعید نیز بخشی از بافت تاریخی این روستا را تشکیل می‌دهند. آب‌انبار پاده که با نام «آب‌انبار خونی» نیز شناخته می‌شود، از دیگر بناهای شاخص روستاست که در سال ۱۳۸۶ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

سفر یک‌روزه صالحی امیری به غرب استان سمنان همچنین شامل بازدید از بافت تاریخی پاده، جاده سنگ‌فرش، مجموعه‌های گردشگری و موزه‌ای و نشست با فعالان گردشگری، صنایع دستی و نخبگان است. آغاز عملیات اجرایی مجموعه خدمات رفاهی و گردشگری خاتون نیز از دیگر برنامه‌های این سفر اعلام شده است.

گرمسار و آرادان با برخورداری از آثار تاریخی، بناهای مذهبی، ظرفیت‌های کویری، روستاهای تاریخی و جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی، از مناطق مستعد توسعه گردشگری در استان سمنان به شمار می‌روند.


سرویس: فرهنگی
کلید واژگان: وزارت میراث فرهنگی / سیدرضا صالحی امیری / استان سمنان / آرادان / قلعه پاده / محمدجواد کولیوند