نورنیوز https://nournews.ir/n/345032
کد خبر: 345032
20 شهریور 1405

نشست بزرگ کشورهای ساحلی در عمان؛ طرح ایران برای امنیت خلیج‌فارس


اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه، از برگزاری نشست مهم وزرای خارجه کشورهای ساحلی خلیج‌فارس و دریای عمان در روز دوشنبه در عمان خبر داد. این نشست بر تقویت امنیت منطقه‌ای و بررسی مسیرهای امن دریانوردی در تنگه هرمز با حضور کشورهای منطقه تمرکز دارد.

نورنیوز- گروه سیاسی: اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت و گو با خبرنگاران از برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست منطقه‌ای با حضور کشورهای ساحلی خلیج فارس خبر داد. سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اهتمام همیشگی ایران در جهت ایجاد اعتماد و همکاری میان کشورهای منطقه برای تقویت صلح و ثبات در منطقه به دور از مداخلات مخرب و تفرفه‌انگیزانه بازیگران خارج از منطقه، ابتکار برگزاری نشست وزرای خارجه کشورهای ساحلی خلیج فارس و دریای عمان را تحولی مهم در این راستا خواند و ابراز امیدواری کرد که این رویداد زمینه‌ساز ارتقای تفاهم میان کشورهای منطقه و کمک به تقویت امنیت مشترک منطقه‌ای شود.

به گفته بقائی، این نشست با حضور ایران، عراق و دیگر کشورهای ساحلی خلیج فارس، روز دوشنبه در عمان برگزار خواهد شد و در آن علاوه بر دیگر مباحث منطقه‌ای، درباره نتایج مذاکرات ایران-عمان راجع به تعیین مسیرهای امن برای دریانوردی تجاری در تنگه هرمز نیز بحث و تبادل نظر خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با یادآوری تفاهم صورت‌گرفته بین ایران و عمان درباره مسیرهای موقت کشتیرانی در تنگه هرمز، تصریح کرد جمهوری اسلامی ایران خود را متعهد به تلاش برای تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز می‌داند اما طبیعتا مادامی که اقدامات تجاوزکارانه و مداخلات غیرقانونی آمریکا، شامل محاصره دریایی و جنگ اقتصادی ادامه داشته باشد نمی‌توان امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز را تضمین کرد.
 


سرویس: سیاسی
کلید واژگان: ایران / تنگه هرمز / خلیج فارس / وزارت امور خارجه / عمان / اسماعیل بقائی / امنیت دریانوردی / نشست کشورهای ساحلی خلیج فارس