نورنیوز https://nournews.ir/n/341872
کد خبر: 341872
6 شهریور 1405

عراقچی: آثار «مدرسه میناب» سند حقانیت و مظلومیت مردم ایران است


وزیر امور خارجه با تأکید بر نقش هنر در انتقال پیام و روایت وقایع گفت: آثار نمایشگاه «مدرسه میناب» سند حقانیت و مظلومیت مردم ایران و دانش‌آموزانی است که در جریان جنگ هدف قرار گرفتند و باید به جهان معرفی شوند.

نورنیوز- گروه سیاسی: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، عصر امروز جمعه ۶ شهریور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه گروهی نقاشی «مدرسه میناب» که در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد، با اشاره به نقش هنر در انتقال پیام و روایت وقایع اظهار کرد: هر تابلویی شاید به‌اندازه چندین سخنرانی و چندین کتاب با انسان سخن بگوید، پیام منتقل کند و تأثیرگذاری داشته باشد.
وی افزود: این آثار سند حقانیت و مظلومیت مردم ایران و کودکانی هستند که در این جنگ به‌صورت ناجوانمردانه و عمدی مورد هدف قرار گرفتند و اگرچه آنها را از دست دادیم، اما به اسطوره قهرمانی مردم ایران تبدیل شدند.

عراقچی با اشاره به دانش‌آموزان مدرسه میناب گفت: دانش‌آموزان این مدرسه به یک حماسه برای مردم ایران تبدیل شدند و ما هیچ‌گاه این حادثه را فراموش نمی‌کنیم، نمی‌بخشیم و از یاد نمی‌بریم و همواره آن را دنبال خواهیم کرد. وزیر امور خارجه اظهار امیدواری کرد که با همکاری برگزارکنندگان نمایشگاه، امکان انتقال این نمایشگاه به کشورهای خارجی فراهم شود.وی ادامه داد: امیدوار هستم بتوانیم این نمایشگاه را به کشورهای خارجی منتقل کنیم و کشور به کشور ببریم و نشان دهیم، البته اگر طاقت دیدنش را داشته باشند و اجازه‌اش را بدهند؛ البته از آنها بعید نیست که اجازه ندهند.عراقچی افزود: به‌هرحال ظلم‌هایی که به بشریت می‌کنند به اسم حقوق بشر، اگر می‌خواهند حقوق بشر را ببینند، درک کنند و از آن حمایت کنند، باید بیایند اینجا و این آثار را ببینند.

وی در ادامه درباره نقش هنر در عرصه دیپلماسی گفت: هنر همیشه تأثیرگذار است و پیامی که هنر می‌تواند با یک اثر، نقاشی، شعر یا فیلم منتقل کند، واقعاً با بسیاری از مطالب مکتوب و سخنرانی‌ها قابل‌مقایسه نیست.وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: در این جنگ نیز هنرمندان ما آثار زیادی از خود به جا گذاشتند؛ کلیپ‌هایی تهیه شد که تأثیرگذار بود، موسیقی‌هایی ساخته شد و خوانندگان به میدان آمدند و آثار بسیار زیبایی اجرا کردند و نمایشگاه‌های نقاشی نیز برگزار شد.عراقچی تأکید کرد: این روند باید ادامه پیدا کند تا مردم دنیا و نسل‌های آینده بدانند مردم ایران در این جنگ، در جنگ‌های ۱۲ روزه و ۴۰ روزه، چه فداکاری‌ها و جان‌فشانی‌هایی کردند و این را فقط هنر می‌تواند منتقل کند.

وی درباره اقدامات وزارت امور خارجه برای تقویت دیپلماسی هنر گفت: بخشی در وزارت امور خارجه تحت عنوان دیپلماسی عمومی داریم که یکی از کارهای آن دیپلماسی هنری و دیپلماسی فرهنگی است.عراقچی افزود: برای انعکاس حقانیت مردم ایران و مواضع مردم ایران، این بخش را فعال کردیم و در قضایای اخیر آماده هرگونه پشتیبانی از هنرمندان کشورمان هستیم.وی تصریح کرد: همان‌طور که عرض کردم، آمادگی داریم کمک کنیم این نمایشگاه و امثال این نمایشگاه به خارج از کشور منتقل شود و پیام‌رسان مردم ایران باشد.

وزیر امور خارجه در ادامه درباره مستندسازی جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت: بخش حقوقی وزارت امور خارجه بسیار فعال است و شاید تا الان چهار یا پنج مجلد از استنادات جنایت‌هایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه و بعد از آن انجام داده‌اند، تهیه کرده‌ایم.عراقچی افزود: در جنگ اخیر نیز این کار ادامه دارد و آثار تحریم‌های اقتصادی ناجوانمردانه آنها را نیز مستند می‌کنیم.وی گفت: این کار را ادامه می‌دهیم تا ان‌شاءالله در مجامع بین‌المللی، هرچند تحت تأثیر قدرت‌های دیگر هستند، بتوانیم به اندازه‌ای که امکان دارد این جنایات را منعکس کنیم و از حقوق مردم ایران دفاع کنیم.

عراقچی همچنین با انتقاد از رویکرد کشورهای غربی نسبت به حقوق بشر اظهار کرد: حقوق بشر متأسفانه به یک ابزار سیاسی در دست کشورهای غربی تبدیل شده و از آن بهره‌برداری سیاسی می‌کنند.وی افزود: برای یک نفر در گوشه‌ای از شهر تهران صدها بیانیه و اعلامیه صادر می‌کنند، اما برای ۷۰ هزار نفری که در غزه کشته شدند، یک دونه اعلامیه یا یک قطعنامه شورای امنیت یا شوراهای دیگرشان صادر نمی‌کنند و حتی محکوم نمی‌کنند.وزیر امور خارجه تأکید کرد: سیاست ما کاملاً روشن است؛ ما به حقوق بشر به معنای واقعی کلمه در ایران معتقد هستیم و همواره از حقوق مردم ایران دفاع کرده‌ایم و اجازه نمی‌دهیم این موضوع مورد سوءاستفاده کشورهای دیگر قرار بگیرد.در پایان این مراسم، عراقچی از برگزارکنندگان نمایشگاه و هنرمندان حاضر قدردانی کرد.


سرویس: سیاسی
کلید واژگان: غزه / حقوق بشر / عباس عراقچی / جنگ علیه ایران / دیپلماسی فرهنگی / مستندسازی جنایات آمریکا و اسرائیل / نمایشگاه مدرسه میناب