نورنیوز https://nournews.ir/n/340115
کد خبر: 340115
30 مرداد 1405

زلزله در فیفا؛ پروژه برکناری اینفانتینو کلید خورد


رویترز از بررسی سازوکار «رأی عدم اعتماد» برای برکناری جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا، خبر داده است؛ طرحی که برای آغاز آن حمایت دست‌کم 43 فدراسیون از 211 عضو فیفا لازم است.

نورنیوز-گروه ورزشی: رویترز در گزارشی اختصاصی خبر داد که یوفا، AFC و کونکاکاف در حال بررسی استفاده از سازوکار  «رأی عدم اعتماد» برای برکناری جیانی اینفانتینو هستند تا این جدی‌ترین تهدید علیه ریاست او از زمان آغاز بحران اخیر فیفا لقب بگیرد. 

زد و بند اینفانتینو با ترامپ و پرونده فساد اخلاقی‌اش در دو هفته گذشته باعث از دست دادن اعتماد بیش از ٧٠ درصد اعضای فیفا شده است.

این بحران در فیفا با طرح شکست‌خورده اینفانتینو برای فروش بخشی از منافع تجاری آینده جام جهانی به سرمایه‌گذاران خصوصی و مخصوصا به شرکت برادر داماد ترامپ برمی‌گردد. این طرح با اعتراض شدید یوفا، AFC و کونکاکاف مواجه شد و در نهایت کنار گذاشته شد.

حالا رویترز از پروژه برکناری اینفانتینو خبر داد که برای آغاز این فرآیند، حداقل ۲۰ درصد از ۲۱۱ عضو فیفا، یعنی ۴۳ فدراسیون، باید درخواست کتبی بدهند. پس از آن، شورای فیفا باید طی سه ماه کنگره فوق‌العاده برگزار کند. 

در کنگره، هر کشور یک رأی دارد و تصمیمات معمولاً با اکثریت ساده آرای معتبر گرفته می‌شوند.

اگر اینفانتینو برکنار شود، طبق اساسنامه، طولانی‌ترین‌مدت معاون رئیس فیفا تا برگزاری انتخابات جدید سرپرست ریاست خواهد شد؛ این فرد در حال حاضر شیخ سلمان بن ابراهیم آل‌خلیفه، رئیس AFC است. 


سرویس: ورزشی
کلید واژگان: فوتبال / جام جهانی / فیفا / اینفانتینو / فدراسیون / تغییر / ریاست فیفا