نورنیوز https://nournews.ir/n/336734
کد خبر: 336734
15 مرداد 1405
بدر عبدالعاطی: امنیت منطقه باید با مشارکت کشورهای عربی طراحی شود

اظهارات تأمل‌برانگیز وزیر خارجه مصر


وزیر امور خارجه مصر با تأکید بر ضرورت تدوین یک چارچوب مشترک امنیتی، اعلام کرد: کشورهای عربی باید نقش اصلی را در طراحی ترتیبات امنیتی آینده خاورمیانه ایفا کنند و از راهکارهای دیپلماتیک برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا حمایت می‌کنند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: وزیر امور خارجه مصر با تأکید بر لزوم شکل‌گیری یک رویکرد مشترک عربی برای آینده امنیت منطقه، اعلام کرد که کشورهای عربی باید در طراحی سازوکارهای امنیتی آینده نقش محوری داشته باشند و امنیت خاورمیانه نباید بدون مشارکت مستقیم دولت‌های منطقه تعریف شود.

بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه مصر، در حاشیه نشست وزیران عربی و اسلامی حمایت از قدس در امان، اظهار داشت که موضوع ترتیبات امنیتی منطقه‌ای یکی از مهم‌ترین محورهای گفت‌وگوهای این نشست بوده و کشورهای عربی بر ضرورت دستیابی به موضعی واحد درباره آینده امنیت منطقه تأکید کرده‌اند.

وی تصریح کرد که از دیدگاه قاهره، امنیت منطقه باید توسط کشورهای منطقه تأمین شود و هرگونه سازوکار امنیتی آینده نیز باید منافع و دیدگاه‌های دولت‌های منطقه را منعکس کند.

عبدالعاطی همچنین با اشاره به تجربه توافق هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۵، گفت: کشورهای عربی در روند شکل‌گیری ترتیبات امنیتی مرتبط با آن نقش کافی نداشتند و نباید چنین تجربه‌ای در آینده تکرار شود. به گفته وی، رایزنی‌های میان کشورهای عربی برای تدوین یک چارچوب مشترک امنیتی همچنان ادامه دارد.

وزیر امور خارجه مصر در بخش دیگری از سخنان خود، ادامه تنش میان ایران و آمریکا را از عوامل اصلی بی‌ثباتی در منطقه دانست و تأکید کرد: مصر به همراه اردن، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و دیگر شرکای منطقه‌ای از راهکارهای سیاسی، دیپلماسی و گفت‌وگو برای کاهش تنش‌ها حمایت می‌کند.

وی با بیان اینکه راه‌حل‌های نظامی تاکنون نتوانسته‌اند امنیت و ثبات پایدار را در منطقه برقرار کنند، ابراز امیدواری کرد که دستیابی به توافقاتی درباره آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز بتواند زمینه ازسرگیری مذاکرات میان تهران و واشنگتن و دستیابی به توافقی پایدار درباره مسائل مورد اختلاف را فراهم کند.

عبدالعاطی در پایان تأکید کرد ابتکار کشورهای عربی برای تدوین چارچوب مشترک امنیتی با هدف تضمین مشارکت مؤثر دولت‌های منطقه در تمامی ترتیبات امنیتی آینده و حفظ منافع مشترک کشورهای عربی دنبال می‌شود.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: خلیج فارس / مصر / امنیت منطقه / کشورهای عربی / وزیر خارجه مصر / تنش ایران و آمریکا