نورنیوز https://nournews.ir/n/336251
کد خبر: 336251
13 مرداد 1405

راز ۲۸ ساله جام جهانی ۱۹۹۸؛ چرا آزمایش دوپینگ بازیکنان فرانسه متوقف شد؟


اعتراف وزیر ورزش سابق فرانسه درباره توقف آزمایش‌های غافلگیرکننده دوپینگ تیم ملی این کشور پیش از جام جهانی 1998، بار دیگر بحث‌های قدیمی درباره سلامت قهرمانی خروس‌ها در آن رقابت‌ها را داغ کرده است؛ هرچند تاکنون مدرکی مبنی بر استفاده بازیکنان فرانسه از مواد ممنوعه منتشر نشده است.

نورنیوز-گروه ورزشی: دنیای فوتبال با یک افشاگری تازه درباره قهرمانی تاریخی فرانسه در جام جهانی ۱۹۹۸ مواجه شده است. ماری ژرژ بافت، وزیر ورزش سابق فرانسه، در یک مستند تلویزیونی مدعی شده که آزمایش‌های غافلگیرکننده دوپینگ از تیم ملی این کشور پیش از آغاز جام جهانی ۱۹۹۸ متوقف شده بود.

فرانسه در آن رقابت‌ها برای نخستین بار در تاریخ خود قهرمان جام جهانی شد و با هدایت امه ژاکه و درخشش ستارگانی مانند زین‌الدین زیدان، جام قهرمانی را بالای سر برد.

اعتراف وزیر سابق ورزش فرانسه درباره تست‌های دوپینگ

بافت در مستند «زیدان، خلق یک افسانه» توضیح داد که کنترل‌های ضد دوپینگ پس از یک آزمایش در اردوی تمرینی تیم ملی فرانسه در تیگنس در سال ۱۹۹۷ که نتیجه آن برای تمام بازیکنان منفی اعلام شد، متوقف شد.

به گفته او، مسئولان تیم ملی و فدراسیون فوتبال فرانسه این آزمایش‌ها را مانعی برای آماده‌سازی بازیکنان می‌دانستند و در نهایت تصمیم به تعلیق این کنترل‌ها گرفته شد.

پزشک وزارت ورزش: دستور توقف آزمایش‌ها شفاهی بود

دکتر آلن گارنیه، پزشک اعزامی وزارت ورزش فرانسه برای انجام آزمایش‌های دوپینگ، نیز در این مستند مدعی شد که دستور توقف کنترل‌ها به صورت مستقیم از سوی بافت صادر شده بود.

او گفت: «دستور روشن بود؛ تا جام جهانی دیگر نباید مزاحم تیم فرانسه شوم.»

به گفته این پزشک، این دستور به صورت شفاهی اعلام شد تا احتمالا اثری مکتوب از آن باقی نماند.

تناقض با اظهارات قبلی وزیر ورزش سابق

این اظهارات با صحبت‌های پیشین بافت در تضاد است. او در سال ۲۰۱۳ و در جریان شهادت در کمیسیون سنا، هرگونه دخالت در توقف آزمایش‌های دوپینگ را رد کرده بود.

با این حال، وزیر سابق ورزش فرانسه پس از مواجه شدن با اظهارات دکتر گارنیه، گفت اگر این پزشک چنین روایتی دارد، احتمالا درست است.

او تاکید کرد که تصمیم نهایی تنها مربوط به وزارت ورزش نبوده و ممکن است دستور از سطوح بالاتر دولت فرانسه صادر شده باشد.

آیا قهرمانی فرانسه در جام جهانی ۱۹۹۸ زیر سوال است؟

با وجود این افشاگری، تاکنون هیچ مدرکی درباره مثبت بودن آزمایش دوپینگ بازیکنان فرانسه یا استفاده آنها از مواد ممنوعه ارائه نشده است.

با این حال، مطرح شدن موضوع توقف آزمایش‌های داخلی پیش از یکی از مهم‌ترین رویدادهای ورزشی تاریخ فرانسه، بار دیگر بحث درباره شفافیت در فوتبال و مبارزه با دوپینگ را زنده کرده است.

جالب اینکه بافت پس از پایان جام جهانی ۱۹۹۸ به یکی از چهره‌های فعال مبارزه با دوپینگ در فرانسه تبدیل شد و در سال ۱۹۹۹ از تصویب قوانین جدید ضد دوپینگ در این کشور حمایت کرد.


سرویس: ورزشی
کلید واژگان: جام جهانی / تیم ملی فرانسه / دیدیه دشان / زین الدین زیدان / جام جهانی ۱۹۹۸ / دوپینگ فوتبال / قهرمانی فرانسه در جام جهانی