نورنیوز https://nournews.ir/n/335754
کد خبر: 335754
11 مرداد 1405

بارندگی‌ها در آذربایجان‌غربی رکورد زد؛ خبر خوش برای دریاچه ارومیه


رئیس گروه توسعه هواشناسی کاربردی آذربایجان‌غربی از افزایش 66 درصدی بارندگی‌های سال آبی جاری خبر داد و اعلام کرد این رشد، وضعیت حوضه دریاچه ارومیه و زاب را بهبود بخشیده، اما حوضه ارس همچنان با کاهش بارش و چالش منابع آبی روبه‌رو است.

 نورنیوز- گروه اجتماعی: رئیس گروه توسعه هواشناسی کاربردی آذربایجان‌غربی گفت: میانگین بارندگی‌های استان در سال آبی جاری تا ۹ مردادماه با جهشی ۶۶ درصدی نسبت به مدت زمان مشابه پارسال به ۴۵۲ میلیمتر رسید، این رشد آماری در حالی حوضه دریاچه ارومیه و زاب را به وضعیت پایداری نسبی رسانده که حوضه ارس همچنان از افت بارشها نسبت به بلندمدت رنج می‌برد و نیازمند بازنگری در الگوی مصرف و مدیریت منابع است.

آزاد توحیدی افزود: بررسی آمارهای بارندگی در آذربایجان‌غربی نشان می‌دهد که حجم نزولات آسمانی در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۷۱ میلیمتر ثبت شده بود، افزایش خیره‌کننده‌ای داشته و امیدها را برای بهبود وضعیت منابع آبی استان زنده کرده است.

وی اظهار کرد: بر اساس آخرین گزارش‌های دریافتی، حوضه آبریز دریاچه ارومیه نیز از این بارش‌های سودمند بی‌نصیب نبوده و میانگین بارندگی در این حوضه حیاتی به ۳۹۱ میلیمتر رسیده است، این رقم در مقایسه با نهم مردادماه سال گذشته که ۲۳۴ میلیمتر بود، رشد قابل توجه ۶۷ درصدی را نشان می‌دهد.


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: بارندگی / سال آبی جاری / حوضه آبریز دریاچه ارومیه / وضعیت بارش / بارندگی آذربایجان غربی