نورنیوز https://nournews.ir/n/334066
کد خبر: 334066
7 مرداد 1405

رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه


منابع قطری از گفت‌وگوی تلفنی وزیر امور خارجه این کشور با همتای آلمانی خود درباره کاهش تنش‌ها در منطقه خبر دادند.

نورنیوز-گروه بین الملل:  به نقل از شبکه الجزیره، «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی»، وزیر امور خارجه قطر با «یوهان واده‌فول»، همتای آلمانی خود تلفنی گفت‌وگو و تلاش‌های مربوط به کاهش تنش و تقویت ثبات در منطقه را بررسی کرد.

وزارت امور خارجه قطر اعلام کرد که آل ثانی در این تماس تلفنی بر ضرورت پایبندی همه طرف‌ها به گفت‌وگو و دیپلماسی تأکید کرد.

وزیر امور خارجه قطر همچنین اجرای یادداشت تفاهم بین آمریکا و ایران را ضروری خواند.

وی بار دیگر بر حمایت قطر از تلاش‌های مربوط به کاهش تنش‌ها و دستیابی به توافق فراگیر تأکید کرد.

وزیر امور خارجه قطر امروز همچنین در تماس تلفنی با وزیر امور خارجه کویت، آخرین تحولات منطقه و راه‌های کاهش تنش را مورد بررسی قرار داد.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه قطر، آل ثانی در این گفت‌وگو بر اهمیت پایبندی به گفت‌وگو و اجرای مفاد یادداشت تفاهم ایران و آمریکا تأکید کرد.

این تماس‌ در حالی انجام می‌شود که کشورهای منطقه در تلاش هستند از طریق رایزنی‌های سیاسی، مانع از گسترش دامنه تنش‌ها و پیامدهای امنیتی آن در منطقه شوند.

ایران و آمریکا پس از چند دور مذاکره غیرمستقیم، به یک یادداشت تفاهم برای کاهش تنش و پیشبرد مسیر دیپلماسی دست یافتند، اما این تفاهم هیچ‌گاه به مرحله اجرا نرسید. دلیل اصلی شکست این روند، کارشکنی‌های واشنگتن، خودداری از اجرای تعهدات و اتخاذ رویکردی متناقض میان مذاکره و فشار بوده است.

آمریکا با تداوم تحریم‌ها، تهدیدهای نظامی و اقدامات تحریک‌آمیز، به دیپلماسی خیانت کرد و مانع از عملیاتی شدن توافقات شد؛ موضوعی که اعتماد به تعهدات واشنگتن را بیش از پیش تضعیف کرده و روند مذاکرات را با بن‌بست مواجه ساخته است.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: وزیر امور خارجه / محمد بن عبدالرحمن آل ثانی / یوهان واده‌فول / تنش‌ها در منطقه / وزرای خارجه قطر و آلمان