نورنیوز https://nournews.ir/n/333635
کد خبر: 333635
5 مرداد 1405

نزدیک شدن هواپیماهای جاسوسی ناتو به مرزهای روسیه


یک رسانه دولتی روسیه درباره نزدیک شدن هواپیماهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) به مرزهای سرزمینی روسیه در منطقه کالینینگراد هشدار داد.

 نورنیوز-گروه بین الملل: به نقل از خبرگزاری تاس: یک فروند هواپیمای جاسوسی ناتو، بیش از شش ساعت بر فراز آب‌های بین‌المللی در جنوب دریای سیاه به پرواز ادامه داده و بدین ترتیب رکورد طولانی‌ترین مأموریت پروازی هواپیماهای ناتو در این منطقه را ثبت کرد.

این رسانه روس نوشت: این هواپیما حدود ساعت ۹ صبح به وقت مسکو (۶:۰۰ به وقت گرینویچ) از پایگاه هوایی خود در شهر کنستانتسا در رومانی به پرواز درآمد و بیش از شش ساعت است که بر فراز آب‌های بین‌المللی در بخش جنوبی دریای سیاه در حال تجسس است.

تاس افزود: این هواپیما معمولاً دو یا سه بار بر فراز دریای سیاه گردش کرده و سپس به پایگاه خود بازمی‌گردد؛ مأموریتی که معمولاً حدود دو تا سه ساعت طول می‌کشد. پرواز بیش از شش‌ساعته این هواپیما در این منطقه رخدادی بسیار نادر به شمار می‌رود. افزون بر این، برخلاف روال معمول، هواپیما این بار نه بر فراز خاک رومانی، بلکه بر فراز آب‌های بین‌المللی در بخشی از حریم هوایی که تحت کنترل بلغارستان و ترکیه قرار دارد، تغییر مسیر داد.

براساس این گزارش، هواپیمای جاسوسی ناتو به طور معمول در ارتفاع نزدیک به ۱۱ کیلومتری، از غرب به شرق و سپس در مسیر بازگشت پرواز می‌کند و وارد حریم هوایی هیچ‌یک از کشورهای ساحلی دریای سیاه نمی‌شود؛ به استثنای رومانی که از آنجا برخاسته و در همان‌جا نیز فرود می آید.

تاس از نزدیک شدن هواپیمای جاسوسی ناتو به مرزهای روسیه خبر داد و نوشت: پرواز این هواپیما در روزهای چهارشنبه ۲۲ ژوئیه(۳۱ تیر) و جمعه ۲۴ ژوئیه(دوم مرداد) در این منطقه ثبت شده بود. همچنین در روز پنج‌شنبه ۲۳ ژوئیه(اول مرداد) نیز این هواپیما در نزدیکی منطقه کالینینگراد روسیه مشاهده شد و چندین بار با استفاده از حریم هوایی لیتوانی و لهستان و نیز بر فراز آب‌های بین‌المللی دریای بالتیک، پیرامون این منطقه به پرواز درآمد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: ناتو / دریای_سیاه / تنش_روسیه_و_ناتو / کالینینگراد / هواپیمای_جاسوسی / ابتکار غلات دریای سیاه