نورنیوز https://nournews.ir/n/330968
کد خبر: 330968
25 تیر 1405

بحران اعتماد به نتانیاهو ادامه دارد؛ رقابت نفسگیر احزاب اسرائیلی در نظرسنجی ها


تازه‌ترین نظرسنجی شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد حزب لیکود با 22 کرسی در صدر قرار دارد، در حالی که حزب یشار به رهبری گادی آیزنکوت با از دست دادن دو کرسی به 21 کرسی رسیده و نارضایتی از عملکرد نتانیاهو همچنان بالاست.

نورنیوز-گروه بین الملل : تازه‌ترین نظرسنجی شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی از رقابت نزدیک سه جریان اصلی سیاسی در سرزمین‌های اشغالی حکایت دارد؛ رقابتی که در آن حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو با ۲۲ کرسی در جایگاه نخست قرار گرفته، اما فاصله‌اش با رقبای اصلی بسیار اندک است.

بر اساس این نظرسنجی، حزب «یشار» به ریاست گادی آیزنکوت ۲۱ کرسی و حزب «بیاحد» به ریاست نفتالی بنت نیز ۲۱ کرسی به دست می‌آورند. در مقایسه با نظرسنجی قبلی، حزب آیزنکوت دو کرسی از دست داده است؛ موضوعی که می‌تواند بر معادلات سیاسی اردوگاه مخالفان نتانیاهو تأثیر بگذارد.

در ادامه این نظرسنجی، حزب «دموکرات‌ها» ۱۱ کرسی و حزب «اسرائیل خانه ما» ۱۰ کرسی کسب کرده‌اند. همچنین «یهودیت متحد توراتی» با ۸ کرسی، «شاس» با ۷ کرسی، «قدرت یهودی» با ۷ کرسی و «صهیونیسم مذهبی» با ۶ کرسی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

در بخش دیگر نتایج، «ائتلاف جبهه و تغییر» ۵ کرسی، «فهرست متحد عربی» ۴ کرسی و «ائتلاف تروپر و هندل» نیز ۴ کرسی به دست آورده‌اند. حزب صهیونیسم مذهبی برای نخستین‌بار در این نظرسنجی به ۶ کرسی رسیده و ائتلاف تروپر و هندل نیز برای نخستین‌بار توانسته با عبور از حدنصاب انتخاباتی وارد تقسیم کرسی‌ها شود.

همچنین فهرست متحد عربی به ریاست منصور عباس به ۴ کرسی کاهش یافته و حزب تجمع ملی دموکراتیک به‌تنهایی نتوانسته از حدنصاب انتخاباتی عبور کند. با این حال، در صورت شکل‌گیری ائتلاف مشترک میان جبهه، عربی برای تغییر و تجمع، این جریان می‌تواند ۹ کرسی به دست آورد.

یکی از نکات مهم این نظرسنجی، ارزیابی منفی افکار عمومی از عملکرد بنیامین نتانیاهو است؛ به‌گونه‌ای که ۶۴ درصد شرکت‌کنندگان، عملکرد او را برای اسرائیلی‌ها نامطلوب دانسته‌اند. این داده نشان می‌دهد با وجود پیشتازی نسبی لیکود، شخص نتانیاهو همچنان با بحران جدی اعتماد عمومی روبه‌رو است.

این در حالی است که روز دوشنبه هفته جاری، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در نظرسنجی جداگانه‌ای اعلام کرده بود اگر انتخابات کنست اکنون برگزار شود، حزب «یشار» به ریاست گادی آیزنکوت با ۲۳ کرسی در رتبه نخست قرار می‌گیرد و از لیکود با ۲۲ کرسی پیشی می‌گیرد.

بر پایه نظرسنجی شبکه ۱۲، حزب «بیاحد» به ریاست نفتالی بنت ۱۶ کرسی، «دموکرات‌ها» و «اسرائیل خانه ما» هر کدام ۱۰ کرسی، «قدرت یهودی» ۹ کرسی و دو حزب مذهبی شاس و یهودیت متحد توراتی نیز هر کدام ۸ کرسی کسب می‌کنند.

همچنین در آن نظرسنجی، فهرست مشترک جبهه و عربی برای تغییر، حزب صهیونیسم مذهبی و فهرست متحد عربی هر کدام ۵ کرسی داشتند. در مجموع نیز ائتلاف حاکم به رهبری نتانیاهو ۵۲ کرسی و احزاب مخالف ۵۹ کرسی به دست می‌آوردند؛ وضعیتی که نشان می‌دهد همچنان هیچ‌یک از دو اردوگاه به حد نصاب ۶۱ کرسی برای تشکیل دولت نمی‌رسند و بن‌بست سیاسی در اسرائیل ادامه دارد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: اسرائیل / نتانیاهو / رژیم_صهیونیستی / نظرسنجی / کنست / اخبار_بین_الملل