نورنیوز https://nournews.ir/n/330935
کد خبر: 330935
25 تیر 1405

شکاف در کاخ سفید؛ ترامپ در محاصره بن‌بست ایران و تهدید کوبا


در حالی که هیاهوی میادین خاورمیانه ظرفیت نظامی آمریکا را به گروگان گرفته، گزارش‌های محرمانه از پنتاگون حکایت از سناریویی غافلگیرکننده دارد. افشاگری سی‌بی‌اس از طرح مداخله در کوبا، واشنگتن را در چنبره‌ای از ناکامی‌های راهبردی و شکاف‌های عمیق میان ترامپ و تیم نظامی‌اش پیرامون عملیات «خشم حماسی» گرفتار کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش شبکه سی بی اس، چند مقام آمریکایی آگاه از این رایزنی‌ها ادعا کردند که در صورت اجرا،‌ این عملیات هوایی توسط لشکر ۱۰۱ هوابرد ارتش آمریکا انجام خواهد شد؛ یگانی که به گفته این مقامات تنها واحد آموزش‌دیده برای چنین مأموریتی است.

با این حال، این مقامات تأکید کردند که انجام این برنامه‌ریزی‌ها به معنای آن نیست که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا یا وزارت جنگ (پنتاگون) برای آغاز عملیات نظامی علیه کوبا تصمیم گرفته‌اند.

بر اساس این گزارش، هرگونه اقدام نظامی علیه کوبا با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهد بود، زیرا بخش قابل توجهی از توان و منابع نظامی آمریکا همچنان درگیر حملات (تجاوزکارانه) علیه ایران است.

در همین حال، مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا همچنان از انتقال قدرت از طریق راه‌حلی دیپلماتیک به دولتی مدرن در کوبا که مایل به اجرای اصلاحات اقتصادی باشد، حمایت می‌کند.

با این حال، این تلاش‌ها با وجود افزایش فشارهای مالی واشنگتن بر ارتش کوبا و مجموعه اقتصادی وابسته به آن تاکنون به نتیجه نرسیده است.

روبیو در بیانیه‌ای که ۱۱ ژوئیه منتشر شد، ادعا کرد که حکومت کوبا و مقامات فاسد آن همچنان اصلاحات را رد می‌کنند و در عوض «کنترل کامل امور بر اساس ایدئولوژی مارکسیستیِ ورشکسته» را ادامه می‌دهند.

وزارت امور خارجه آمریکا همچنین تحریم‌های خود علیه نهادهای دولتی کوبا را گسترش و ادعا کرده است که این نهادها درآمدهایی را در اختیار حکومت و نیروهای شبه‌نظامی قرار می‌دهند که در سرکوب مردم کوبا نقش دارند.

به گزارش سی بی اس، مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که پنتاگون ماه گذشته نشستی درباره طرح عملیات برگزار کرده تا گزینه‌های اولیه اقدام نظامی را بررسی کند.

به گفته این مقامات، چنین برنامه‌ریزی‌های معمولاً شامل ارزیابی اهداف مأموریت، تعداد نیروهای مورد نیاز، مسائل لجستیکی، جدول زمانی و ریسک‌های عملیات است.

با این حال، از آنجا که هواپیماها، تجهیزات اطلاعاتی و دیگر توانمندی‌های نظامی آمریکا به خاورمیانه منتقل شده‌اند، مقامات بر این باورند که با توجه به تداوم عملیات (تجاورزکارانه) علیه ایران، اقدام نظامی علیه کوبا در آینده نزدیک رخ نخواهد داد.

این گزارش همچنین مدعی است که جنگ علیه ایران موجب بروز اختلافاتی در داخل دولت آمریکا، به‌ ویژه میان دونالد ترامپ و پیت هگست وزیر جنگ آمریکا شده است.

به گفته منابع آگاه، اگرچه ترامپ به‌طور علنی از هگست و عملیات‌های اخیر نظامی تمجید کرده، اما در محافل خصوصی از عملیات موسوم به «خشم حماسی» ابراز نارضایتی کرده است.

از نظر ترامپ، دولت آمریکا با رد پیشنهاد ایران برای محدود کردن برنامه هسته‌ای خود، فرصت جلوگیری از یک درگیری طولانی‌مدت را از دست داده است.

2 مقام آمریکایی نیز به شبکه سی بی اس گفته‌اند که هگست از رویکردی سخت‌گیرانه‌تر در قبال ایران حمایت کرده، در حالی که ژنرال دن کین رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نسبت به این رویکرد ابراز نگرانی کرده بود.

به گفته این منابع، با طولانی‌تر و پیچیده‌تر شدن جنگ، نارضایتی ترامپ نیز افزایش یافته است.

همچنین گزارش شده ترامپ زمانی که هگست و ژنرال کین محدودیت‌های توان نظامی آمریکا را مطرح می‌کردند، از هر دو نفر ناراضی بوده است.

بر اساس این گزارش، برخی مقام‌های وزارت جنگ آمریکا و دیگر نهادهای دولتی آمریکا نیز از دریاسالار برد کوپر فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) انتقاد کرده‌اند.

به گفته آنان، کوپر میزان موفقیت احتمالی اقدام نظامی علیه ایران را بیش از حد واقعی برآورد کرده بود.

آنا کلی سخنگوی کاخ سفید این انتقادها را رد کرد و گفت رئیس‌جمهور «در طول عملیات خشم حماسی به‌طور فوق‌العاده‌ای به رهبری پیت هگست و برد کوپر افتخار کرده است.»

وی مدعی شد که این عملیات «موشک‌های بالستیک، مراکز تولید، نیروی دریایی، سامانه‌های پدافند هوایی و سایر توانمندی‌های ایران را به‌طور کامل نابود کرده است» و افزود حملات اخیر آمریکا نشان می‌دهد که واشنگتن «می‌تواند هر زمان و هر مکان حمله کند و ایران قادر به انجام هیچ اقدامی در پاسخ نیست.»

در همین حال جوئل والدز سخنگوی موقت پنتاگون در پاسخ به پرسش شبکه سی بی اس گفت: ما درباره عملیات‌های نظامی فرضی اظهار نظر نمی‌کنیم.

وی همچنین از اظهار نظر درباره گفت‌وگوهای خصوصی میان وزیر جنگ و رئیس‌جمهور آمریکا خودداری کرد.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: ایران / آمریکا / ترامپ / پنتاگون / کوبا / خشم_حماسی