نورنیوز https://nournews.ir/n/330157
کد خبر: 330157
21 تیر 1405
به دلیل مزاحمت های سنتکام؛

هزینه بیمه کشتی‌ها در تنگه هرمز بالا رفت


دبیر انجمن شرکت‌های کشتیرانی گفت: مزاحمت‌های سنتکام موجب افزایش شدید هزینه بیمه کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز شده و فشار مضاعفی بر صنعت حمل‌ونقل دریایی وارد کرده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: مسعود پل‌مه دبیر انجمن شرکت‌های کشتیرانی و خدمات وابسته با اشاره به وضعیت تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز پس از جنگ تحمیلی اخیر اظهار کرد: پیش از آغاز درگیری‌ها، روزانه حدود 500 فروند شناور کنوانسیونی و غیرکنوانسیونی از تنگه هرمز عبور می‌کردند، اما با توجه به شرایط امنیتی و تمهیدات نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، این میزان در مقطعی به حدود 10 درصد وضعیت عادی کاهش یافت.

وی افزود: پس از ایجاد شرایط مناسب و مدیریت میدانی جمهوری اسلامی ایران، امکان ازسرگیری ترددهای دریایی فراهم شد و تعداد شناورهای کنوانسیونی که پیش از جنگ روزانه حدود 150 فروند بود، به حدود 70 فروند رسید. البته هر زمان که مزاحمت‌های نیروهای سنتکام در مسیر ناوبری تجاری منطقه افزایش یافته، روند تردد کشتی‌ها نیز به‌صورت مقطعی با کاهش مواجه شده است.

دبیر انجمن شرکت‌های کشتیرانی و خدمات وابسته در خصوص افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل دریایی گفت: با آغاز جنگ تحمیلی سوم، نرخ بیمه جنگی کشتی‌ها از حدود 1.5 درصد ارزش کشتی در شرایط عادی به 10 درصد افزایش یافت.

پل‌مه ادامه داد: پس از توافق و کاهش تنش‌ها این نرخ به کمتر از 5 درصد کاهش پیدا کرد، اما متاسفانه طی چند روز اخیر به دلیل مزاحمت‌های سنتکام پیام‌هایی را دریافت کرده‌ایم که این عدد تا 10 درصد افزایش می‌‌یابد.

وی با تأکید بر اینکه پرداخت این هزینه برای هر سفر تجاری انجام می‌شود، اظهار کرد: کشتی‌هایی که ارزش آنها به چندین میلیون دلار می‌رسد، برای هر بار تردد از منطقه باید هزینه قابل توجهی بابت پوشش بیمه جنگی ( War risk) پرداخت کنند.

دبیر انجمن شرکت‌های کشتیرانی و خدمات وابسته یادآور شد: افزایش شدید هزینه‌های بیمه و حمل‌ونقل دریایی در نهایت به افزایش هزینه مبادلات تجاری در تنگه هرمز منجر می‌شود و آثار آن در قیمت کالاها نمایان خواهد شد.

پل‌مه گفت: این موضوع به‌ویژه برای کشورهایی که بیش از 50 درصد تجارت خارجی آنها به مبادلات دریایی خلیج فارس وابسته است، می‌تواند به تشدید فشارهای تورمی منجر شود.


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: تنگه هرمز / بیمه / بیمه کشتی ها