نورنیوز https://nournews.ir/n/329669
کد خبر: 329669
19 تیر 1405

واکنش نبیه بری به نقش سوریه در لبنان


نبیه بری اعلام کرد در دیدار با وزیر خارجه سوریه همه مسائل با شفافیت بررسی شده است؛ هم‌زمان، منابع لبنانی اظهارات ترامپ درباره نقش دمشق در لبنان را فشار سیاسی توصیف کردند و ریاست‌جمهوری لبنان از بررسی وضعیت امنیتی جنوب خبر داد.

نورنیوز-گروه بین الملل : نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، تأکید کرد که در دیدار هفته گذشته خود با اسعد الشیبانی، وزیر امور خارجه سوریه، «همه مسائل به روشنی مورد بحث قرار گرفت».

وی همچنین اظهار کرد که در نهایت باید به آنچه درباره لبنان در یادداشت تفاهم ایران و آمریکا آمده است، بازگشت؛ یادداشتی که به گفته او آغازگر مذاکرات در اسلام‌آباد بوده است.

هم‌زمان، منابع نزدیک به عین التینه، مقر پارلمان لبنان، سخنان دونالد ترامپ درباره نقش احتمالی سوریه در لبنان را «فشار سیاسی بر لبنان و بر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل» توصیف کردند. این منابع همچنین تأکید کردند که روابط نبیه بری و ژوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان، همچنان بسیار سرد باقی مانده است.

بر اساس این گزارش، تلاش‌های یزید بن فرحان، فرستاده سعودی، تاکنون پیشرفت محسوسی در پرونده‌های مورد اختلاف ایجاد نکرده و تنها به تماس محدودی میان آندره رحال، مشاور عون، و علی حسن خلیل، نماینده مجلس لبنان، منجر شده است.

ترامپ پیش‌تر در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره نقش احتمالی سوریه در لبنان، به‌طور کوتاه گفته بود که سوری‌ها می‌توانند در این زمینه کمک کنند و مدعی شده بود که آن‌ها «پیشرفت خوبی» داشته‌اند.

او همچنین در اظهاراتی که در پرواز بازگشت به واشنگتن مطرح کرد، گفت احمد الشرع درباره حزب‌الله به او قولی داده است، اما در حال حاضر جزئیات بیشتری از این موضوع را فاش نخواهد کرد.

در همین حال، ریاست‌جمهوری لبنان اعلام کرد ژوزف عون، رئیس‌جمهور این کشور، با توجه به حملات مداوم اسرائیل، وضعیت امنیتی جنوب لبنان را با فرمانده ارتش بررسی کرده است.

بر پایه این بیانیه، عون و فرمانده ارتش درباره مقدمات اجرای توافق چارچوب در مورد مناطق آزمایشی نیز گفت‌وگو کرده‌اند.


سرویس: بین الملل
کلید واژگان: لبنان / سوریه / جنوب_لبنان / نبیه_بری / ژوزف_عون