نورنیوز https://nournews.ir/n/329342
کد خبر: 329342
18 تیر 1405

ایران در شورای حقوق بشر خواستار توجه به پیامدهای تحریم‌ها و جنگ شد


نماینده جمهوری اسلامی ایران در پایان شصت‌ودومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، با اشاره به آثار تحریم‌ها و اقدامات نظامی، خواستار توجه بیشتر این شورا به پیامدهای جنگ، تجاوز و اقدامات قهری یک‌جانبه بر حقوق مردم ایران شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: نماینده کشورمان در سخنانی در این نشست، توجه ویژه شورا را به دو پدیده ویرانگر و مخرب یعنی تحریم‌ها و تجاوز نظامی جلب و تاکید کرد که این شورا به عنوان نهادی که باید پیگیر حقوق بشر مردم جهان باشد، می‌بایست نقض مستمر و گسترده حقوق بشر مردم ایران به واسطه تحریم‌ها و تجاوزات مکرر را مورد توجه قرار دهد.

وی ضمن اشاره به امضای تفاهم‌نامه‌ای با هدف پایان دائمی جنگ بین ایران و آمریکا، بیان داشت که ایالات متحده همانند گذشته به تعهدات خود پایبند نبوده و موازین اخلاقی و حقوقی را زیر پا گذاشته است.

دیپلمات کشورمان همچنین حمله این رژیم در شامگاه ۱۶ تیرماه به جنوب ایران را که نقض فاحش تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود را مصداقی دیگر از این بدعهدی عنوان و محکوم کرد.

نماینده ایران در ادامه تأکید کرد که این اقدامات در حالی صورت گرفته که جمهوری اسلامی ایران همچنان به دیپلماسی و ادامه مذاکرات متعهد مانده است.

وی همچنین بیان داشت که جنگ و تجاوز، فارغ از هرگونه توجیه یا شکل، از بزرگ‌ترین تهدیدها علیه تحقق حقوق بشر محسوب می‌شود. درگیری‌های مسلحانه جان انسان‌ها را می‌گیرند، زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی را ویران می‌کنند و روند توسعه کشورها را برای سال‌ها و حتی دهه‌ها به عقب می‌اندازند.

نماینده ایران در پایان از شورای حقوق بشر خواست فراتر از رویکردهای گزینشی و تفرقه‌افکنانه، توجه بیشتری به پیامدهای جنگ، تجاوز نظامی، اقدامات قهری یک‌جانبه و استانداردهای دوگانه در بررسی وضعیت‌های حقوق بشری داشته باشد.


سرویس: سیاسی
کلید واژگان: ایران / جنگ / تحریم / حقوق بشر