نورنیوز https://nournews.ir/n/327817
کد خبر: 327817
11 تیر 1405

وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه۱۱ تیر+ وضعیت استان ها


رئیس مرکز ملی پیش‌بینی هواشناسی از ناپایداری شدید جوی در مناطق کوهستانی کشور طی پنجشنبه و جمعه (11 و 12 تیر) خبر داد و نسبت به وقوع رگبار شدید، رعدوبرق، تگرگ، سیلاب، وزش باد شدید و خطرات کوهنوردی هشدار داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی : رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از ناپایداری جوی در مناطق کوهستانی کشور طی روزهای پنجشنبه و جمعه (۱۱ و ۱۲ تیر) خبر داد.

صادق ضیاییان اظهار کرد: در این مدت فعالیت جریانات ناپایدار و وقوع بارش‌های همرفتی شدید در ارتفاعات خراسان جنوبی، جنوب کرمان، شرق و شمال هرمزگان و جنوب سیستان و بلوچستان پیش‌بینی می‌شود. این شرایط با ابرناکی و مه‌آلود شدن هوا، رگبار شدید باران، رعدوبرق، تگرگ و وزش باد شدید به‌ویژه در ساعات بعدازظهر و شب همراه خواهد بود.

وی افزود: بارش‌های رگباری در این مناطق می‌تواند منجر به جاری شدن سیلاب و روان‌آب، طغیان رودخانه‌ها، افزایش سطح آب دره‌ها و احتمال ریزش سنگ شود.

ضیاییان ادامه داد: در البرز مرکزی و غربی و همچنین ارتفاعات شمال غرب کشور نیز افزایش ابر، مه‌آلودگی، بارش‌های پراکنده و احتمال رعدوبرق و تگرگ به‌ویژه در ساعات بعدازظهر و غروب دور از انتظار نیست.

وی با اشاره به اینکه وزش باد شدید مهم‌ترین پدیده جوی در بیشتر مناطق کوهستانی کشور خواهد بود، گفت: در مناطق مستعد خیزش گردوخاک رخ می‌دهد و در قله‌ها و خط‌الرأس‌های مرتفع البرز مرکزی که اخیراً بارش برف تازه داشته‌اند، احتمال کولاک و پرتاب شدن افراد وجود دارد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی هواشناسی همچنین به افزایش دمای هوا در بخش‌های مرکزی و جنوبی کشور اشاره کرد و گفت: در این شرایط احتمال گرمازدگی و آسیب ناشی از افزایش تابش اشعه فرابنفش در ساعات میانی روز وجود دارد.

وی درباره وضعیت جوی ارتفاعات شمال تهران نیز اظهار کرد: طی دو روز پایانی هفته آسمان این مناطق صاف تا نیمه‌ابری همراه با وزش باد شدید خواهد بود و در ساعات بعدازظهر افزایش ابر و در قله‌های مرتفع احتمال رگبار موقتی پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان توصیه کرد: با توجه به ماهیت رگباری بارش‌ها و احتمال صاعقه و تگرگ، از انجام فعالیت‌هایی مانند کوهنوردی، طبیعت‌گردی و دره‌نوردی در مناطق در معرض بارش خودداری شود. همچنین به دلیل وزش باد شدید در قله‌ها و خط‌الرأس‌ها، تمهیدات ایمنی لازم برای جلوگیری از بروز حوادث در نظر گرفته شود.

وی افزود: با توجه به روند ذوب برف در قله‌های مرتفع، احتمال گسست یخ‌های سطحی، شکست نقاب‌های برفی و ریزش برف وجود دارد. همچنین خطر ریزش سنگ در شیب‌ها و مسیرهای مستعد افزایش یافته است؛ بنابراین از استقرار و کمپینگ در چنین مناطق پرخطری باید پرهیز شود.


سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: سیلاب / پیش_بینی_هوا / گرمازدگی / کوهستان / بارش_شدید