نورنیوز https://nournews.ir/n/327621
کد خبر: 327621
10 تیر 1405

بانک جهانی وام‌دهی به چین را تا ۲۰۳۱ متوقف می‌کند


بانک جهانی طبق برنامه‌ای جدید، وام‌دهی به چین را تا سال 2031 به تدریج کاهش داده و پس از آن متوقف خواهد کرد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: یکی از منابع آگاه گفت که هیئت مدیره بانک جهانی این طرح را در طول هفته ۲۰ ژوئیه بررسی خواهد کرد، اگرچه نیازی به رای‌گیری رسمی نیست. این طرح به عنوان بخشی از «چارچوب مشارکت کشوری» پنج ساله توسط بانک جهانی و چین مورد توافق قرار گرفته است.

این تغییر که اولین بار توسط روزنامه فایننشال تایمز گزارش شد، وام‌دهی بانک توسعه چندجانبه به پکن را تا سال ۲۰۳۱ به ۲ میلیارد دلار آمریکا محدود می‌کند و پس از آن به پایان می‌رساند.

وام‌های بانک جهانی به چین به طور پیوسته کاهش یافته و از ۲.۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷، به ۷۵۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۵ رسیده است.

چین در سال ۲۰۰۰ از واجد شرایط بودن برای دریافت وام تحت تسهیلات انجمن توسعه بین‌المللی بانک جهانی برای فقیرترین کشورها خارج شد. این کشور از سال ۲۰۰۷ شروع به مشارکت در این تسهیلات کرد و اکنون پنجمین اهداکننده بزرگ است.

یکی از مقامات بانک جهانی گفت: «چین در چند دهه گذشته پیشرفت‌های قابل‌توجهی در توسعه داشته است. اکنون ما به مرحله جدیدی از روابط خود رسیده‌ایم که منعکس‌کننده این واقعیت است.»

آمریکا و سایر کشورها مدت‌هاست که با توجه به قدرت اقتصادی رو به رشد چین، بانک جهانی را برای توقف وام‌دهی به پکن تحت فشار قرار داده‌اند. استقراض مداوم چین از بانک جهانی و سایر نهادها از زمان اولین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، برای دولت ترامپ آزاردهنده بوده است. بانک جهانی در ژوئن، با تغییر مشابهی برای لهستان موافقت کرد و وام‌های توسعه‌ای به این کشور را پس از سال ۲۰۳۱ پایان می‌دهد.

سخنگوی وزارت خزانه‌داری آمریکا این اقدام را «گامی در مسیر درست» خواند و گفت واشنگتن مشتاقانه منتظر است تا سایر نهادها نیز از این اقدام پیروی کنند.

این سخنگو گفت: «چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، نباید از موسسات چندجانبه کمک مالی دریافت کند.»

بر اساس گزارش رویترز، یک مقام ارشد آمریکایی گفت که چین با توجه به اندازه اقتصادش نباید واجد شرایط دریافت بودجه توسعه‌ای باشد و خواستار پایان کمک‌های سایر موسسات مانند بانک توسعه آسیایی، صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی و آژانس‌های سازمان ملل به چین شد.


سرویس: اقتصادی
کلید واژگان: چین / بازار_جهانی / سرمایه_گذاری / اقتصاد_جهان / اقتصاد_چین / بانک_جهانی