نورنیوز https://nournews.ir/n/327143
کد خبر: 327143
8 تیر 1405

پیش‌ثبت‌نام حج ۱۴۰۶ رایگان شد+ جزئیات بیشتر


پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1406 از 12 روز دیگر کلید می‌خورد و سازمان حج و زیارت با حذف هزینه ثبت‌نام اولیه، شرایط را برای نام‌نویسی متقاضیان تسهیل کرده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی:  علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج  گفت: از ۲۱ تیر پیش ثبت‌نام مشمولان حج آینده شروع می‌شود. 

سال گذشته از ۲۰ مهر پیش‌ثبت‌نام حج آغاز شد و متقاضیان در حین ثبت‌نام اولیه ۲۰۰ میلیون تومان به‌عنوان علی‌الحساب واریز کردند و هزینه نهایی حدود ۳۸۰ میلیون تومان بود.

این در حالی است که امسال ایران ثبت‌نام اولیه را رایگان کرده و بعد از تأیید سلامت جسمی، زائران باید ۳۵۰ میلیون تومان به‌عنوان علی‌الحساب پرداخت کنند. گفته می‌شود که دارندگان فیش حج تا آخر شهریور ۸۶ در اولویت تشرف به حج ۱۴۰۶ هستند.

بیش از یک میلیون نفر حدود ۲۰ سال است در انتظار انجام فریضه حج هستند که بسیاری از آنان بالای ۶۰ سال سن دارند، اما ایران امسال در خصوص استطاعت جسمی زائران شرایط سخت‌گیرانه‌تری در نظر گرفته است و ممکن است برخی از آن‌ها نتوانند به حج مشرف شوند.

کارشناس زیارتی رضا قادری می گوید که «سنجش سخت‌گیرانه استطاعت جسمی می‌تواند باعث حذف برخی متقاضیان شود و بهتر است به جای محدودیت‌های جدید، تسهیلات درمانی و حمایتی برای زائران در نظر گرفته شود.»

کارشناس زیارتی دیگر حمید هدوی با بیان اینکه از اتلاف هزینه زائران جلوگیری کرده، افراد ناتوان را پیش از ثبت‌نام شناسایی می‌کند می‌گوید که «بررسی استطاعت جسمی اقدامی ضروری است تا از بروز مشکلات در طول سفر جلوگیری و سلامت زائران حفظ شود؛ این کار کیفیت و ایمنی حج را بالا می‌برد.»


منبع: فارس
سرویس: اجتماعی
کلید واژگان: حج / سازمان حج و زیارت / ثبتنام حج