نورنیوز https://nournews.ir/n/325905
کد خبر: 325905
2 تیر 1405

افت شدید مخاطبان سینمای ایران در خردادماه!


سینمای ایران در خردادماه با افت محسوس مخاطبان روبه‌رو شد و تعداد تماشاگران نسبت به مدت مشابه سال گذشته به کمتر از نصف کاهش یافت.

نورنیوز-گروه فرهنگی: بیش از ۵۵۰ هزار نفر در خردادماه به سینما رفتند.

این تعداد مخاطب در مجموع بیش از ۷۲ میلیارد و ۴۷۵ میلیون تومان بلیت سینما خریدند. در این میان، فیلم سینمایی «تهران کنارت» در صدر جدول فروش و مخاطب قرار گرفت؛ اثری که با بهره‌گیری از حواشی چون برچسب توقیف‌شده توانست تماشاگران زیادی را به سالن‌های سینما بکشاند.

رتبه دوم و سوم نیز به ترتیب به دو فیلم کمدی «آنتیک» و «تاکسیدرمی» رسید. «تهران کنارت» با جذب ۲۷۶ هزار مخاطب، صدرنشین شد.

«آنتیک» ۱۴۵ هزار نفر و «تاکسیدرمی» نیز ۵۶ هزار نفر تماشاگر داشتند.در مقابل، کم‌مخاطب‌ترین فیلم روی پرده «خط نجات» ساخته مسعود جعفری‌جوزانی بود که تنها هزار و ۴۹۵ نفر برای تماشای آن به سینما رفتند و فروش بلیت آن به ۱۹۷ میلیون تومان رسید.همچنین پس از ۱۲۰ روز از آغاز جنگ، یک انیمیشن نوجوانانه با محوریت ماه محرم نیز در روزهای پایانی خردادماه روی پرده سینماها رفت.

با این حال، در بازه زمانی مشابه سال گذشته بیش از یک میلیون و ۴۶۶ هزار نفر به سینما رفتند؛ رقمی که نشان می‌دهد میزان مخاطبان سینما در خرداد امسال کاهش چشمگیری داشته است. البته در روزهای پایانی خرداد سال گذشته نیز جنگ تحمیلی دوم آغاز شد و از همان مقطع، روند حضور مخاطبان در سینماها رو به کاهش گذاشت.از سوی دیگر، تعداد فیلم‌های اکران‌شده در مدت مشابه سال گذشته به‌مراتب بیشتر از امسال بود.

به همین دلیل، یکی از عوامل اصلی فروش بالاتر سینماها در آن دوره را می‌توان تنوع بیشتر آثار روی پرده و گستردگی انتخاب مخاطبان دانست.یکی از دلایل اصلی کاهش تنوع در اکران، خودداری بسیاری از تهیه‌کنندگان و صاحبان آثار از نمایش فیلم‌هایشان در شرایط فعلی است.

آمار خردادماه نشان می‌دهد سینمای ایران علاوه بر تأثیر شرایط جنگی، از کمبود تنوع در اکران نیز آسیب دیده است.


سرویس: فرهنگی
کلید واژگان: سینما / فیلم / فیلم سینمایی / فیلم ایرانی